jocuri de societate
Lifestyle

Jocuri de societate. Top 5 recomandări

În toată această perioadă, unii dintre noi ne-am obișnuit să ne petrecem mare parte din timp la birou, spațiu care coincide de multe ori cu sufrageria, acolo une stăm majoritatea timpului pe canapea, uitându-ne și la filme și pe telefon, având o activitate statică.

Totuși, în vremuri de pandemie și nu numai, o idee foarte bună de a ieși din starea de amorțeală cauzată de îndelunga ședere pe canapea, ar fi să explorăm și latura noastră ludică și să ne mai înveselim prin energia creată în jurul jocurilor de societate.

Iată un top cu 5 jocuri de societate care îmi plac foarte mult și care ne pot scoate din starea de plictis cu ușurință:

  • Travelin.

Se poate juca și în doi și maxim cu 5 persoane. Poate dura până la o oră. Ideea de bază e că jucatorii pot călători în cinci țări din diferite colțuri ale lumii, în funcție de cărțile pe care le au la îndemână, folosind bilete de autobuz, tren sau avion. Însă, pot fi împiedicați de adversari prin cărțile „piedică”. La sfârșit, se numără punctele adunate care corespund țărilor.

jocuri de societate

Jocul Travelin este conceput de Eli Lester. Conține 5 hărți, 120 de cărți și regulamentul. Este potrivit pentru cei pasionați de călătorii.

  • Nume de cod.

Se poate juca cu minim 4 persoane. Membrii echipei pot fi agenți secreți (cei care dau indicii asupra cuvintelor) sau cei care joacă efectiv și ghicesc cuvintele. Împreună luptă pentru a asimila cuvinte aflate pe masa de joc.

Ideea este ca detectivii să facă referire la câmpuri lexicale ce pot cuprinde mai multe cuvinte (de multe ori cu dublu sens), dar având grijă să nu nimerească cuvântul „asasin” care are rolul de a-i descalifica pe cei care l-au pronunțat. Spre exemplu, dacă pe tabla de joc sunt cuvintele câmpiemunte și America, cel din urmă fiind cuvântul „asasin”, câmpul lexical ar fi geografie, însă există riscul ca jucătorul să pronunțe America, ceea ce l-ar face să piardă jocul. În acest caz, cuvântul cel mai potrivit ar fi formă de relief, astfel încât să cuprindă doar două cuvinte: munte, câmpie.

  • Dixit.

Este un joc unde pot participa până la 12 persoane. Fiecare jucător primește cărți ilustrate, iar în momentul în care le etalează cu fața în jos pe masa de joc, trebuie să pronunțe un cuvânt-cheie. Ceilalți trebuie să pună jos cărți care se potrivesc cu acea idee, urmând ca aceștia să ghicească care era cartea propusă de jucător. Avansează cel care ghicește cele mai multe cărți.

joc de societate

Îmi place foarte mult acest joc, ideea din spate, faptul că trebuie să cunoști adversarul și felul în care gândește. Aceste cărți au multiple interpretări și pot fi propuse cuvinte filosofice, precum fericirea, libertatea, viitorul etc. Este un joc creativ, distractiv, cu o grafică excelentă.

  • Jocuri de societate amuzante: Activity.

Este un joc care implică mai multe activități: mimă, desen și descriere verbală, dezvoltând imaginația, îndemânarea și simțul umorului. Poate fi jucat cu minim 3 jucători și maxim 16 jucători. Am râs cu lacrimi de fiecare dată când l-am jucat, recomand cu drag.

jocuri de societate

  • Povești întunecate.

Un joc care antrenează capacitățile de detectiv. Un povestitor descrie pe scurt o situație, iar celălalt jucător trebuie să țină seama de indiciile de pe desen și din scurta prezentare și să pună întrebări care la final, îi vor dezvălui detaliile asupra unei situații. Poveștile pot fi macabre, amuzante (desigur, folosind umorul negru) sau inspirate din viața reală.

povești întunecate

Acesta ar fi topul cu cele 5 jocuri de societate care îmi plac mie. Cu siguranță, există atâtea alte opțiuni și chiar aș fi curioasă dacă puteți să împărtășiți din jocurile care vă plac și vă fac viața mai distractivă.

Voi ce jocuri de societate recomandați?

Surse imagini:

Lex Shop

Pionul

Tabla de joc

Creatoys

Cărturești

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *