manchester by the sea
Film

Manchester by the Sea (2016)-recenzie film

Manchester by the Sea-regizor: Kenneth Lonergan

Manchester by the Sea este un film excepțional, care ne vorbește, în principal, despre vină și dureri nevindecate din trecut.

Despre ce este vorba în filmul Manchester by the Sea?

După ce fratele său Joe (Kyle Chandler) moare, Lee (Ben Affleck) este nevoit să se întoarcă în Manchester pentru a avea grijă de nepotul său, adolescentul Patrick.

Reticența lui Lee de la început față de ideea de a fi tutorele lui Patrick este justă și confirmată de trecutul său ce ni se prezintă de-a lungul filmului. Ni se dezăluie, printr-o serie de flashbackuri, viața lui Lee înainte de a părăsi orașul Manchester. Familia sa fericită. Prietenii cu care se amuza serile. Plimbările cu barca alături de fratele și nepotul său.

Însă, o tragedie îl marchează și îl face să se izoleze în Boston. Acolo încearcă să se dezlipească de trecut. Duce o viață monotonă, în singurătate. Întoarcerea în Manchester reprezintă o readucere în prim plan a rănilor din trecut, răni de care nu s-a putut vindeca niciodată.

Deși construiește o relație de prietenie grozavă cu nepotul său Patrick, suferința sa se întrevede mereu. În acest context, poate Lee să îngrijească un alt suflet atunci când sufletul său este unul zdrobit?

Astfel, filmul ne arată și o parte mai sumbră a vieții, făcându-ne să ne întrebăm dacă rănile adânci se pot vindeca vreodată. Dacă viața mai poate fi trăită vreodată din plin după o tragedie. Altfel spus, dacă viața își mai poate urma cursul firesc în urma durerii interioare care mocnește mereu și mereu în sufletul unui om.

Părerea mea despre acest film

Ben Affleck a luat Oscar-ul pentru Cel mai bun Actor și pe bună dreptate. Interpretează atât de bine rolul, transmite într-un mod verosimil remușcările, suferința, dar și partea umană ce îl caracterizează pe personajul principal, pe Lee.

În plus, soundtrack-ul este atât de bine intercalat cu trăirile personajelor, triste de altfel, încât ajunge aproape să sfâșie pentru câteva momente. Un exemplu este Adagio cântat de The London Philharmonic Orchestra.

Trailer-ul filmului Manchester by the Sea poate fi văzut aici.

*Dacă ți-a plăcut acest film, te invit să vezi și serialul Patrick Melrose. Abordează ca temă suferința din trecut care revine mereu în prezent, dintr-o altă perspectivă însă.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.