Ce putem învăța de la copacii infloriți

copacii înfloriți

În toată această perioadă, se pare că ne-am liniștit mai toți in casele noaste, dar cu toate acestea, suntem agitați, cu preocupări legate de sănătatea noastră, a celorlalți, legate de situația economică și așa mai departe. Totuși, natura își urmează cursul firesc și totul este calm, seren aici. Cerul este încă albastru, iar copacii oferă același tablou spectaculos ca in fiecare primăvară. De la acești copaci, putem învața câteva lucruri înțelepte.

Iată 4 lucruri învățate de la copacii înfloriți:

 • Copacii înfloriți sunt efemeri.

Și noi, oamenii, suntem așa. Suntem fragili și de aceea, trebuie să avem grijă de noi, prețuind fiecare clipă de frumusețe, trăind prezentul din plin.

copacii înfloriți

 • Își păstrează splendoarea, în ciuda efemerității lor.

Sunt ca o sărbătoare. Am putea învața de la ei să ne trăim cu grație viața, cultivând gânduri bune și sentimente asemenea pe care să le etalăm fără pudoare în marea de lume. Să ne deschidem la maxim, precum petalele florilor.

copaci înfloriți foto

 • Se dezvoltă cel mai frumos atunci când se află într-un mediu prielnic.

Lumina și căldura, în doze constante, sunt factorii care contribuie la deschiderea florilor lor. Precum aceștia, și noi trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, de casa în care locuim, de mintea și de sufletul nostru, astfel încât toate acestea să fie cât mai curate și armonioase.

copaci infloriti

 • Copacii înfloriți renasc în fiecare primăvară.

Aceasta este poate cea mai minunată lecție. Odată cu înflorirea lor, totul este mai călduros, mai viu, iar asta pentru că poartă cu ei speranța reînvierii. Deși florile li se scutură destul de repede, ei știu că urmează un ciclu la nesfârșit, arătându-ne că viața merge mai departe și că dincolo de orice iarnă grea, urmează primăvara care poartă cu ea energia unui nou început.

Sensibilitate, speranță, optimism, stare de bine, frumusețe, prospețime, renaștere. Toate acestea caracterizează copacii infloriți, toate acestea pot fi cuvinte care să răsune ca învățăminte pentru noi toți.

copaci înfloriti poze

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

22 de comentarii

 1. Este o magnolie din Bucuresti care a fost primavara aceasta foarte vizitata :)) S-a bucurat de multa atentie si pe bune dreptate, este superba.

  1. O, da, cred că cea de pe Mahatma Gandhi. Am mai văzut o magnolie mare și frumoasă și la Grădina Botanică. 🙂

 2. Drăguț articolul tău. Îmi plac mult copacii infloriti

 3. Copacii infloriti denota radacini adanci si vigoare la fel ca oamenii cu mintea deschisa.

 4. Copacii înfloriți sunt plini de energie, pe lângă frumusețe și parfum.
  Îi ador și, mi se pare că îmi transmit puterea și efemerul lor. Sunt o adevărată terapie pentru suflet, minte și trup.
  Felcitări!

  1. Așa este, ce frumos ai spus 🙂 Mulțumesc :*

 5. Arata foarte frumosi copacii infloriti, tanjesc si eu dupa o magnolie inflorita ,chiar si ciresi dar din pacate nu prea sunt in oras si oricum la noi trebuie sa ma asteptam pana prin mai iunie sa infloreasca

 6. De drag ies acum afara prin parc, copacii înfloriti sunt minunați.

  1. Și eu, cred că e una din cele mai frumoase primăveri. 🙂 Dacă e să nu mă gândesc la pandemie.

 7. Sa fim veseli si sa inflorim la momentul potrivit, si sa ne lasam admirati.

 8. Ador copacii infloriti. Ma duc cu gândul la noi inceputuri si la frumusețe.

  1. Și pe mine, mă minunez mereu de cât de frumoși sunt.

 9. Si mie imi dau o stare plăcută copacii infloriti, simt ca infloresc și eu odată cu ei.

 10. Primavara este anotimpul meu preferat. Copacii infloriti sunt cei care aduc primavara in privire, in suflet si in noi ….

  1. Și al meu. Într-adevăr, sunt o minune <3

 11. Am vazut o gramada de magnolii in Bucuresti. Mi-ar fi placut sa le pot poza si eu

 12. Copacii care înfloresc sunt momentul meu favorit primăverii! Cred ca am cel puțin 38477 poze in telefon doar cu ei. 😃

  1. Oho, și eu am o grămadă de poze and still counting, acum că a înflorit și liliacul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *