Toamnă, melancolie și culori

toamna anotimp frumos

Da, poate sunt o persoană mai weirdoo, îmi place uneori singurătatea specifică după-amiezilor ploioase. Îmi place să privesc frunzele care își anunță sfârșitul glorios prin culorile lor și care te desfată atunci când le privești de la geam. Îmi plac ploile și paginile cărților întoarse în sunetul picăturilor molcome. Da, îmi place toamna. Anotimp al melancoliei și al ritmului încet de viață.

Cu toții avem, cu siguranță, anotimpul nostru preferat, dar, în realitate, sunt motive pentru care putem iubi fiecare anotimp.

Iată o listă de lucruri pentru care sunt îndrăgostită de toamnă și de culoarea ei:

 • Toamna e parcă un tablou pe care să-l admiri într-o galerie de artă. Nu m-aș plictisi niciodată să simt foșnetul frunzelor colorate, să mă plimb printre castanele și ghindele căzute pe alei, să privesc lumina unui octombrie pe înserate sau să admir crizantemele de pe străzi și bulevarde.

toamna iasi

 • Pot purta pulovere galben muștar, cardiganuri maronii și croșetate sau eșarfe maxi care să mă încălzească lângă o cană de ceai de afine sau de trandafiri.
 • Mă pot bucura de tarte gustoase. Din orice rod tomnatic: mere cu scorțișoară, pere și ciocolată, gutui coapte și așa mai departe. E chiar o plăcere să gătesc pe fundalul unei melodii lente, alături de niște frunze veștede puse într-o vază mică pe masă și în timp ce îmbin ingredientele proaspete.
tarta
Sursă imagine: Pexels
 • Îmi place blândețea serilor de toamnă în care pot asculta în căldură și în liniște muzică calmă, departe de agitație. Spre exemplu, fado-ul protughez mi se pare că se potrivește de minune cu starea autumnală, iar melodia asta mi se pare așa frumoasă.
 • Îmi place să mă adăpostesc în cafenele, să îmi găsesc un refugiu acolo atunci când simt nevoia să privesc pe geam bruma și copacii aproape înghețați dimineața. Sau când îmi doresc pur și simplu să văd pasiv oamenii care trec cu umbrele supradimensionale, cuplurile care își poartă nepăsătoare pașii sub picăturile amenințătoare ale ploii sau cei care se grăbesc sau admiră priveliștea meditând parcă la trecerea timpului odată cu aceste culori ale toamnei care se transformă într-un degradé.

Iar voi, ce iubiți la acest anotimp, la toamnă? 🙂

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

3 comentarii

 1. Mie imi place parfumul ei, cu note puternice de gutui, struguri si mere. Ador ploaia, imi da energie. Iubesc sa port umbrele colorate si sunt trista ca inca nu mi-am gasit cea mai faina pereche de cizme de cauciuc.

  1. Da, imi place si mie ploaia, mai ales sa o privesc. Interesanta ideea cu cizme de cauciuc, nici eu nu prea am vazut, dar ar iesi un outfit fain cu niste haine colorate.

   1. Pe Pinterest sunt tot felul de modele, colorate si foarte faine, nici nu zici ca-s de cauciuc … din pacate in magazine nu se gasesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *