5 produse românești minunate inspirate din Micul Prinț

produse cu micul prinț

Săptămâna aceasta, mai exact pe 29 iunie 2020, am comemorat 120 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, celebrul autor al cărții îndrăgite de copii, dar și de adulți, Micul Prinț. Câteva citate din această carte puteți găsi aici sau puteți citi o recenzie a filmului The Little Prince din 2015 aici.

Pe scurt, Micul Prinț este o carte de povești pentru cei mici și o carte mai filosofică pentru adulți. Întâlnim teme precum lumea celor mari versus lumea copiilor, cea din urmă fiind fascinantă, tema iubirii, a prieteniei, a timpului. Scriitorul relatează cu sensibilitate despre cum adulții pierd din vedere adesea frumusețea lucrurilor simple în detrimentul banilor și a puterii. Dacă adulții sunt interesați de cifre, copiii se atașează de frumusețea de dincolo de lucruri.

Totodată, în carte, este redată tema prieteniei. În acest sens, se evidențiază faptul că noi, adulții, ne găsim rareori prieteni. Nu mai investim timp și suflet în aceste relații, comportându-ne doar ca niște negustori prin viață. Suntem interesați de aspectele materiale, de unde ideea că în lumea noastră, mai există puțini oameni cu adevărat umani care la rândul lor, se simt singuri printre oamenii ce nu mai acordă importanță sufletului.

Totodată, este pusă în evidență tema iubirii. Micul Prinț are un trandafir pe care îl îngrijește și îi dedică timpul, iar această dedicare a sa se traduce prin strălucirea trandafirului.

Micul Prinț, carte cu vânzări de peste 145 de milioane de exemplare, ne deschide ochii, ne sensibilizează, ne face să îndrăgim mai mult frumusețea lumii și ne inspiră. Astfel, vedem o multitudine de produse inspirate din această carte. Astfel, m-am gândit să fac o listă cu câteva din acestea care mi-au atras privirea și cu care am rezonat atunci când le-am privit.

Iată o listă cu 5 produse românești inspirate din Micul Prinț:

  • Setul handmade cu plăcuță decorativă, o lădiță si o tavă cu Micul Prinț de la Dreams Factory (Săcălaz, Timiș).

Diana a creat un set, pornind de la citatul pe care l-am văzut cu toții de multe ori și anume:

Here is my secret. It is very simple. It is only with the heart that one can see rightly. What is essential is invisible to the eye.

Antoine de Saint-Exupéry

Decorațiunile au fost concepute pentru un copil, inițial pentru aniversarea de un an și ulterior, părinții le-au folosit pentru decorarea camerei micuțului. Este un set practic, făcut cu mult bun gust și este o idee excelentă și practică pentru un cadou. Mi-a plăcut tare mult fontul folosit, dar și culorile deschise.

  • Jurnalul handmade cu Micul Prinț de la Skoob (Craiova).

Acest jurnal este din piele naturală, pictat cu vopsea fosforescentă, conține 280 de pagini în format A5. Jurnalul poate fi personalizat cu nume sau inițiale. Mie, personal, îmi plac mult agendele, jurnalele, iar acesta este deosebit, în primul rând pentru că are această pictură cu Micul Prinț, realizată minuțios. Însă, ceea ce e mai special e desenul care luminează în întuneric. Pe mine una mă îmbie să scriu (la orice oră). Îmi plac și paginile cu aspect vechi, artistic.

Este un tricou handmade, original, creat de către Mădălina Klement. Este din bumbac, rezistent la spălări multiple și la soare datorită vopselei folosite. La acest tricou îmi plac culorile intense, pictura pe întregimea tricoului și citatul foarte bine încadrat:

Limpede nu vezi decât cu inima.”

  • Produse cu Micul Prinț cu stil: Cerceii de la Beatrix Color (București)

Cerceii sunt din argint, iar gravura îi înfățișează pe Micul Prinț și trandafirul său. Îmi plac mult pentru delicatețe și pentru acel mesaj gravat foarte discret și simplu: You are my one unique rose. Efectiv, sunt superbi.

Rucsacul este din piele naturală. Este pictat manual într-un atelier din Timișoara. Are culori rezistente în timp, culori care au un impact vizual puternic. De când l-am văzut, mi-a plăcut că are un citat original în limba franceză: ”On ne voit bien qu’avec le coeur.” (Nu vedem bine decât cu inima.)

Ție ce produse cu Micul Prinț îți plac?

Surse:

Dreams Factory

Skoob

La Muse Chic

Beatrix Color

Tourmaline Boutique

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

4 comentarii

  1. Foarte frumoase! Și eu am văzut o geantă cu coperta Micului Prinț, dar era pe toată suprafața poșetei și era dintr-un material foarte dur, astfel că părea chiar cartea.

    1. Da, interesant, sunt multe lucruri creative care se pot face pornind de la ideea unei cărți și de la ce reprezintă ea.

  2. O idee foarte buna, Micul Print este atat de iubit pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *