Patrick Melrose, despre sarcasme și insecurități moștenite

patrick melrose

Ne-am obișnuit să-l vedem pe Benedict Cumberbatch în filme SF, însă rolul din Patrick Melrose (2018) este dovada talentului și aptitudinii sale cameleonice extraordinare. În Patrick Melrose, acesta joacă rolul unui dependent de droguri, cu o psihologie complexă, care evoluează în contextul durerilor și sentimentelor de nesiguranță din copilărie care îl împovărează până la vârsta adultă.

Despre ce este vorba în Patrick Melrose și care e părerea mea despre acest serial?

Benedict Cumberbatch joacă rolul principal al unui bărbat aparent imatur care își caută refugiul în droguri și alcool. Însă, ceea ce el trăiește este o încercare continuă de a fugi de confruntarea cu amintirile din copilărie. Acest lucru îl face să rămână prins în niște conflicte nerezolvate. De fiecare dată când trăiește lucruri inconfortabile, recurge la droguri. Astfel, construiește bariere interminabile între el și ceilalți. Prieteni, familie…Inclusiv viața sa de adult cu responsabilitățile ei este compromisă.

Dramele din copilărie revin mereu în viața adultă

De fapt, în spatele tuturor acestor excentricități, Patrick Melrose trăiește o adevărată dramă: amintirea repetată a abuzurilor suferite în copilărie din partea ambilor părinți, abuzuri ce au legătură cu violența, dar și cu indiferența. Toate acestea reprezintă răni nevindecate care fac din Patrick Melrose un copil fragil, îmbrăcat în armura unui bărbat sarcastic care îi desconsideră mereu pe cei din jur. De altfel, sarcasmele și aparenta indiferență nu sunt decât trăsături preluate de la părinții săi, trăsături pe care și aceștia le foloseau pentru a-și ascunde slăbiciunile. Diferența este că Patrick Melrose este înfricoșat față de ideea de a deveni la fel.

În contrast cu subiectul serialului, m-am bucurat de niște peisaje superbe din Provence. Acolo se afla o vilă înconjurată de vii și de smochini. O adevărată casă de vacanță unde, sub aparenta înfățișare relaxantă, se ascund dramele apăsătoare și semnificative din copilăria lui Patrick Melrose.

Serialul Patrick Melrose este o adaptare a cărții lui Edward St Aubin. Avertizare pentru cei interesați să citească cartea înainte de a vedea serialul. Este o adaptare maiestuoasă întrucât conturează amănunțit psihologia unui personaj. Urmărește îndeaproape întregul proces de vindecare. De la fragilitate, la refugiu, la evadare, la confruntarea cu trauma acestuia. În final, la efortul continuu de depășire a acestor suferințe din trecut.

Trailer-ul serialului poate fi văzut aici.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

19 comentarii

 1. Sunt complet de acord cu faptul că traumele copilăriei revin mereu în viața adultă. Eu am experimentat lucrul acesta de multe ori…

 2. Mersi pentru recomandare! Voi pune Patrick Melrose pe lista de așteptare.

 3. Îmi place actorul, dar nu am văzut filmul. Mi se pare pe gustul meu. Trebuie să – l vad neapărat! Mulțumesc pentru recomandare!

 4. Unde ruleaza serialul? Pe Netflix nu-l gasesc. L-ai urmarit pe net?

  1. Din păcate, nu se găsește pe Netflix. Da, pe internet l-am văzut 🙂

 5. Mulțumesc pentru recomandare. O sa ma uit și eu la el.

 6. Imi place tipul, deci crdd ca o sa caut filmul!

 7. Un actor foarte bun, nu am vazut filmul si trebuie neaparat sa il iau si eu sa il vizionez, nu am stiut de el, mersi ca mi ai zis!

 8. Suna interesant serialul! Chiar m-ai facut curioasa.

 9. Pare interesant, am sa il pun si eu pe lista sa il urmaresc.

 10. Chiar mi-ai starnit curiozitatea in ceea ce priveste acest serial. Oricum nu am ceva mai bun de facut asa ca il voi incerca in seara asta

 11. Actorul imi place, insa filmul acesta chiar nu l-am vazut. L-am trecut pe lista!

  1. Da, actorul joacă de obicei în alt gen de filme/seriale, însă și aici mi s-a părut excepțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *