Activități în pandemie: câteva idei

activități în pandemie

Tuturor ne este greu în această perioadă cu care ne confruntăm, iar asta pentru că stăm față în față cu necunoscutul. Deși poartă un nume, coronavirus, încă nu am identificat tot ceea ce el reprezintă. Știm că poate face rău la scară largă, dar nu știm cum să îl combatem. Nu știm când și cum se va sfârși această perioadă de criză. În toată incertitudinea pe care noi toți o resimțim, avem nevoie de momente de relaxare, de liniște pe care putem noi singuri să le aducem în casele noastre.

Mulți dintre noi putem cădea ușor într-o stare de dezechilibru din moment ce deodată, am pierdut contactul cu activitățile desfășurate în mod normal. Încercăm să ne acomodăm cu această nouă formă de a ne petrece timpul și suntem puși în fața unor stări de plictis, anxietate sau de descumpănire. Acum cine nu a fost frustrat că nu s-a putut bucura pe deplin de natura și de frumusețile primăverii sau de o călătorie?

Fericirea e să știi să îți dorești ceea ce ai deja.

Sfântul Augustin

Cu toate acestea, putem folosi timpul pe care îl avem în folosul nostru. Pentru a ne dezvolta personal. Pentru a ne relaxa mai mult. Pentru a învața lucruri noi.

Iată o listă de activități în pandemie pe care le poți face din confortul casei tale și care ar putea sa îți mai îmbunătățească starea de spirit.

  • Urmează cursuri gratuite.

În funcție de preferințe, poți urma cursuri pentru a performa mai bine la serviciu sau pentru tine însuți, pentru a te dezvolta personal, pentru a afla mai multe despre lucrurile care te pasionează.

Câteva dintre site-urile care oferă astfel de cursuri sunt:

  • duolingo (unde poți găsi o mare varietate de cursuri în limbi străine)
  • coursera (aici poți accesa cursuri din domenii variate de la universități de prestigiu din diferite colțuri ale lumii)
  • domestika (cursurile sunt in spaniolă. Sunt menite să îți dezolte creativitatea, în mare parte despre fotografie, ilustrație, broderie, blogging, design interior, caligrafie, etc.)
  • Fă yoga.

Deși suntem mai statici în această perioadă, trebuie să avem grijă și de corp și de minte, astfel încât să alungăm gândurile prăpăstioase. O metodă prin care putem să ne destindem este să facem yoga. În sprijinul nostru, există pe youtube, facebook și alte canale asemănătoare destul de multe surse care ne pot trezi interesul.

  • Activități în pandemie: Vizită la muzee.

Deși nu se compară vizita unui muzeu unde poți surprinde detalii prețioase din trecut, experiența virtuală este și ea interesantă. Google Arts & Culture propune o selecție de muzee ce pot fi explorate gratuit din diferite locuri din lume. Puteți să le vizitați aici.

  • Citește.

Acum, poți citi mai mult din cărțile începute sau cele care îți fac cu ochiul din bibliotecă. Personal, recunosc că am abandonat cateva cărți din lipsă de timp. Însă, acum este o perioadă propice pentru a relua lectura. În acest sens, puteți găsi în biblioteca virtuala Humanitas câteva cărți în format pdf si pe care le puteți descărca gratuit.

Câteva titluri care mi-au atras atenția sunt Întoarcere în secolul 21 (Ioana Pârvulescu), Valurile (Virginia Woolf), Inimi cicatrizate (Max Blecher), Țara pe care o iubesc (Maria, regina României), Portretul lui Dorian Gray (Oscar Wilde), Marele Gatsby (F. Scott Fitzgerald), etc.

activități în pandemie

  • Nu uita să te joci.

Fie că vorbim de board games sau clasicele table, puzzle-uri, acestea ne pot ajuta să ne recăpătăm voia bună și să ne accesăm latura ludică. Câteva idei de jocuri interesante sunt cele tip Escape Room. Alte jocuri ar fi Scrabble, Activity, Nume de cod, Povești întunecate, Catan, Jenga.

  • Dedică-ți timpul unui hobby.

Poți să arunci un ochi despre cum să îți găsești un hobby potrivit pentru tine. Dacă ai deja unul, este momentul să îți oferi mai mult timp pentru lucrurile care te încântă.

Fie că este vorba de fotografie, gătit, colecții de antichități, muzică, toate acestea ne fac să mai uităm de perioada asta urâtă și să ne concentrăm atenția pe lucruri pozitive. De exemplu, eu sunt pasionată de crearea florilor din hârtie creponată. În ultimul timp, am confecționat mai multe flori decât imi imaginam. M-am uitat la mai multe tutoriale și am învățat lucruri și trucuri noi legate de pasiunea mea.

  • Activități în pandemie: reamenajează încăperile de acasă.

Spațiul în care ne petrecem majoritatea timpului este foarte important întrucât poate contribui la starea noastră de bine. Curăță și reamenajează totul într-un mod cât mai simplu și aerisit pentru a te bucura de o atmosferă liniștită. Câteva idei de amenajare poți găsi, de exemplu, pe designist și lovedeco.

Așadar, pentru confort și liniște în această perioadă și nu numai, este necesar să ne găsim și să ne menținem echilibrul interior. Viața ne oferă o sumedenie de lucruri interesante, distractive și frumoase. Este nevoie doar de un strop de bucurie și voință pentru a le accesa, fiind conștienți că acestea ne sunt la îndemână mereu.

Voi ce idei de activități în pandemie aveți?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *