Travel

Strasbourg, je t’aime

RO. Când am ajuns în Strasbourg, a început totul cu o ploaie torențială, cu tunete și fulgere. Nu a fost cel mai bun start, dar m-am adăpostit în Catedrala Notre Dame din centru, o catedrală mare și gotică care m-a surprins prin detaliile arhitecturale și liniștea dinăuntru.

După ce s-a mai liniștit ploaia, m-am plimbat pe străduțele înguste și cochete, am admirat vitrinile cu produse de patiserie, magazinele de suveniruri, un bătrânel care făcea portrete trecătorilor și clădirile atât de armonioase. Imaginați-vă ce viață frumoasă au oamenii care intră pe ușile colorate ale blocurilor de acolo și privesc forfota orașului, veselia și poezia lui de la fereastră.

Mi-a plăcut că, spre deosebire de Paris, Strasbourg are multe flori ce dau o notă de prospețime orașului. Totodată, am fost încântată să văd multe biciclete și oameni care mergeau cu familia la plimbare cu bicicleta. Cred că au un stil de viață mai sănătos și o abordare mai senină asupra vieții dacă e să ne luăm după fațada și atmosfera orașului.

Dacă vreți să mergeți la Strasbourg, mergeți fără ezitare, chiar merită. 🙂

——————————————————————————————————————————–

FR. Lorsque je suis arrivée à Strasbourg, tout a commencé avec la pluie. Cela n’a pas été le meilleur début, mais je me suis mis à l’abris de la Chatédrale Notre Dame du centre-ville, une chatédrale grandieuse et gothique qui m’a surpris par les détails architecturaux et le silence du dedans.

Après la pluie, je me suis promenée sur les ruelles étroites et chic, j’ai admiré les patisseries, les boutiques de souvenirs, un vieillard qui faisait des portraits pour les passants et les batîments. Il me semble si beau d’avoir une vie là-bas et figurez-vous un jour où on rentre par les portes colorées des batîments et on regarde par la fenêtre l’agitation, la gaieté et la poésie de la ville.

J’ai beacoup aimé le fait que, à la différence de Paris, j’ai vu beaucoup de fleurs qui donnent un air frais à la ville. De même, j’ai été enchantée de voir beaucoup de byciclettes, des gens qui sortaient avec la famille se promener à vélo malgré le temps pas si chaleureux. Je pense que les gens de Strasbourg ont une vie plus saine et une perspective plus sereine concernant la vie, si on juge d’après la façade et l’atmosphère de la ville.

Si jamais vous voulez aller à Strasbourg, n’hésitez-pas, faites-le car ça vaut la peine! 🙂

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Mi-ar placea atat de mult sa ajung din nou in Franta…de nu pot sa exprim in cuvinte! 😀 Momentan nu mai am curaj, s-au intamplat prea multe lucruri rele si triste, asa ca am decis sa ocolesc tarile care adapostesc musulmani refugiati, gen Belgia, Franta si Germania. 🙂

    Am vazut si eu peisaje de vis in Strasbourg. ❤

    1. E într-adevăr o tara f frumoasa, eu sunt pe principiul ca daca e sa se întâmple ceva rău, se întâmplă oricum.. Dar e alegerea ta, mai sunt atât de multe tari frumoase și sigure 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *