Automotivare: Cinci moduri de motivare personală

automotivare

Cu toții avem momentele noastre în care ne demotivăm, pierzând din vedere lucrurile luminoase și bune din activitățile pe care le facem și concentrându-ne pe neajunsuri sau mici insuccese. Fie că e vorba de cursuri la care participăm, de noua sală de sport la care mergem, de locul de muncă sau de relațiile cu ceilalți, uneori nu mai găsim resurse sau utilitatea continuității lor, simțindu-ne descurajați și fără energie. Acest lucru se întâmplă de multe ori din cauza rezultatelor pe care le așteptăm și care parcă întârzie să apară.

Însă, este bine ca de fiecare dată când avem astfel de stări să știm să spunem Stop și să ne gândim mai bine înainte de a renunța la un anumit țel.

Ei bine, există câteva trucuri care ne ajută să rămânem motivați în parcursul nostru, iar asta începe cu o voință puternică.

Automotivare. Iată 5 moduri de motivare personală pe care poți să le aplici în viața de zi cu zi:

  • Gândește pozitiv.

Poate că ai auzit de multe ori aceste cuvinte care par un slogan greu de pus în aplicare atunci când te ciocnești de fel și fel de obstacole în calea pe care tu vrei să o urmezi. Însă, acestea nu sunt doar vorbe goale. O gândire pozitivă te ajută să treci mai ușor peste dificultăți. Te ajută să găsești soluții, să fii mai înțelegător și mai încrezător atunci când ai nevoie.

  • Concentrează-te pe lucrurile mici.

Nu cred că cineva a avut succes doar făcând câțiva pași ușori și rapizi pentru a ajunge acolo sus, acolo unde și-a dorit. Fiecare ascensiune se face cu pași mici, cu efort și răbdare. De fiecare dată când te simți demoralizat, nu uita de toate treptele pe care le-ai urcat până să ajungi în punctul în care ești. Nu uita că fiecare obstacol te-a ajutat să te dezvolți și să ajungi într-un mediu mai bun.

  • Automotivare prin scris.

Dacă ai momente în care simți că o să clachezi, notează-ți în jurnal motivele pentru care faci o anumită activitate. Rămâi focusat pe avantajele și pe reușitele pe care le-ai obținut până atunci, dar și pe obiectivele propuse. Scrisul este o metodă de vizualizare clară a gândurilor tale. Te va ajuta să vezi mai bine de ce-urile din spatele unor lucruri.

  • Compară-te cu tine însuți.

Adesea, ne uităm în jurul nostru și vedem modele de succes, dorindu-ne să le urmăm întocmai. Totuși, nu e de ignorat faptul că noi nu suntem oglinda celorlalți. Nu avem aceleași resurse pe care ceilalți le au. De aceea, e bine să nu ne comparăm cu cei din jurul nostru, ci cu noi înșine. Pe măsură ce realizăm anumite lucruri, vom putea vedea propriile progrese în raport cu ceea ce am făcut în trecut. Astfel, vom avea mai multă mulțumire și stimă de sine.

  • Fă-ți timp pentru tine.

Noi toți avem un program încărcat care ne face să uităm de noi și de nevoile noastre, ceea ce este greșit. Pentru a da un randament bun, este esențial să ne purtăm bine cu noi înșine, așa cum am face cu un prieten. Găsește-ți inspirația în lucrurile simple. Fă sport. Fă o plimbare. Răsfață-te cu ceva dulce. Vezi o comedie. Ascultă muzică. Întâlnește-te cu cei dragi și zâmbește mult, pentru tine și pentru ceilalți. Toată atenția pe care ți-o acorzi nu este în zadar, ci este un mod de a-ți crește energia și vibe-ul pozitiv de care ai nevoie în viața de zi cu zi.

Acestea sunt câteva moduri de automotivare în parcursul nostru zilnic, metode care ne pot salva de la întrebări și cuvinte ca ”Nu pot!”, ”Gata, nu mai fac asta!” sau ”La ce folos să fac asta?”.

Iar tu? Ce tehnici de automotivare eficiente ai?

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți propun să vezi și cum să îți organizezi timpul mai bine.

Sursă imagine:

Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

19 comentarii

  1. Sa fiu sincer: cu pauza. Atunci când nu mai am energie sau ambiție – îmi iau momente de relaxare.

    1. Și pauza e necesară, are rolul ei foarte important. 🙂

  2. Minunate sfaturile tale, eu de obicei am un vibe bun, multumim.

  3. Ultimul sfat dă roade în cazul meu. Uneori îmi iau o pauză mai îndelungată, încerc să mă deconectez de la tot, iar când mă reapuc de treabă sunt mai motivata.

  4. Eu imi repet ca trebuie sa fac si sa reusesc si imi vizualizez succesul de după 😁

    1. Da, contează să ne imaginăm că am reușit, suntem mai motivați sa ajungem în acel punct.

  5. Impart orice sarcina mare in mai multe mai mici si le rezolv pe rand pe toate, altfel daca privesc sarcia ca un tot ma ia ingrijorarea ca n-o pot duce la capat.

    1. Așa este, e bine să facem totul etapizat 🙂

  6. Pentru mine functioneaza o combinatie intre scris si timp pentru mine. Ma ajuta mult sa imi fac o lista cu ce am de facut, de ce fac ce fac si apoi o prioritizare a lor.

  7. Toate cele enumerate de mai sus de tine le folosesc, plus ca ascult multe video uri pe youtube de dezv personala si motivare, si mai caut inspiratie in oamenii de succes!

  8. Imi gasesc motivatii in lucruri marunte si ma bucur ca reusesc ca 80% din lucrurile propuse sa le duc la final

  9. Cu greu incerc sa le duc la bun sfarsit pe toate intr-o zi :))) macar sa gandesc pozitiv

  10. Foarte bune sfaturile tale. Cel mai important este sa constientizezi ca ai o problema, iar apoi rezolvarea o gasesti tot in tine. Cu ajutorul anumitor tehnici si exercitii „cautarea” aceasta se simplifica si devine mai clara.

  11. Mă gandesc la lucrurile bune din viata mea. Chiar daca am o zi mai proasta, ma gandesc ca maine va fi mai bine.

  12. Eu sunt foarte ambitioasa si urasc sa nu duc lucrurile la bun sfarsit. Deci ma auto motivez. 😛

  13. sa gandesti pozitiv cred ca este cel mai important, te salveaza din multe! un pic mai greu cateodata dar cu putina vointa…

    1. Perfect de acord, contează atât de mult felul în care gândim. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *