O zi în Milano. Impresii de călătorie

o zi în milano

Milano este un oraș mare din nordul Italiei din regiunea Lombardia. Dacă mergi într-o excursie de o zi aici, ideal este să te plimbi sau mai bine zis, să te pierzi pe străduțele sale și să îi admiri șarmul.

Iată ce am făcut eu o zi în Milano:

 

Ca să ajungi la cunoscutul obiectiv, Duomo di Milano, dacă mergi din Milano Centrale (Gara Centrală), trebuie doar să iei metroul. În aproximativ 10 minute vei ajunge in Piazza del Duomo. Aici simți cel mai bine agitația și atmosfera din oraș căci aici oamenii se strâng fie să stea la rând pentru a ajunge înăuntrul Domului, fie ascultă muzica care răsună din toate colțurile piațetei.

De aici te poți îndrepta spre Galleria Vittorio Emmanuelle unde sunt grupate mari magazine precum Chanel, Prada, Gucci și așa mai departe. Dacă scopul călătoriei voastre nu este shopping-ul însă, aici puteți mânca foarte bine. Eu am ales restaurantul Galleria, unde au niște ravioli și o lasagna foarte gustoase.

Dinspre Galleria Vittorio Emmanuelle poți merge spre Castelul medieval Sforzesco cu al său parc Sempione. Mi-a plăcut să mă plimb aici și să văd broaștele stând la soare și rațele înnotând care te fac să intri în starea de relaxare. De asemenea, m-a încântat să văd oamenii care aleg să facă jogging, care citesc, care se plimbă cu bicicletele sau ies cu animalele de companie în parc.

Iată și alte locuri frumoase pe care le-am văzut pentru o zi în Milano:

Dacă mergi spre ieșirea din parc, vei vedea Arco della Pace care arată minunat în lumina amiezii.

Totodată, ieșind din parc, vei ajunge pe niște străduțe foarte chic care mi-au adus puțin aminte de bulevardul Champs Elysées. Poți aici să stai într-o cafenea și să vezi pietonii sau tramvaiele galbene specifice Milanului.

De aici, m-am întors spre Galleria Vittorio Emmanuelle și am mers înspre Teatro alla Scalla al cărui pasaj e fascinant atunci când vezi oamenii care trec și care își poartă poveștile mai tinere sau mai învechite cu ei. Am înaintat apoi înspre Montenapoleone. Până acolo am fost într-o stare continuă de uimire față de modul original în care se îmbracă oamenii aici. Străduțele de aici aveau un aer fresh și modern care mi-au plăcut tare mult.

Bucurați-vă de Milano!

Pentru o incursiune video în Milano, priviți și acest clip de pe contul instagram @milano:

Dacă vă place Italia, vă recomand să mergeți și în Varenna sau Bergamo, două locuri superbe.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Frumos oras, daca ai posibilitatea sa petreci mai multe zile, poti vedea multe locuri interesante! Felicitari pentru articol

    1. Mulțumesc 🙂 asa e, am fost de 2 ori si tot nu am explorat toate locurile pe care aș fi vrut să le văd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *