Un perete alb poate fi foarte insipid sau dimpotrivă, o sursă de inspirație, locul în care poți crea un proiect de la zero, cum ar fi un perete cu rame foto sau cu tablouri. O cameră care nu are niciun tablou sau nicio fotografie pare, de altfel, incompletă.
Pentru a avea înrămări reușite, trebuie să ții cont de mai multe aspecte: stilul tabloului sau fotografiei, mărimea, culoarea acestora, elementul încadrat etc.
Iată câteva trucuri pentru o înrămare reușită:
Alege un subiect care îți place. Este important ca subiectul ales să spună ceva despre tine sau despre personalitatea ta. Poate fi o reproducere a unui tablou sau un mesaj interesant, o ilustrație, o fotografie drăguță dintr-o călătorie, un tablou vintage și așa mai departe.
-
Folosește un element comun atunci când ai mai multe tablouri.
Poți, de exemplu, să alegi subiecte diferite, dar o culoare care să le unească.
De asemenea, poți alege aceeași lățime pentru rame ca element comun. Casa cu Rame te poate ajuta să alegi lățimea perfectă pentru tablourile sau fotografiile tale.
Găsești pe site:
-
Rame late (6-10 cm)
-
Rame medii (3-5 cm)
-
Rame înguste (1-3 cm)
-
Alege rame cu dimensiunea adecvată.
O ramă cu dimensiuni potrivite încadrează corect un tablou sau o fotografie și în același timp, reprezintă un suport bun pentru aceste elemente. Pentru a alege dimensiunea ramei, ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție pe perete, dimensiunea elementului de înrămat.
-
Alege rama corespunzătoare pentru subiectul ales.
De obicei, poți folosi rame late pentru încadrarea oglinzilor, tablouri de mari dimensiuni, tapiserii și scot evidență o piesă importantă. Un tablou mare va avea un impact vizual mai mare, fără însă a crea efectul de aglomerare sau dezordine.
De regulă, ramele medii se utilizează pentru diferite tablouri, oglinzi mai mici, goblenuri mari, desene, acuarele. Pentru o notă mai originală, poți înrăma tablouri mai mici în rame medii. Acestea le vor mări vizual, dar vor crea în același timp și mai mult dramatism.
În schimb, ramele mici se potrivesc adesea pentru înrămarea tablourilor mici, mesajelor sau chiar a pieselor vestimentare precum tricouri, rochițe sau fulare, păstrate ca amintire.
-
Alege materiale de calitate pentru rame.
Materiale precum lemnul sunt rezistente, naturale și vor dura în timp. Cu cât investești mai mult în materiale de bună calitate, cu atât mai mult vei avea un rezultat mai frumos și mai durabil.
-
Decorează cu tablouri cu rame late, medii sau înguste în funcție de încăperea în care te afli.
Un singur tablou mare, de tip statement, se potrivește mai mult în living pe când în dormitor, poți folosi tablouri mai mici pe care să le așezi în mod echilibrat. În sala de lectură, de asemenea, se pot folosi tablouri cu rame mici, iar în birou, se potrivesc mai bine ramele medii.
-
Aranjează tablourile înrămate astfel încât să fie la nivelul ochilor.
Astfel, centrul imaginii ar trebui să fie la 140-150 cm distanță de podea. Însă, dacă le pui deasupra unei canapele, piesa de artă trebuie să fie legat vizuală de piesa de mobilier, deci nu cu mult distanțată deasupra canapelei.
-
Păstrează o distanță egală între rame atunci când pui mai multe tablouri.
Acestea vor crea un efect de simetrie, plăcut vizual.
-
Atunci când înrămezi un tablou, ține cont de stilul acestuia și alege o ramă în același stil.
Tabloul clasic va merge mult mai bine cu o ramă clasică pentru un aspect mai sofisticat și elegant.
Așadar, tablourile, fotografiile sau elementele înrămate sunt o idee excelentă pentru a da viață pereților albi sau pentru a oferi un stil original casei tale. Ideile sunt nenumărate: galerii de poze, picturi, ilustrații vintage, fotografii de familie etc. Cu siguranță, acestea vor reîmprospăta aspectul întregii locuințe, redându-i o personalitate nouă.
Agățarea ramelor nu este o sarcină tocmai ușoară. De aceea, îți recomand să apelezi cu încredere la Casa cu Rame. Ei te pot ajuta să îți realizezi proiectul și vei primi consiliere specializată.
Pentru mai multe idei despre cum decorezi un perete original cu rame foto, te invit să citești acest articol.