Gura Humorului-obiective superbe. Orașul în care timpul încă e răbdător

gura humorului obiective

Despre Gura Humorului pot spune că este un loc absolut superb. Gura Humorului-obiective simple și frumoase, priveliști încântătoare care te întâmpină din orice colț, gospodării organizate, oameni primitori și mâncare pe măsură.

Poți merge kilometri întregi fără să obosești

Gura Humorului-0biective vizitate

Gura Humorului și zonele din jur sunt un adevărat deliciu pentru ochii călătorului. Odată ajuns aici, te poți plimba fie spre Mănăstirea Humor care e undeva la 7 km, fie spre Mănăstirea Voroneț, aflată la 5 km distanță de centrul orașului.

Deși distanțele sunt mari, am parcurs drumul la ambele mănăstiri în aceeași zi. Inițial, am decis să merg pe jos întrucât nu am văzut niciun mijloc de transport public (sunt însă taxiuri). Totuși, am ales varianta mersului pe jos pentru că petrec destul de mult timp la birou, pe scaun, iar corpul simte nevoia de mișcare. A fost o alegere foarte bună. Asta pentru că la tot pasul, exista ceva de văzut și de admirat. Peisaje de-a dreptul pitorești. Mi-am colorat retina cu mult verde. Am îndrăgit oile care parcă făceau parte dintr-un tablou. Mai cu seamă, mi-au plăcut foarte mult casele humorenilor. Adevărate gospodării, cu temelii bine puse la punct, cu porți cu motive tradiționale și hambare minunat lucrate.

 

gura humorului

gura humorului

 

Manastirea Humor
Mănăstirea Humor
gura humorului manastiri
Mănăstirea Humor-vedere din turn

Gura Humorului-Aici sigur găsești porturi tradiționale deosebite

Atât la Mănăstirea Voroneț cât și la Mănăstirea Humor vei găsi un loc unde humorenii vând suveniruri dar au, de asemenea și ii sau cămăși tradiționale și care sunt cusute manual. Adevărate bijuterii. Personal, am găsit o rochie tradițională din in cu influențe ucrainene foarte frumoasă pe care o voi păstra cu drag. Totodată, la mănăstirile acestea se găsesc covoare și ștergare frumos lucrate care, cred eu, s-ar îmbina bine și cu mobilierul dintr-o casă într-un stil mai modern.

gura humorului ie

Cazare Gura Humorului

Am ales să mă cazez 3 nopți la Hotel Toaca Bellevue, un hotel de 4 stele aflat la poalele munților cam la jumătate de oră față de centrul orașului. Am apreciat foarte mult priveliștea către munte care te relaxează cu adevărat, un spațiu idilic aș putea spune. Am apreciat și terasa cu vedere spre zona Voronețului, absolut superbă.

Unde poți mânca bin în Gura Humorului

De când am ajuns aici, am descoperit un restaurant cu autoservire, numit Damone și în care am mâncat în toate cele patru zile ale vacanței petrecute aici. Au mâncare gustoasă, ca la mama acasă, diversificată, iar personalul este foarte amabil. E verificată deci ideea că în Bucovina se mănâncă bine.

Gura Humorului-obiective turistice. Ce mai poți vedea aici?

Cu privire la locurile din oraș, Gura Humorului nu te dezamăgește. În plimbările mele, am admirat arhitectura Primăriei și parcul din centru atât de odihnitor. Totodată, am participat la slujba de la Catedrala Nașterea Maicii Domnului, o slujbă deosebită, iar catedrala asemeni. Am fost și la Muzeul Obiceiurilor Populare unde cu o intrare de doar 5 lei, m-am bucurat de poveștile doamnei de la muzeu cu privire la obiceiurile bucovinene. M-a transportat de la sărbătorile Sfântului Andrei până la sărbătorile de Paște și cele de vară, inspirându-mi autenticitatea vieții trăită simplu și în tihnă.

M-am bucurat de o experiență minunată care m-a făcut să realizez din nou cât de important este să trăiesc în armonie cu natura, urmând anumite episoade ciclice anuale astfel încât pentru câteva zile, am uitat de graba urbană.

Dacă n-ai fost până acum în Gura Humorului, e timpul să mergi…Eu am mers pentru a treia oară și mi-aș dori să tot revin.

Tu ai fost în Gura Humorului sau este pe lista de locuri de văzut?

Dacă ești amator de drumeții, îți recomand zona Ceahlăului.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

4 comentarii

  1. Am crescut in aceste zone, sunt originara din Bucovina si imi sunt cunoscute aceste atractii turistice, sa le zicem asa.
    Voronetul, mereu ramane alegerea principala in vizitarea Manastirilor, dar de asemenea iti sugerez si Manastirea de la Slatina, unde a domnit Alexandru Lapusneanul; un loc plin de istorie si frumusete montana.
    Sunt locuri mult mai bune de mancat in Gura Humorului, eu personal prefer restaurantul Lions, au niste mancaruri traditionale nemaipomenite!

    1. Da, Bucovina e zona mea de suflet, mulțumesc și pentru recomandările tale. 🙂

  2. Foarte frumos! Am umblat un pic pe acolo, e o zonă cu mare potențial. Sper să revin cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *