olive kitteridge
Film

Olive Kitteridge (2014)-recenzie serial

Recent am văzut mini-serialul Olive Kitteridge, producție HBO cu 4 episoade care prezintă viața protagonistei de-a lungul a 25 de ani. Este regizat de Lisa Cholodenko și are în distribuție actori ca Richard Jenkins, Frances McDormand, Bill Murray.

Despre ce este vorba în acest mini-serial?

Olive Kitteridge trăiește într-un orășel aparent monoton. Totodată, este locul în care oamenii își trăiesc zbuciumul interior, dezamăgirile, pasiunile. Olive este personajul prin ochii căreia îi vedem pe cei din jurul ei acționând. O profesoară severă. O femeie cu un caracter puternic și cu răspunsurile mereu la ea, cu ironii fine. De fapt, Olive este, în esență, o ființă sensibilă care își iubește soțul, pe farmacistul Henry și pe fiul ei Christopher.

De-a lungul căsniciei sale însă, observăm greutatea cuvântului mariaj. Asta din cauză că Olive, la fel ca Henry, are slăbiciunile ei. Trebuie să își înfrâneze pasiunile iraționale, trebuie să își crească copilul bine, însă greșelile făcute în educația acestuia vor avea repercursiuni în viitor, atunci când valurile reproșurilor lui Christopher se vor îndrepta asupra ei.

Dincolo de masca de femeie de nezdruncinat pe care o are, Olive suferă văzând în jurul ei suferința celorlalți, fiind atât de umană. Iubește florile, le îngrijește cu sfințenie. Îi este alături soțului ei chiar și atunci când nu îi mai poate vorbi. Se consolează alături de câinele familiei.

Părerea mea despre Olive Kitteridge

Este un mini-serial care nu are foarte multă acțiune, dar care abundă de sensibilitate. Te face să reflectezi la viață, la tristețea, dar și la frumusețea ei. Te face să vezi că dincolo de vălul negru care ni se pune uneori înaintea ochilor, va fi mereu o parte luminoasă care se întrevede, care ne face să zâmbim și să fim încă uimiți de miracole la fel ca niște copii.

Trailer-ul mini-serialului Olive Kitteridge poate fi văzut aici.

Sursă imagine:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

14 comentarii

 1. Nu am auzit de acest serial. E drept ca in ultima vreme singura sursa de relaxare pentru mine a fost Netflixul. Dar trebuie sa recunosc faptul ca HBO are seriale foarte bune

 2. Pare ceva la care m-as uita cu drag. Multumesc pentru recomandare!

 3. O să mă uit la acest serial, nu știam de el. Am multe începute, dar niciodată nu strică unul în plus.

  1. Merită văzut 🙂

 4. Sigur mi-ar placea, pacat ca nu am mai timp sa fac asta, dar mi-ar placea sa ma pot uita din nou la un serial in liniste. Multumesc pentru recomandare!

 5. Am avut cartea aceasta acum ani buni!! Ce fain ca este si o serie acum!!

  1. Daa, mi-a plăcut mult.

 6. Sigur mi-ar fi pe plac, insa abia am cateva minute la dispozitie pentru a vedea cate un articol doua pe un blog…de seriale nu mai am timp deloc 🙁

 7. Nu am mai vazut un serial de foarte mult timp. Sotul meu e pasionat de ele.

 8. Mi se pare interesanta prezentarea, dar si trailerul. Am sa-l caut pe HBO GO

 9. Cred ca merita vazut! O sa il caut pe Netflix, poate, poate apare si aici.

 10. Georgiana spune:

  Cei de la Hbo fac seriale bune deobicei. Din pacate, noi nu avem Hbo Go aici, ca sa ne putem uita 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *