The Little Prince (2015)-recenzie film

the little prince (2015)

The Little Prince (2015)-regizor: Mark Osborne

Growing up is not the problem, forgetting is.

The Little Prince

Povestea Micului Prinț a lui Antoine de Saint-Exupéry cucerește prin mesajul optimist pe care îl transmite și anume faptul că trebuie să trăim frumos și să păstrăm mereu o bucățică de copilărie în noi.

Același mesaj plin de culoare este arătat și de regizorul Mark Osborne prin adaptarea cărții Micului Prinț care pe mine m-a fascinat.

Despre ce este vorba în filmul The Little Prince (2015)?

O mică fată se pregătește să intre la o școală foarte cunoscută. Această etapă reprezintă drumul ei către maturitate. Mama acesteia îi planifică timpul foarte strict pentru a-l dedica lecțiilor. Însă, monotonia calculelor matematice este imediat eclipsată de întâlnirea cu vecinul acesteia, Aviatorul.

Atunci când mama fetei este plecată la serviciu, curioasa fată pătrunde în casa Aviatorului, un adevărat univers plin de magie. Acolo se află lucrurile frumoase și uitate de adulți, pe care bătrânul vecin le face descoperite fetei. Flori, prospețimea ierbii, melci, fluturi, cățăratul în copaci, zmeie, baloane colorate, stele.

Pentru a înțelege că esențialul se află dincolo de ceea ce poate fi văzut, Aviatorul îi dezvăluie fetei povestea Micului Prinț. Este vorba despre un copil care nu înțelege logica adulților, cunoscând câteva personaje precum regele, omul înfumurat și omul de afaceri. Nu degeaba Micul Prinț îi consideră niște ciudați, fiind orbiți de egoism și dorința de îmbogățire.

Cei ce îi încălzesc inima Micului Prinț sunt însă prietenii: vulpea pe care o îmblânzește, aviatorul…În sfârșit, trandafirul, o floare ca niciuna alta. O floare care reprezintă, simbolic, frumusețea care dăinuie atunci când este percepută cu sufletul. Invizibilul care dă frumusețe vizibilului.

Părerea mea despre acest film

Acest film îți trezește dorința de a privi mai atent în jur, de a vedea în stele niște zâmbete și de a te reîntoarce la copilărie. Ne face să înțelegem că odată ce uităm de inocență, nu suntem decât niște adulți care se târâie de colo-colo într-un peisaj gri și apăsător.

Nu știu dacă este un semn, dar după ce am văzut filmul, am primit un desen atât de simplu și minunat în stângăcia lui. Copiii sunt purtătorii frumosului și purității în lume. Așadar, să creștem mici, zic. 🙂

Mai jos, o melodie superbă din Micul Prinț. Camille, Suis-moi:

Trailer-ul filmului The Little Prince (2015) poate fi văzut aici.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

20 de comentarii

 1. Multumesc de recomandare!!!! 🙂

 2. […] despre prietenie și iubire. Am apreciat foarte mult și ecranizarea din 2015 despre care am scris aici. Alte cărți notabile sunt Citadela, Curierul de Sud, Zbor de noapte, Pământul oamenilor, Să […]

 3. […] Săptămâna aceasta, mai exact pe 29 iunie, am comemorat 120 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, celebrul autor al cărții îndrăgite de copii, dar și de adulți, Micul Prinț. Câteva citate din această carte puteți găsi aici sau puteți citi o recenzie a filmului The Little Prince din 2015 aici. […]

 4. Mi-a plăcut extrem de mult cartea și încă o am. Chiar sunt curioasă să văd cum este filmul ❤

  1. Da, și mie îmi place mult cartea, e una din preferatele mele. E foarte fain și filmul, adaptat la vremurile moderne.

 5. Îl am și eu pe lista de ceva vreme. Dar parca as mai aștepta să mai crească băiețelul. Vreau sa îl vedem împreună și eventual sa înțeleagă și el mai multe. Este un film foarte frumos.

  1. Ce frumos! Îi va plăcea, e un film minunat pentru copii. 🙂

 6. Trebuie sa citesc si cartea, pe langa film. Nu stiu de ce o tot aman

  1. N-o să-ți pară rău, e chiar foarte frumoasă cartea. 🙂

 7. Multumesc pentru recomandare! O sa-l vad in weekend alaturi de fiul meu.

  1. Cu drag! Vizionare plăcută! 🙂

 8. Ma crezi ca nu am citit niciodata Micul print? Probabil ar fi cazul. Imi plac filmele de animatie, cred ca mi-ar placea si acesta.

  1. N-o să regreți, e o carte foarte frumoasă și profundă. 🙂

 9. Mă gândesc că ar fi o bună activitate de desfășurat cu copiii soțului meu.

  1. Vizionare plăcută atunci, e un film potrivit și pentru cei mari și pentru cei mici. 🙂

 10. Pe mine m-ai convins că merită vizionat❤️

 11. Trebuie sa il vad si eu cu cei mici. Sigur le va placea.

 12. Când privești în ochii unui copil, nu găsești niciun fel de rău, nu poți găsi un aspect agresiv sau care să transmită sentimente proaste. Ochii sunt oglinda sufletului și copiii îți arată atunci când îți privesc ochii că sufletul lor este pur și că noi, adulții, suntem cei care avem obligația să avem grijă de ei și să-i învățăm pe drumul cel bun.

 13. Cat de draguta este animatia. Cred ca ma voi uita si eu la ea cu micuta mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *