12 site-uri interesante și utile pe care le recomand

site-uri interesante

După cum știm, Internetul este o sursă imensă de informații și nu trebuie decât să știm cum să-l folosim în mod util. Am făcut o listă cu site-uri interesante pe care eu le accesez și care merg mai ales într-o direcție culturală.

Iată 12 site-uri interesante și utile, dar și aplicații pe care le utilizez frecvent :

Aici, vei găsi cursuri online în diferite domenii creative (Fotografie, Marketing, Brodat, Caligrafie, Lucruri Handmade etc). Toate cursurile sunt fie în limba spaniolă, fie în engleză.

Sunt convinsă că mulți dintre voi cunoașteți deja aplicația pentru a învăța o limbă străină sau pentru a exersa limbile străine pe care le știți deja. Este gratuită, simplă de folosit și interactivă. Urmărești progresul pe care îl faceți de la o zi la alta direct din aplicație.

Ideală pentru cunoscătorii de limbă spaniolă, este o platformă online în care puteți urma cursuri din domenii diverse. Științe, artă, filozofie, geografie, istorie, pedagogie, IT, marketing, etc. Am urmat un curs acolo cu ceva timp în urmă, Velázquez en el Museo de Prado. A fost foarte bine realizat, am urmărit videoclipuri după care am răspuns la teste și am putut descărca informații mai ample despre subiect în format PDF.

Este un site pe care îl folosesc de fiecare dată când simt nevoia să mă deconectez și să mă simt mai aproape de natură. De ce? Pentru că aici pot asculta sunetul mării, al ploii, al focului, al păsărilor. Este o aplicație gratuită, potrivită pentru persoanele mai poetice și visătoare și care iubesc natura.

Aici puteți găsi o întreagă serie de cărți interesante, în funcție de preferințele voastre. Cărțile sunt descărcabile, în format PDF, non-ficțiune, psihologice…Unele titluri care mi-au atras atenția sunt Fata din tren, Înainte să te cunosc, Hoțul de cărți, Băiatul cu pijamale în dungi, Scene de viață campestră, Pădurea norvegiană, Anna Karenina, Mănâncă, roagă-te, iubește, La răscruce de vânturi și multe alte titluri de cărți bune.

Mi se pare genială aplicația, puteți vizita muzee, puteți citi despre personalități marcante, despre evenimente istorice.

Îmi doresc ca atunci când fac o achiziție, să mă îndrept mai mult spre producătorii români pentru a susține economia națională și pentru a încuraja oamenii care aduc valoare în țara noastră. Platforma Fabricat în Ro îmi place pentru că reunește, sub forma unui motor de căutare, mulți producători din România cu produse de calitate.

Dacă te preocupă acest subiect, citește și O listă cu branduri românești prietenoase cu mediul.

Pe acest site, poți vedea ferestre din întreaga lume și poți da skip oricând pentru a observa o nouă priveliște. Mie îmi dă o stare de calm, îmi place să descopăr imagini dinamice, cu sunet, flori la fereastră, ploaie, ninsoare, păsări, forfota din oraș…

Prin această aplicație, poți asculta radio-uri de oriunde din lume, trebuie doar să apeși pe locul din care vrei să asculți acel radio. Ceea ce îmi place enorm la acest website e că descopăr melodii noi, specifice anumitor zone.

Învață cum să faci anumite lucruri, e nevoie doar să cauți în Search bar. Află o grămadă de lucruri, de la cum să faci o prăjitură cu cireșe, cum să plantezi până la cum să instalezi Windows 10. Face parte din acele site-uri interesante pe care le accesez destul de des.

Urmărește conferințe despre diferite topicuri care te interesează, din perspectiva unor oameni care să te inspire.

Un alt site interesant este Antreprenoare, care promovează și susține antreprenoriatul feminin.

Voi ce site-uri interesante cunoașteți?

Sursă imagine copertă:

Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

12 comentarii

 1. Mersi mult, foarte interesant al 3 lea site, nu știam de el.

 2. Multumim pentru informatii, nu stiam de aceste site-uri.

 3. Duolingo folosesc și eu, chiar este foarte utilă.
  Celelalte nu le-am vizitat, dar o voi face acum și voi alege ce mi se otrivește.
  Mulțumesc!

 4. Ce frumos. De ultima nu stiam nimic. Eu ascult pe Youtube sunetul de ploaie in padurea tropicala. Este un colaj facut de vreo 3 ore. Intotdeauna adorm si ma linistesc pe el

 5. Cu aceasta ocazie pot sa spun ca am descoperit cateva site-uri si aplicatii noi.

 6. Promovam antreprenoriatul feminin roman si femeia antreprenor pe https://antreprenoare.ro

 7. Îmi place site ul despre cărți! Interesantă lista, duolingo l am folosit și eu pt un timp, dar pana nu ajungi sa locuiești in acea țara, oricare ar fi ea, nu vei învață niciodată limba cu adevărat! Proprie experiența 🙂

  1. Mă bucur că îți place. Duolingo e doar o aplicație pe care o putem folosi ca auxiliar în învățarea unei limbi străine, mai ales la nivelul debutant. Însă, eu cred că o limbă străina se poate învăța într-adevăr călătorind în acea țară, dar și studiind foarte mult, prin exerciții, prin citit, prin vizionat filme/seriale, prin dialoguri cât mai multe. Sunt destule metode 🙂

 8. Descopera bunatati locale. Cumperi proaspat, sanatos si sustii economia locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *