10+ recomandări de magazine Second Hand din București

magazine second hand bucurești

Multă vreme, am avut o reticență față de magazinele second hand. Le asociam cu lucrurile de proastă calitate și foarte ieftine. Pe deasupra, aveam o repulsie față de mirosul dintr-un second hand, față de acele haine înghesuite, așezate fără nicio noimă parcă într-un butic micuț. Însă, îmi mai aduc aminte și că atunci când eram mică, am avut o pereche de pantaloni scurți tip jeans de culoare turcoaz pe care i-am luat de la second hand și în care mă simțeam foarte bine. I-am purtat ani la rând, până mi-au rămas mici. De asemenea, cele mai călduroase ghete pe care le-am avut vreodată au fost cumpărate dintr-un magazin SH.

Între timp, am conștientizat că există câteva avantaje considerabile în faptul de a cumpăra de la second hand. Să enumerăm câteva dintre ele:

 • Aici găsim produse unice.

Astfel, există slabe șanse să mai vezi pe altcineva pe stradă îmbrăcat ca tine. Asta dacă ții să ai neapărat un stil foarte original, diferit de ceilalți.

 • Produsele sunt mult mai ieftine.

De curând, în excursia din Oradea, am cumpărat un pulover foarte chic din lână care m-a costat foarte puțin, undeva la 15 lei. Așadar, există șanse foarte mari să găsești produse de calitate, din materiale foarte bune, la prețuri mult mai mici decât în alte magazine.

 • Magazinele second hand sunt sustenabile și prietenoase cu natura

Chiar dacă cumperi de aici o geantă din piele naturală sau încălțămine din piele, știi că acele produse au mai fost purtate și nu au mai fost sacrificate alte animale pentru fabricarea lor. Totodată, prelungești ciclul de viață al produselor.

 • Găsești haine cu personalitate, cu poveste.

Da, în SH-uri, dai mereu peste ‘bijuterii’, haine care au o poveste, care au ceva special. Te gândești că a mai purtat cineva acel articol care l-a îngrijit și prețuit. În ultima vreme, am remarcat în unele magazine o lipsă de personalitate a obiectelor vestimentare. Nu spun că este un fenomen general, dar de multe ori mi s-a întâmplat să intru undeva și să nu am ce să aleg de la raft.

 • Procesul în sine de căutare a hainelor este plăcut.

Dacă ești genul de persoană care adoră să caute ”acel obiect superb”, atunci magazinele SH cu siguranță îți oferă această experiență. Printre multitudinea de produse, e o bucurie când într-un final găsești un lucru original pe care să îl porți pentru mai mult timp.

Există însă și dezavantaje ale magazinelor second hand pe care nu le putem nega. În România, din ce am observat, e destul de greu să găsești un magazin SH cu haine preponderent calitative. De asemenea, nu există foarte multe magazine SH online bine puse la punct, mai ales în era digitală în care trăim, o perioadă în care oamenii cumpără destul de mult de pe internet.

În acest articol, mi-am propus să fac mai ușor procesul de căutare al magazinelor second hand, dar mă voi concentra pe București. Să trecem la subiect deci.

Iată 11 magazine second hand București de calitate:

 • Drag și Draga

Îi găsești pe Bulevardul Carol I nr. 62, iar online pe pagina de Facebook care mie una mi se pare o sursă de inspirație. Găsești acolo culori, poezii, imagini trendy din magazin. Hainele din magazin sunt unice, calitative, de foarte bun gust. Dacă îți place costumul popular sau iile, aici găsești și astfel de produse.

 • Bine Boutique

Îmi place mult acest magazin second hand de pe Strada Biserica Amzei 29.

Motto-ul lor? Fă bine și fă bine! Nu degeaba au ales aceste cuvinte care să-i reprezinte având în vedere că aduc un strop de bucurie clienților, prin produsele simpatice. Apoi, fac bine mediului, dar și celor care au mai mare nevoie, susținând cauzele Crucii Roșii sector 6, la achiziționarea produselor Bine Boutique.

Vei găsi aici produse mai inedite, cum ar fi preșuri reciclate din blugi, țesute manual, perne din materiale reciclate, săculeți textili, sacoșe textile, brățări și căni Fac bine. Tu ce faci?”, broșe, jucării, toate foarte creative și estetice. Eu zic că merită să le faci o vizită.

 • Monda

Monda se găsește în mai multe locații din București și se remarcă prin diversitatea vestimentației importată din Anglia, Olanda, Germania, Austria și Elveția.

Pentru actualizarea loturilor noi, poți consulta această pagină.

 • Magazine second hand București bune? Podium Brand

Este localizat pe Str. Nerva Traian, nr. 17-19 și așa cum și numele o indică, magazinul comercializează haine de la branduri cunoscute. Poți să le vizitezi pagina de Facebook aici pentru a-ți face o idee despre gama lor de produse.

 • Arhiva de Haine

La Arhiva de Haine, poți găsi o mare varietate de haine vintage de la branduri premium (Hugo Boss, Givenchy, Dior, Tommy Hilfiger etc), dar și articole Y2K cu care poți crea ținute cool cu care te vei simți în largul tău.

Prețurile articolelor sunt la prețuri avantajoase, pentru un shopping sustenabil. Poți vedea articolele vestimentare pe site sau fizic, în magazinul de pe Calea Moșilor 35.

magazine second hand București

 • Faine vintage

E un magazin cu haine vintage de foarte bună calitate, iar magazinul e atât de frumos amenajat încât va fi o plăcere să cauți haine pe stilul tău. Este situat pe Calea Victoriei 101.

 • Resale Shop

E de ajuns să intri puțin pe pagina de instagram și o să vezi cât de frumoase, autentice și pline de personalitate sunt hainele pe care le găsești aici.

Magazinul este pe Intrarea Anasonului 6.

 • Consignația 7

Este un magazin care se află pe George Vraca 7 și se distinge prin hainele cochete, gata să fie purtate în diferite combinații interesante și originale.

 • SH Fantezia

În acest magazin second hand, poți găsi haine drăguțe, elegante sau casual, la preț accesibil. Îl găsești pe Bvd. Iuliu Maniu, 79.

 • Second Hand Arena

Aflat pe Bulevardul Basarabia 80, magazinul are o ofertă variată de haine bine întreținute, cu un raport calitate-preț foarte bun.

magazin sh

 • Kilomag

Acest magazin SH comercializează haine simple, drăguțe care pot fi combinate în diferite feluri pentru ținute de efect. Intenția lor este să redea viață hainelor care au fost cumpărate, dar nu au fost purtate niciodată sau articole purtate, dar fără urme mari de uzură.

Se află pe Bulevardul Camil Ressu 20 bis.

Tu ce părere ai despre magazinele second hand? Îți cumperi produse din aceste locuri? Ce magazine second hand București recomanzi?

Sursă imagine copertă:

Unsplash

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *