Cărți cu coperți frumoase. Top 15 cărți din biblioteca mea

cărți cu coperți frumoase

De obicei, atunci când aleg să cumpăr sau să citesc o carte, citesc înainte recenzia cărții pentru că mai întâi de toate, este important subiectul. Însă, nu neg faptul că mă îmbie să cumpăr cărți atunci când acestea au și o copertă captivantă. Astfel, ambele lucruri sunt importante, atât coperta, cât și subiectul.

Iată 15 cărți cu coperți frumoase din biblioteca mea:

cărți cu coperți frumoase

Tom este paznic de far pe insula Ianus, acolo unde va trăi izolat, doar alături de soția sa, Isabel. Amândoi trec printr-o serie de greutăți legate de pierderea unor sarcini până când un nou-noscut este adus la țărm odată cu valurile. Aceștia decid să aibă grijă de copil, considerând că acest copil a venit ca un dar. Însă, dificultățile lor nu se opresc aici, având parte și de alte încercări.

Cartea a fost ecranizată, mi-a plăcut foarte mult și filmul, despre care am scris aici. De altfel, coperta cărții îi arată pe actorii din film, care transmit multă emoție.

carti cu coperti frumoase

La doar 10 ani, Oscar suferă de cancer. În perioada spitalizării sale, tanti Roz este alături de el, cu un optimism debordant am putea spune, gândindu-ne la tragedia din viața băiețelului. Însă, avem de învățat foarte multe de la acest personaj: viața este un dar, iar boala nu este decât un fapt. Viața de aici nu este decât o prelungire a vieții de dincolo, unde Dumnezeu ne așteaptă la celălalt capăt.

cărți cu coperți frumoase

Dacă îți place lumea orientală și mai ales Turcia, recomand această carte, premiată Nobel în 2006. Urmărește conflictele religioase din orășelul Kars după ce fetelor li s-a interzis să poarte văl în școli.

invitatia la vals

O poveste tulburătoare și devoratoare de dragoste între doi tineri: Micaela, o neexperimentată într-ale iubirii, dar foarte pasională și Tudor, un adevărat seducător. Un joc de seducție continuu, care începe ca un vals, în ritm liniștit. Însă, oare care va fi finalul? Cât de năucitor va fi ritmul în care vor avansa?

cărți cu coperți frumoase
Sursă imagine: Goodreads

O carte care conține o serie de sfaturi despre cum să ne simplificăm viața. Sunt sfaturi utile despre simplificarea locului în care trăim, despre modul în care facem cumpărături, curățenie, despre cum aranjăm obiectele din casa noastră. Despre cum ne îngrijim corpul și sufletul.

soția plantatorului de ceai

Gwendolyn Hooper descoperă multe secrete odată ce ajunge în Ceylon. Este soția lui Laurence, deținător al unor plantații de ceai, un bărbat care va deveni foarte rece, având un trecut întunecat.

 • Cărți cu coperți frumoase: Dr. Vasi Rădulescu, Dragă inimă

cărți cu coperți frumoase
Sursă imagine: Goodreads

O carte scrisă de Doctorul Vasi Rădulescu. O carte despre cum să avem grijă de inima noastră și de lucrurile care contează cu adevărat.

cărți cu coperți frumoase

O carte despre inocența unui copil, prin ochii căruia vedem lumea înconjurătoare, familia într-un mod sensibil.

cărți cu coperți frumoase
Sursă imagine: Goodreads

O carte frumoasă, structurată în trei părți ce reprezintă povestea a trei femei din secole diferite. Elementul comun este o ciocolatieră din porțelan de sute de ani în jurul căreia se țes povești.

cărți cu coperți frumoase

Magda locuiește cu tatăl său, fermier într-un deșert. Aceasta surprinde activitățile zilnice lucrurile mărunte într-un jurnal. Nimic interesant nu pare să se întâmple până când apare un nou muncitor, tânărul Hendrik.

cărți cu coperți frumoase

Timida Nelly pleacă în Veneția pe urmele unei cărți care o marchează. Acolo, tânăra descoperă ce este iubirea, dincolo de paginile pe care le citise până atunci.

o emotie o poveste carte

Am câștigat această carte la un concurs și tare m-am bucurat să-i aflu poveștile încărcate de emoție.

todos los cuentos carte

Cartea cuprinde povești care au fost publicate printre primele de către scriitorul columbian, laureat al Premiului Nobel.

salome carte

Carte a cunoscutului psihosociolog Jacques Salomé, cuprinde o serie de perspective legate de lucrurile din viața noastră: cum comunicăm, cum ascultăm de propria noastră voce interioară, cum construim relațiile din jurul nostru, cum ne respectăm?

carti frumoase

O carte despre pofta de viață pe care o întâlnești la acest personaj pe tot parcursul cărții. O carte cu lecții de viață numeroase.

Iar tu? Ce cărți cu coperți frumoase ai?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

11 comentarii

 1. Singura pe care o am si eu si am citit-o este Oscar si tanti Roz. Super frumoasa cartea, mi-a placut ca a reusit sa scoata pozitivul dintr-o situatie total negativa. 🙂

  1. Asa e, minunata si inteleapta carte 🙂

 2. ”Cartea de gramatică interioară” o am și eu. Exact aceeași copertă. Îmi place și cea a cărții ”Arta simplității”.

 3. ,,Lumina dintre oceane” este una dintre cărțile mele preferate. Povestea este una profunda. Fiecare pagina a acestei cărți a stârnit in mine un amalgam de emotii, de trăiri contradictorii. Pana la final, am incercat sa imi dau seama daca ar fi fost cumva posibil ca nimeni sa nu sufere. As fi vrut sa gasesc un alt final. Dar nu…viata noastra este despre decizii, compromis, asumare, iubire, jertfa si iertare. O carte ce merita citită.

  1. Aura, mulțumesc mult pentru comentariu! <3 Ce frumos ai spus, într-adevăr, e foarte profundă și emoționantă, aș reciti-o 🙂 Merită văzut și filmul.

 4. O altă carte ale cărei coperți sunt frumoase, este ,,Mândrie și prejudecata” a lui Jane Austin. O carte in care redescoperim simplitatea si candoarea iubirii.

  1. Așa e, altă carte pe care o ador.

 5. ,,Soția plantatorului de ceai”, o altă poveste care mi-a atins sufletul, in cele mai ascunse colturi. Recunosc ca primele pagini nu m-au convins. Dar detalii discrete, strecurate cu iscusință de autor, m-au făcut să dau pagina dupa pagina. Imi amintesc si acum, diminețile friguroase din iarna in care am citit-o, cum cu spatele lipit de calorifer, în aroma cafelei, asteptam cu sufletul la gura, intriga, care a fost surprinzătoare. O poveste despre cum povara secretelor, a prejudecăților, a neincrederii, fricii si a culpei apăsătoare, ne poate schimba bunul curs al existenței. Merita citită.

  1. Bine spus, Aura, ai surprins multe senzatii si profunzimea cărții asa de frumos ❤️

 6. Ce mult ma bucur sa vad cartea de la concurs postata aici! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *