Lifestyle

Top 5 Podcasturi românești

De multe ori, atunci când merg la un drum lung sau pur și simplu la serviciu sau gătesc, obișnuiesc să ascult câteva podcasturi care abordează diferite subiecte ce ne preocupă în viața de zi cu zi. M-am gândit să fac o listă cu cinci podcasturi românești :

1. Podcasturile DOR. Sub numele Pe Bune, podcasturile reunesc diferite subiecte la care sunt invitate diferite personalități, având diverse profesii și care ne împărtășesc din experiențele lor, despre problemele apărute în evoluția lor și despre cum le-au depășit. Câteva exemple dintre cei ce au luat parte la aceste podcasturi sunt Dana Rogoz, Tudor Chirilă, Corneliu Porumboiu, Adrian Hădean, Simona Tache, Alice Cavaleru, George Roșu etc. Pe Bune s-a clasat pe locul întâi la Webstock Awards 2018 la secțiunea Podcast.

2. Podcasturile lui Zoltan Veres . Acestea sunt încărcate pe Soundcloud și abordează mai mult teme legate de relații precum : Cum să înțelegi nevoia de libertate a celuilalt, Cum îți dai seama dacă celălalt corespunde cu imaginea din capul tău, Cum ajungi la fericire în cuplu. Totodată, găsim aici înregistrări despre carieră, despre relația părinte-copil, despre motivație și alte teme psihologice.

3. Zaiafet. Acest podcast poate fi accesat pe Youtube și abordează teme de cultură generală, de la istorie, la literatură și chiar subiecte abordate la BAC, toate într-un stil interesant și ușor de înțeles.

4. Katai Podcast. Ii aparține lui Robert Katai, iar domeniul principal despre care se discută cu invitații este marketing-ul, dar se abordează teme și din domenii conexe: publicitate, media, design, start-up. Câteva episoade interesante sunt: Despre beneficiile Instagram în campanii, Cum te poate ajuta online-ul în jobul de jurnalist, Conținutul e și artă, dar e și foarte multă matematică, Cum să îți promovezi business-ul pe Instagram, Cum să lucrezi de acasă eficient, De ce să creezi o comunitate bazată pe interes, etc. Ceea ce e interesant la acest podcast este faptul că toate interviurile sunt motivaționale, sunt realizate într-un stil detașat și regăsim sfaturi concrete și utile despre subiectele abordate.

5. Subcast. Este un alt podcast despre marketing ce are episoade cu subiecte diverse, cum ar fi Youtube, Pinterest, Instagram, Linkedin, generarea de conținut, conținutul viral, ce să faci înainte de un Ad, despre etc.

Iar voi? Ce podcasturi urmăriți/recomandați?

 

Sursă imagine: Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Nu am ascultat podcasturi românești până acum, dar toate au un început.
    Mulțumesc de recomandări.

    1. Da, la noi nu e atât de cunoscut acest fenomen, însă sunt și podcasturi de calitate și tot descopăr. 🙂 Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *