Terarii cu plante: 10 idei creative de decor interior

Iubesc natura și încerc ca în locuința mea să aduc cât mai mult verde. Un decor cu terarii cu plante poate avea un efect surprinzător.

Dar, mai întâi de toate, ce este un terariu?

Un terariu poate fi numit o grădină în miniatură întrucât într-un vas, se adaugă pământ, plante și alte elemente, așadar reprezintă un mic univers verde.

Terariile cu plante reprezintă o alternativă originală atunci când locuiești la apartament și îți dorești un mic colț de natură în locuința ta. Astfel, poți considera că ai chiar o mică grădină chiar la tine acasă. Acestea sunt perfecte pentru orice sezon, iar pe lângă rolul lor esențial de a purifica aerul, pot funcționa și ca obiecte decorative.

Ce plante pot fi folosite într-un terariu?

Dacă vorbim despre plantele pe care le poți utiliza în terarii, variantele sunt multiple: suculente, mușchi, cactuși, begonii, cyclamen, ferigi sau helxine. Imaginația este limita, iar terariile pot avea o multitudine de forme, culori, elemente.

În acest articol, mi-am propus să îți arăt 10 idei creative de decor interior prin terarii cu plante. Ce tipuri de terarii poți folosi?

 • Terarii cu plante într-un suport geometric

Fie că e vorba de forme hexagonale, dreptunghiulare etc, aceste terarii sunt moderne și electrizante.

 • Terarii XXL

Pentru a atrage atenția asupra unui colț al locuinței, poți alege un suport mare cu plante, de efect. Îl poți așeza chiar în centrul mesei pentru și mai multă vizibilitate.

terarii cu plante

 • Terarii cu flori

Pe lângă plante verzi, putem folosi pentru terarii și flori care să aducă un strop de culoare vasului de sticlă sau ceramică. Orhideele în vase de ceramică sau suport de tip metalic sunt superbe prin contrastul și culorile lor vii.

Terariile cu flori pot fi folosite și ca decor pentru o masă festivă în familie alături de alte obiecte decorative, de exemplu.

terarii cu plante

terarii cu plante

 • Terarii pentru birou

Pentru a avea o atmosferă mai vie și mai armonioasă la birou, poți așeza un terariu ce va reprezenta pata de verde și de energie din cameră. Nu este un mit faptul că plantele și lucrurile din jurul nostru, în general, ne influențează starea de spirit, dar și modul lucru. Astfel, de ce nu ai încerca un terariu pentru un vibe mai bun la lucru?

terarii cu plante

 • Terarii pentru camera copilului

Poți alege un vas colorat sau simpatic din ceramică pentru a aduce o notă de veselie în camera copilului. În acest mod, acesta se va bucura de frumusețea decorațiunii, dar va resimți și conectarea cu natura, atât de necesară pentru o dezvoltare armonioasă.

terarii cu plante

terarii cu plante

 • Terarii cu plante-oaza de liniște din dormitor

Un terariu într-un dormitor luminos, așezat pe noptieră sau pe pervaz conferă mai multă vitalitate spațiului. Iată o idee de la Deco Terrarium aici:

deco terrarium

 • Terarii pline de culoare

Poți diversifica paleta de culori, alegând un terariu mai intens care să îți încânte simțurile vizuale.

 • Terarii cu plante în suporturi tip bec/glob

Suporturile în formă de becuri sunt în tendință și acestea pot fi folosite în diverse dimensiuni. Pentru o notă mai autentică și mai naturală, poți să atașezi o sfoară de cânepă. Poți crea apoi un panou cu diferite suporturi suspendate la diferite înălțimi.

Poți face același lucru și cu decorațiunile din suporturile de tip glob.

 • Terarii cu plante în vase de sticlă închise

Pentru a reda senzația de un univers unic și original, poți alege un vas pe care în combinație cu pluta sau cu lemnul. Va rezulta astfel o decorațiune simpatică, naturală și delicată. O altă idee puțin mai îndrăzneață pentru vasele închise ar fi să folosești un ceainic transparent sau un glob de Crăciun.

 

 • Terarii cu plante ce spun o poveste

Orice terariu reprezintă o poveste, fie ea și metaforică. Însă, poți să creezi propria ta poveste printr-un mic terariu. Poți adăuga elemente precum pietricele, nisip, căsuțe, păsări și alte elemente care să te poarte către tărâmul tău natural de vis.

Iată aici câteva exemple:

 

Acestea sunt câteva idei de decor cu terarii cu plante. Dacă vrei și tu un astfel de terariu sau dacă vrei să creezi de la zero un terariu cu propriile tale idei, îți recomand să contactezi Deco Terrarium, un atelier specializat în terarii cu plante. Sunt superbe!

Cum îngrijești un terariu? Câteva sfaturi utile:

 • Plasează terariile cu plante într-un loc ferit de căldura puternică (de la soare sau calorifere)
 • Pune aceste terarii în locuri cu multă lumină
 • Curăță vasele cu apă călduță și o cârpă sau șervețel
 • Păstrează temperatura ambientală la 16-25 grade
 • Rupe cu grijă frunzele care se usucă

De ce să alegi Deco Terrarium?

 • Dacă accesezi pagina Deco Terrarium, găsești o gamă variată de terarii cu plante realizate din iubire față de natură. Vezi aici câteva modele.
 • Terariile cu plante transmit emoție și frumusețe, prin originalitatea și sensibilitatea cu care au fost create
 • Produsele sunt unice, acestea sunt lucrate manual, cu grijă față de natură
 • Poți personaliza propriul terariu
 • Este oferită mentenanța terariului la cerere
 • Livrarea este personală în București și zonele limitrofe
 • Transportul este gratuit pentru comenzi peste 300 lei

Așadar, terariile cu plante, aceste mini-grădini cool, sunt o variantă modernă și simpatică pentru decorul locuinței tale. Nu numai că împrospătează aerul, sunt ușor de întreținut, dar în plus, acestea înfrumusețează spațiul în care stai și pot fi considerate adevărate elemente de decor.

Tu ai deja terarii cu plante acasă?
Sursă imagini:

Decoterrarium

Pexels

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

14 comentarii

 1. Nu am, dar acum, cu siguranță îmi doresc, sunt absolut minunate!

 2. Sunt superbe aceste terarii și mi-ar plăcea și mie să am peste tot în casă.

  1. Daaa, cat mai mult verde 🌿🌿🌿

 3. Wow, nici nu stiam ca pot exista atat de multe feluri. Acum ca am citit articolul tau parca mi-as dori si eu sa am acasa.

  1. Ma bucur ca ti-au placut. Intr-adevar, e o idee originala 💚🌿

 4. Sunt foarte frumoase aranjamentele de tip terarii! Îmi plac tare mult și chiar am cumpărat câteva plante și mi-am făcut singură câteva. Desigur, cu ce am avut la dspoziție. Dar acestea pe care le-ai prezentat sunt grozave! Mi-ar plăcea să am unele dintre ele!
  Mulțumesc pentru info!

  1. Mă bucur că îți plac. Nu am incercat sa fac singura terarii, dar sunt sigura ca m-ar relaxa foarte tare. 😊

 5. Mi-e plină casa de flori și încerc să le integrez si in diferite aranjamente.

 6. Imi plac aceste terarii si chiar mi-as dori sa-mi umplu casa de terarii mai mari

  1. Da, e o idee genială pentru decor. <3

 7. Un terarium mi-ar placea sa fac si eu pe viitor! Mi se pare ca inveseleste mult o incapere iar momentele cand ai grija de plantute iti ofera relaxare.

  1. Așa este, mă relaxează enorm să stau să îngrijesc plantele sau efectiv să le privesc. <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *