Paterson, un film despre poezia din viețile noastre

paterson

Paterson (2016) este un film în regia lui Jim Jarmusch care îi are în rolurile principale pe Adam Driver (Paterson) și Golshifteh Farahani (Laura).

Oh, Paterson! Mi-a plăcut super mult filmul ăsta. De la o vreme îmi place să văd clipuri, filmulețe care nu au neapărat un șir de acțiuni care să te țină cu sufletul la gură, ci mai degrabă, ceva care să te surprindă printr-o idee, să dea naștere unor întrebări, să aibă imagini puternice. Lucrul ăsta s-a întâmplat cu filmul la care m-am uitat recent.

Despre ce este vorba în filmul Paterson?

Paterson este un orășel banal. Personajul principal, cu același nume, este un șofer de autobuz, însă nu un oarecare șofer, ci unul care vizualizează lumea și oamenii ca pe niște personaje, văzând poezia din spatele dialogurilor și întâmplărilor lor.

Paterson este de fapt un simplu om cu suflet de poet care își adună poeziile într-un carnețel și pe care le împărtășește cu iubita sa. Poezii fără rimă. Poezii despre iubire. Poezii despre timp. Poezii scrise în singurătate, la micul dejun…oriunde se simte Paterson inspirat. Iar filmul este o derulare de secvențe care arată frumusețea și poezia lucrurilor mărunte care au farmecul și profunzimea lor.

Mi-a plăcut și povestea de dragoste dintre Paterson și frumoasa lui iubită Laura, muza lui. Este un alt caracter care iese în evidență: o femeie care iubește arta, care visează frumos, care asortează orice lucru și orice haină în alb și negru. Până și chitara și prăjiturile pe care le face sunt în alb și negru.

Părerea mea despre acest film

Este pur și simplu Minunat! Nu este un film în care se întâmplă lucruri, în care să te întrebi curios ce mai urmează. Este, în schimb, un film care emoționează, care arată liniștit frumusețea lucrurilor mărunte din viața noastră. Acele lucruri pe care adesea uităm să le apreciem. Un film sensibil, cu niște super actori! Recomand.

Trailer-ul filmului Paterson poate fi văzut aici.

Dacă ți-a plăcut acest film, recomand și o altă frumoasă poveste de iubire, Roman Holiday.

Sursă imagine:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Puteți citi mai multe despre film aici și puteți vedea trailer-ul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *