Cum purtăm un guler detașabil? 5 idei deosebite

guler detașabil

Un guler detașabil este un accesoriu cameleon, cu ajutorul căruia puteți conferi originalitate unei ținute. I se mai spune guler Claudine sau guler Peter Pen.

Povestea lui începe odată cu publicarea cărții Claudine à l’école (Claudine la școală) scrisă de către Colette. Pe coperta cărții, era personajul ce purta o rochie neagră cu un guler alb. Această ținută originală a născut un adevărat trend la acea epocă (anii 1900), devenind în timp un accesoriu feminin foarte îndrăgit.

Mai târziu, gulerul Claudine va fi cunoscut și sub numele de guler Peter Pan după ce Maude Adams a purtat un astfel de accesoriu în rolul de Peter Pan în 1905.

De-a lungul timpului, gulerul Claudine a mai fost purtat de Audrey Hepburn, Jeanne Moreau care au reinterpretat acest accesoriu. Nu va mai fi copilăros, ci foarte feminin și elegant. În zilele noastre, acest guler detașabil poate fi purtat la o ținută glamour, clasică, romantică sau rock.

Iată 5 moduri de a purta un guler detașabil pentru o ținută deosebită:

  • Un pulover uni și un guler detașabil

Această combinație va da impresia că porți o cămașă sub pulover. Atunci când faci această asociere, vei obține o ținută îngrijită, cuminte, dar totuși care iese din tipar.

cum porti un guler detasabil

Zilele friguroase de iarnă vor fi înveselite de un pulover cu guler colorat.

  • O bluză sau un pulover cu dungi, cu aspect marinăresc și un guler Claudine

Această ținută este caracteristică stilului francez, elegant, relaxat, dar și ștrengăresc în același timp.

guler detașabil

  • O rochie și un guler detașabil

Gulerul merge foarte bine cu o rochie florală sau chiar una neagră sau albă, simplă. Se potrivește mai ales unui stil elegant. Dacă ai o rochie simplă, gulerul o va scoate din banalitate, iar dacă rochia este mai scurtă, gulerul nu va face decât să îi dea un aspect mai elegant și mai cuminte.

Pentru un aspect mai glamour, poți purta o rochie din paiete, o rochie neagră de catifea sau o rochie cu spatele gol la care să atașezi acest guler.

guler detașabil

 

  • O cămașă sau o bluză și un guler Peter Pan

Aceasta este din nou o ținută simplă, cu aspect retro.

Pentru un aspect mai glamour și un contrast mai mare, poți alege o cămașă din dantelă.

  • Un tricou și un guler Peter Pan

O ținută mai modernă poate fi creată printr-un tricou peste care adăugăm gulerul și niște jeanși boyfriend.

guler detașabil

Cum alegi modelul de guler detașabil?

Există o multitudine de modele: guler din dantelă, din bumbac, cu paiete, cu fundiță, cu ținte, cu perle, croșetat sau brodat.

Eu una recomand Atelierul de Fire Colorate. Florina este cea din spatele acestui brand. Este din Iași și are ca pasiune broderia. De altfel, această pasiune este transpusă în creațiile ei minunate și îndeosebi în gulerele detașabile brodate. Calitatea, cromatica, atenția la detalii, design-ul superb sunt unele dintre aspectele cheie ale atelierului.

Eu am ales un guler superb, cu o vulpiță. Asta pentru că ador natura cu toate comorile ei și totodată, culorile tomnatice. Nu numai că are un design minunat, dar se simte atât de catifelat.

Dacă dorești să comanzi produsele Florinei, o poți găsi și contacta pe Facebook sau pe Instagram.

Un mini-interviu cu Florina de la Atelierul de Fire Colorate:

Fiindcă în spatele acestor creații superbe se află un om minunat, m-am gândit să realizez un mic interviu cu Florina. Haide să o cunoaștem!

Spune-ne 3 cuvinte care te descriu.

Sunt o persoană ambițioasă și perseverentă. Mă consider norocoasă, deoarece în fiecare zi am oportunitatea să lucrez cu pasiune la visul meu.

Cum arată o zi în Atelierul de Fire Colorate?

De obicei, îmi încep activitatea în jurul orei 9:00, după ce beau cafeaua cu soțul meu. Mă apuc să brodez comenzi sau să testez broderii noi, pentru colecțiile viitoare. Timpul zboară fără să îmi dau seama când lucrez în atelier, așa că mai mereu mă prinde seara, iar eu nu am epuizat de pus în practică toate ideile pe care le am. Chiar dacă seara sunt frântă, sunt fericită, deoarece știu ca a doua zi o iau de la capăt în atelier.

Ce te motivează cel mai mult în ceea ce faci?

Cel mai tare mă motivează mesajele frumoase pe care le primesc atunci când lucrușoarele brodate ajung la destinatar. Acestea mă motivează super tare și îmi dau energie să merg mai departe.

Ne poți spune care e colțul tău preferat din Atelierul de Fire Colorate?

Nu mă pot rezuma la un colț preferat, deoarece a treia cameră din apartamentul unde locuiesc a fost gândită de la început să devină atelier și reprezintă oaza mea de creativitate. Am pornit de la un birou suficient de mare, pe care să aibă loc cele 3 mașini de cusut și mașina de brodat. Pe parcurs am adăugat un dulap încăpător, unde să îmi pot depozita materialele textile și câteva rafturi unde să așez firele colorate cu care brodez. Îmi plac foarte mult plantele, așa că am avut grijă să le integrez în atelier, printre ace, panglici, nasturi și fermoare.

Care sunt lucrurile care te inspiră ?

Principala sursă de inspirație în tot ceea ce creez este natura.

Care îți este cea mai dragă creație?

Cred că este cea mai grea întrebare. La fiecare produs muncesc cu mare drag, dar cred că tricourile din colecția „Inspiring Flowers” sunt cele mai dragi sufletului meu, deoarece a fost prima colecție pe care am creat-o și odată cu ea a luat naștere și Atelierul de Fire Colorate.

Ne poți recomanda un film sau o carte care are ca subiect principal arta?

Recomand „100 Years of Fashion” varianta ilustrată, consider că e o sursă inepuizabilă de inspirației.

În concluzie, un guler detașabil dă o notă originală unei ținute. Din punctul meu de vedere, este un accesoriu atemporal, un must-have care prin intermediul imaginației noastre, poate deveni vedeta unei ținute aparte.

Tu cum ai purta un guler detașabil?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *