În toată această perioadă, unii dintre noi ne-am obișnuit să ne petrecem mare parte din timp la birou, spațiu care coincide de multe ori cu sufrageria, acolo une stăm majoritatea timpului pe canapea, uitându-ne și la filme și pe telefon, având o activitate statică.
Totuși, în vremuri de pandemie și nu numai, o idee foarte bună de a ieși din starea de amorțeală cauzată de îndelunga ședere pe canapea, ar fi să explorăm și latura noastră ludică. Putem să ne mai înveselim acum prin energia creată în jurul jocurilor de societate.
Iată un top cu 6 jocuri de societate care îmi plac foarte mult și care ne pot scoate din starea de plictis cu ușurință:
-
Jocuri de societate pentru iubitorii de călătorii: Travelin.
Se poate juca și în doi și cu maxim 5 persoane. Poate dura până la o oră.
Ideea de bază e că jucatorii pot călători în cinci țări din diferite colțuri ale lumii, în funcție de cărțile pe care le au la îndemână, folosind bilete de autobuz, tren sau avion. Însă, pot fi împiedicați de adversari prin cărțile „piedică”. La sfârșit, se numără punctele adunate care corespund țărilor.
Jocul Travelin este conceput de Eli Lester. Conține 5 hărți, 120 de cărți și regulamentul. Este potrivit pentru cei pasionați de călătorii.
-
Jocuri de societate pentru cei care iubesc cuvintele: Nume de cod.
Se poate juca cu minim 4 persoane. Membrii echipei pot fi agenți secreți (cei care dau indicii asupra cuvintelor) sau cei care joacă efectiv și ghicesc cuvintele. Împreună luptă pentru a găsi cuvintele aflate pe masa de joc.
Ideea este ca detectivii să facă referire la câmpuri lexicale ce pot cuprinde mai multe cuvinte (de multe ori cu dublu sens), dar având grijă să nu nimerească cuvântul „asasin” care are rolul de a-i descalifica pe cei care l-au pronunțat. Spre exemplu, dacă pe tabla de joc sunt cuvintele câmpie, munte și America, cel din urmă fiind cuvântul „asasin”, câmpul lexical ar fi geografie, însă există riscul ca jucătorul să pronunțe America, ceea ce l-ar face să piardă jocul. În acest caz, cuvântul cel mai potrivit ar fi formă de relief, astfel încât să cuprindă doar două cuvinte: munte, câmpie.
-
Jocuri de societate pentru cei cărora le plac simbolurile, ilustrațiile: Dixit.
Este un joc unde pot participa până la 12 persoane. Fiecare jucător primește cărți ilustrate, iar în momentul în care le etalează cu fața în jos pe masa de joc, trebuie să pronunțe un cuvânt-cheie. Ceilalți trebuie să pună jos cărți care se potrivesc cu acea idee, urmând ca aceștia să ghicească care era cartea propusă de jucător. Avansează cel care ghicește cele mai multe cărți.
Îmi place foarte mult acest joc, ideea din spate, faptul că trebuie să cunoști adversarul și felul în care gândește. Aceste cărți au multiple interpretări. Pot fi propuse cuvinte filosofice, precum fericirea, libertatea, viitorul etc. Este un joc creativ, distractiv, cu o grafică excelentă.
-
Jocuri de societate amuzante: Activity.
Este un joc care implică mai multe activități: mimă, desen și descriere verbală. Dezvoltă imaginația, îndemânarea și simțul umorului.
Poate fi jucat cu minim 3 jucători și maxim 16 jucători. Am râs cu lacrimi de fiecare dată când l-am jucat, îl recomand cu drag.
-
Jocuri de societate pentru cei cărora le plac misterele: Povești întunecate.
Un joc care antrenează capacitățile de detectiv. Un povestitor descrie pe scurt o situație, iar celălalt jucător trebuie să țină seama de indiciile de pe desen și din scurta prezentare și să pună întrebări care la final, îi vor dezvălui detaliile asupra unei situații.
Poveștile pot fi macabre, amuzante (desigur, folosind umorul negru) sau inspirate din viața reală.
Ideea acestui joc este să construiți cât mai multe case pe care să le dați spre chirie. La sfârșitul turelor, trebuie să strângeți banii aferenți chiriei.
Este un joc amuzant pentru că există tot felul de piedici legate de încasarea chiriei: vagabonzi care pot fi puși de către adversar în casele voastre din cauza cărora nu mai luați chirie, muzicieni care deranjează locatarii și altele. Vă las să îl descoperiți. Jocul este potrivit și pentru 2 persoane.
Acesta ar fi topul cu cele 6 jocuri de societate care îmi plac mie. Cu siguranță, există atâtea alte opțiuni și chiar aș fi curioasă dacă puteți să împărtășiți din jocurile care vă plac și vă fac viața mai distractivă.