O zi în Strasbourg-câteva impresii

o zi în Strasbourg

Când am ajuns în Strasbourg, a început totul cu o ploaie torențială, cu tunete și fulgere. Nu a fost cel mai bun start, dar m-am adăpostit în Catedrala Notre Dame din centru, o catedrală mare și gotică care m-a surprins prin detaliile arhitecturale și liniștea dinăuntru.

Construcția sa a început încă din secolul XIII, continuând până în sec. XV și actualmente, este o catedrală catolică.

O zi în Strasbourg-impresii de călătorie

Din păcate, nu am stat o zi întreagă în Strasbourg, ci doar câteva ore, fiind doar în trecere. Însă, momentele petrecute acolo mi-au lăsat o impresie foarte frumoasă.

După ce s-a mai liniștit ploaia, m-am plimbat pe străduțele înguste și cochete, am admirat vitrinile cu produse de patiserie, magazinele de suveniruri, un bătrânel care făcea portrete trecătorilor și clădirile atât de armonioase.

Imaginați-vă ce viață frumoasă au oamenii care intră pe ușile colorate ale blocurilor de acolo și privesc forfota orașului, veselia și poezia lui de la fereastră.

Mi-a plăcut că, spre deosebire de Paris, Strasbourg are multe flori ce dau o notă de prospețime orașului.

Totodată, am fost încântată să văd multe biciclete și oameni care mergeau cu familia la plimbare cu bicicleta, fiind un oraș destul de prietenos cu mediul. Cred că au un stil de viață mai sănătos și o abordare mai senină asupra vieții dacă e să ne luăm după fațada și atmosfera orașului.

o zi în Strasbourg

Dacă vreți să mergeți la Strasbourg, mergeți fără ezitare, chiar merită. Eu, personal, visez să revizitez orașul Strasbourg și să îi dedic mai mult timp.

 

Tu ai vizitat acest oraș? Tu ce ai face o zi în Strasbourg?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Mi-ar placea atat de mult sa ajung din nou in Franta…de nu pot sa exprim in cuvinte! 😀 Momentan nu mai am curaj, s-au intamplat prea multe lucruri rele si triste, asa ca am decis sa ocolesc tarile care adapostesc musulmani refugiati, gen Belgia, Franta si Germania. 🙂

    Am vazut si eu peisaje de vis in Strasbourg. ❤

    1. E într-adevăr o tara f frumoasa, eu sunt pe principiul ca daca e sa se întâmple ceva rău, se întâmplă oricum.. Dar e alegerea ta, mai sunt atât de multe tari frumoase și sigure 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *