Cărți cadou de la AIVI

cărți cadou

De curând, am citit newsletter-ul celor de la DOR, de unde am auzit de activitățile organizate de către cei de la AIVI (Asociația Infomală a Vocilor pentru Incluziune): club de carte, schimb de cărți, recenzii, etc. De aici a fost doar un pas către înscrierea la newsletter-ul AIVI și în grupul lor de Facebook. Apropo, newsletter-ul și grupul au o denumire tare simpatică, Cărticeală și taifas cu VOX. Dacă te înscrii, vei putea citi despre inițiativele AIVI, despre cărți care îți vor stârni curiozitatea, prezentate într-un mod unic și personal.

Luna aceasta am aflat și despre concursul în care cei de la AIVI au anunțat ca premii 3 pachete de cărți:

 • Pachetul misterios (Dans, dans, dans, de Haruki Murakami, Atac în bibliotecă, de George Arion și Apple Tree Yard, de Louise Doughty)
 • Pachetul de opinie (Trei jurnale adunate de Maria Von Rosen & Ingmar Bergman, Timpul îmbătrînește în pripă, de Antonio Tabucchi și M-am hotărât să devin prost, de Martin Page)
 • Pachetul cOOlt (Muzeul inocenței, de Orhan Pamuk, O mică glumă, de Cehov și În inima țării, de J.M. Coetzee).

Provocarea a fost să scriem despre cartea care ne-a impresionat în 2020, iar eu am ales să scriu despre Unde ai dispărut Bernadette, de Maria Semple.

Am fost foarte fericită când am fost anunțată că am câștigat. După ce am parcurs descrierile tuturor cărților din pachete, pachetul cOOlt este cel care mi-a atras atenția. Le-am primit astăzi prin curier și sunt foarte entuziasmată.

Să primesc cărți, să le cumpăr, să le dăruiesc, să le citesc reprezintă pentru mine un motiv de bucurie. Am parcurs din nou descrierile cărților primite și le voi împărtăși cu voi, cu această ocazie. S-ar putea să găsiți ceva interesant de răsfoit.

Iată cele trei cărți cadou din pachetul cOOlt de la AIVI:

cărți cadou

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul turc a țesut o poveste orientală de iubire imposibilă între Kemal și Fusun, împletită cu teme precum destinul și tradițiile.

cărți cadou

Magda trăiește în mijlocul deșertului Karoo, împreună cu tatăl ei, un văduv fermier. Existența Magdei este una solitară, marcată de lucruri foarte simple, descrise de altfel și în carte. Cafeaua matinală. Masa de duminică. Curățatul cizmelor. Cârpitul hainelor.

În jurul celor două personaje, mai sunt câțiva servitori negri, dintre care și Hendrik, un nou venit, cel mai tânăr dintre ei. Când acesta va veni cu soția sa tânără și frumoasă, se va declanșa o tragedie.

 • Cehov, O mică glumă.

cărți cadou

Dramaturgul rus cunoscut pentru Pescărușul, Trei surori, Unchiul Vanea sau Livada cu vișini a scris și O mică glumă, un volum cu povestiri care ne fac ”să descoperim dacă un Te iubesc poate fi ținut minte o viață întreagă, cum arată dragostea când el locuiește la Moscova iar ea la Sankt Petersburg, cât de rău se poate îndrăgosti un burghez fără calități de profesoara care îl învață franceză și, bineînțeles, ce rol joacă laitmotivul poveștilor de dragoste eșuate-bănuiala-în relația dintre viață și moarte. Cele opt iubiri povestite de Cehov au stârnit și vor stârni întotdeauna o serie de ecouri profunde în inima celui care le citește.”

Acestea sunt cele trei cărți cadou din pachetul cOOlt trimis de către cei de la AIVI. Mulțumesc încă o dată pentru această bucurie de sărbători!

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

15 comentarii

 1. Cărțile sunt o bună idee de cadou, le primesc cu drag și le ofer cu drag.

 2. imi plac cartile in cadouri, am oferit si am primit, o idee minunata!

 3. Ce colet frumos ai primit! Mereu mă bucur când primesc cărți.

  1. Așa e, am fost și eu foarte bucuroasă <3

 4. Felicitări! Și eu mă înscriu la concursuri și mai castig 🙂 cred că ai ales bine.

 5. Chiar am facut cadou carti, imi place sa le si ofer dar sa le si primesc

  1. Foarte drăguț, cred că s-au bucurat mult cei ce le-au primit.

 6. Eu as fi ales pachetul misterios, ar fi fost pe placul meu 😁

 7. Ce recomandari bune! Chiar mi-au atras atentia! Multumesc!

 8. Cred că voi adera și eu la AIVI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *