Lifestyle

Top 5 jocuri de societate

In toată această perioadă, unii dintre noi ne-am obișnuit să ne petrecem mare parte din timp la birou, spațiu care coincide de multe ori cu sufrageria, acolo une stăm majoritatea timpului pe canapea, uitându-ne și la filme și pe telefon, având o activitate statică.

Totuși, în vremuri de pandemie și nu numai, o idee foarte bună de a ieși din starea de amorțeală cauzată de îndelunga ședere pe canapea, ar fi să explorăm și latura noastră ludică și să ne mai înveselim prin energia creată în jurul jocurilor de societate.

Iată un top 5 jocuri de societate care îmi plac foarte mult și care ne pot scoate din starea de plictis cu ușurință:

1. Travelin. Se poate juca și in doi și maxim cu cinci persoane, poate dura până la o oră, iar ideea de bază e că jucatorii pot călători în cinci țări din diferite colțuri ale lumii, în funcție de cărțile pe care le au la îndemână, folosind bilete de autobuz, tren sau avion, însă pot fi împiedicați de adversari prin cărțile „piedică”. La sfârșit, se numără punctele adunate care corespund țărilor. Jocul Travelin este conceput de Eli Lester, conține cinci hărți, 120 de hărți și regulamentul și este potrivit pentru cei pasionați de călătorii.

2. Nume de cod. Se poate juca cu minim patru persoane. Aici, membrii echipei pot fi agenți secreți (cei care dau indicii) sau cei care joacă efectiv și ghicesc. Impreună luptă pentru a asimila cuvinte aflate pe masa de joc. Ideea este ca detectivii să facă referire la câmpuri lexicale ce pot cuprinde mai multe cuvinte (de multe ori cu dublu sens), dar având grijă să nu nimerească cuvântul „asasin” care are rolul de a-i descalifica pe cei care l-au pronunțat. Spre exemplu, dacă pe tabla de joc sunt cuvintele câmpiemunte și America, cel din urmă fiind cuvântul „asasin”, câmpul lexical ar fi geografie, însă există riscul ca jucătorul să pronunțe America, ceea ce l-ar face să piardă jocul. În acest caz, cuvântul cel mai potrivit ar fi formă de relief, astfel încât să cuprindă doar două cuvinte: munte, câmpie.

3. Dixit. Este un joc unde pot participa până la doisprezece persoane. Fiecare jucător primește cărți ilustrate, iar în momentul în care le etalează cu fața în jos pe masa de joc, trebuie să pronunțe un cuvânt-cheie. Ceilalți trebuie să pună jos cărți care se potrivesc cu acea idee, urmând ca aceștia să ghicească care era cartea propusă de jucător. Avansează cel care ghicește cele mai multe cărți. Imi place foarte mult acest joc, ideea din spate, faptul că trebuie să cunoști adversarul, pentru că aceste cărți au multiple interpretări și pot fi propuse cuvinte filosofice, precum fericirea, libertatea, viitorul etc. Este un joc creativ, distractiv, cu o grafică excelentă.

4. Activity. Este un joc care implică mai multe activități: mimă, desen și descriere verbală, dezvoltând imaginația, îndemânarea și simțul umorului. Poate fi jucat cu minim trei jucători și maxim șaisprezece jucători. Am râs cu lacrimi de fiecare dată când l-am jucat, recomand cu drag.

5. Povești întunecate. Un joc care antrenează capacitățile de detectiv, iar asta pentru că un povestitor descrie pe scurt o situație, iar celălalt jucător trebuie să țină seama de indiciile de pe desen și din scurta prezentare și să pună întrebări care la final, îi vor dezvălui detaliile asupra unei situații. Poveștile pot fi macabre, amuzante (desigur, folosind umorul negru) sau inspirate din viața reală.

Acesta ar fi topul cu cele 5 jocuri de societate care îmi plac mie. Cu siguranță, există atâtea alte opțiuni și chiar aș fi curioasă dacă puteți să împărtășiți din jocurile care vă plac și vă fac viața mai distractivă.

 

Surse imagini:

Lex Shop

Wikipedia

Tabla de joc

Cărturești

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *