varenna
Travel

Varenna, mi piaci 🇮🇹 Impresii de călătorie

Varenna e unul din locurile în care îți dorești să stai la nesfârșit. Sau cel puțin așa mi s-a întâmplat mie.

Localizată în regiunea Lombardia, vei găsi aici o adevărată oază de liniște dată de casele colorate și priveliștea oferită de lacul Como. Atât de limpede și primitor. Cu siguranță un punct turistic important, Varenna e locul vizitat îndeosebi pentru relaxare. Fiindcă aici poți să te plimbi în voie, să te bucuri de preparatele italienilor la terasele cochetele sau pur și simplu, poți să nu faci nimic. Chiar și așa, Varenna îți va face cu ochiul.

La Varenna am stat aproape jumătate de zi pentru că în cealaltă parte a zilei am fost în apropiata comună Bellagio.

Ce am văzut în Varenna?

M-am plimbat preț de câteva ore pe străzile înguste și pline de verdeață și flori. M-au fermecat cu adevărat. În plus, la fiecare pas și din fiecare unghi, am rămas impresionată de peisaje. De verdele liniștitor. De oamenii relaxați de la terase.

Totodată, vederea asupra lacului din grădinile de la Villa Monasterio este fabuloasă.

La un moment dat, stând la marginea lacului și privind pescărușii, lebedele, copiii care aruncau cu pietre în apă, oamenii care își plimbau câinii pe malul pietruit și cei care savurau gelato, mi-am spus că ar fi atât de bine ca din când în când, atunci când mă simt obosită/nervoasă/plictisită, să îmi aduc aminte de senzația pe care mi-a dat-o Varenna. Un loc caracterizat de calm. Un loc plin de culoare. De acel dolce far niente pe care unde ai fi putut să îl găsești dacă nu în Italia.

Deși destul de mic din punctul de vedere al întinderii, ai avea impresia că nu ai ce face stând în Varenna. Însă, cu cât avansezi pe străzile de acolo, rămâi cu adevărat fascinat.

Dacă te gândești să călătorești în Varenna, go for it. Merită tot timpul și admirația. Vei rămâne cu amintiri și fotografii minunate, momente de liniște și cu gustul yummy al unui tiramisu sau al unor paste gătite de către italieni.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.