the little prince (2015)
Film

The Little Prince (2015)-recenzie film

The Little Prince (2015)-regizor: Mark Osborne

Growing up is not the problem, forgetting is.

The Little Prince

Povestea Micului Prinț a lui Antoine de Saint-Exupéry cucerește prin mesajul optimist pe care îl transmite și anume faptul că trebuie să trăim frumos și să păstrăm mereu o bucățică de copilărie în noi.

Același mesaj plin de culoare este arătat și de regizorul Mark Osborne prin adaptarea cărții Micului Prinț care pe mine m-a fascinat.

Despre ce este vorba în filmul The Little Prince (2015)?

O mică fată se pregătește să intre la o școală foarte cunoscută. Această etapă reprezintă drumul ei către maturitate. Mama acesteia îi planifică timpul foarte strict pentru a-l dedica lecțiilor. Însă, monotonia calculelor matematice este imediat eclipsată de întâlnirea cu vecinul acesteia, Aviatorul.

Atunci când mama fetei este plecată la serviciu, curioasa fată pătrunde în casa Aviatorului, un adevărat univers plin de magie. Acolo se află lucrurile frumoase și uitate de adulți, pe care bătrânul vecin le face descoperite fetei. Flori, prospețimea ierbii, melci, fluturi, cățăratul în copaci, zmeie, baloane colorate, stele.

Pentru a înțelege că esențialul se află dincolo de ceea ce poate fi văzut, Aviatorul îi dezvăluie fetei povestea Micului Prinț. Este vorba despre un copil care nu înțelege logica adulților, cunoscând câteva personaje precum regele, omul înfumurat și omul de afaceri. Nu degeaba Micul Prinț îi consideră niște ciudați, fiind orbiți de egoism și dorința de îmbogățire.

Cei ce îi încălzesc inima Micului Prinț sunt însă prietenii: vulpea pe care o îmblânzește, aviatorul…În sfârșit, trandafirul, o floare ca niciuna alta. O floare care reprezintă, simbolic, frumusețea care dăinuie atunci când este percepută cu sufletul. Invizibilul care dă frumusețe vizibilului.

Părerea mea despre acest film

Acest film îți trezește dorința de a privi mai atent în jur, de a vedea în stele niște zâmbete și de a te reîntoarce la copilărie. Ne face să înțelegem că odată ce uităm de inocență, nu suntem decât niște adulți care se târâie de colo-colo într-un peisaj gri și apăsător.

Nu știu dacă este un semn, dar după ce am văzut filmul, am primit un desen atât de simplu și minunat în stângăcia lui. Copiii sunt purtătorii frumosului și purității în lume. Așadar, să creștem mici, zic. 🙂

Mai jos, o melodie superbă din Micul Prinț. Camille, Suis-moi:

Trailer-ul filmului The Little Prince (2015) poate fi văzut aici.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Multumesc de recomandare!!!! 🙂

    1. E genial, merita vazut 🙂

  2. […] despre prietenie și iubire. Am apreciat foarte mult și ecranizarea din 2015 despre care am scris aici. Alte cărți notabile sunt Citadela, Curierul de Sud, Zbor de noapte, Pământul oamenilor, Să […]

  3. […] Săptămâna aceasta, mai exact pe 29 iunie, am comemorat 120 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, celebrul autor al cărții îndrăgite de copii, dar și de adulți, Micul Prinț. Câteva citate din această carte puteți găsi aici sau puteți citi o recenzie a filmului The Little Prince din 2015 aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *