Carte Travel

Un loc de poveste: Palatul Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia este un loc încărcat de istorie, de cultură și un loc de relaxare. Obișnuiesc să merg des aici, ansamblul fiind unul din locurile preferate din apropierea Bucureștiului, iar asta pentru că e o oază de liniște, e un loc propice pentru picnic sau pentru a face sport, pentru a sta într-un hamac sau pentru a face o simplă plimbare.

Complexul Mogoșoaia are o serie de clădiri, martore ale unor vremuri din trecut și care astăzi își păstrează din măreție:

 • Palatul Mogoșoaia a fost construit de Constantin Brâncoveanu în 1702 și a aparținut Marthei Bibescu care l-a folosit ca loc în care erau invitați mari personalități ale acelor timpuri, iar în prezent găzduiește Muzeul de Artă Brâncovenească.

 • Cuhnia este bucătăria brâncovenească din curtea Palatului.
 • Turnul porții
 • Capela Gheorghe Bibescu adăpostește mormintele familiei Bibescu.
 • Serele au fost construite de arhitecți francezi.

 • Biserica Sfântul Gheorghe a fost ctitorită de Constantin Brâncoveanu și datează din 1688.

 • Biblioteca Martha Bibescu

 • Vila d’Elchingen servește drept centru de conferințe și rezidențe
 • Ghețăria este fostul depozit de gheață al palatului.

Ce poți face la Palatul Mogoșoaia?

Pe lângă faptul că în curtea interioară și în parcul de aici, poți găsi momente de liniște și relaxare, te poți plimba în ansamblu, poți lua masa la restaurantul din curtea interioară și sunt organizate diverse evenimente precum ateliere pentru copii, concerte, proiecții de film sau spectacole de teatru.

În această perioadă de pandemie, sunt mai rare evenimentele care presupun grupuri mari de oameni, însă recomand Târgul de Carte organizat de Editura Paralela 45, care se va desfășura pe parcursul întregii luni august și unde poți găsi o mare varietate de cărți, dintre cele mai populare fiind cărțile de bucate și cele pentru copii.

Personal, mi-am achiziționat Cafeneaua micilor miracole, de Nicolas Barreau care sună promițător:

Într-o zi, Nelly descoperă într-o carte o propoziție enigmatică, și asta o face să ia o decizie de neimaginat pentru ea până atunci: pleacă la Veneția, pe urmele cărții. Dar pentru o cititoare pasionată, romantică, timidă și obișnuită doar cu rutina ei de pariziancă silitoare, călătoriile de acest fel pot avea consecințe nebănuite. În inima orașului află că iubirea nu e doar o legendă, iar o micuță cafenea poate ascunde mai multe secrete și miracole decât ar putea bănui cineva.

Nicolas Barreau, autor de bestselleruri internaționale, spune o poveste rafinată și nonconformistă, fermecându-și, ca de obicei, cititoarele care cred în iubire.

Editura Paralela 45

Sincer, nu știam despre această carte, însă mi-a atras atenția coperta cu peisajul venețian, iar când am citit și descrierea, mi-a stârnit curiozitatea și abia aștept să o citesc.

Concluzii despre Palatul Mogoșoaia

Îmi place mult parcul, curtea interioară, totul e bine îngrijit, calm și aerisit.

Surse:

Wikipedia

Turism istoric

Ziarul Metropolis

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

9 comentarii

 1. Am fost candva in tabara la Mogosoaia, insa pe atunci palatul nu era deschis publicului, asa ca nu l-am vazut, insa ma bucur sa-l vad acum, prin intermediul pozelor tale.

  1. Mă bucur, da, e frumos acolo 🙂

 2. Un loc in care imi doresc de ceva timp sa ajung, cred ca e tare frumos acolo.

  1. Este, recomand. 😊

 3. Un loc de poveste! Nu am fost aici dar m-ai facut sa-mi doresc.

  1. Mă bucur, chiar merită. 😊

 4. N-am ajuns pana acum sa-l vizitez. Pare un loc tare frumos

 5. Eu mai mult te-am admirat pe tine, decât Complexul 🙂

  1. Mulțumesc frumos, ești drăguță. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *