De mult nu a mai nins așa

De mult nu a mai nins așa. Cu fulgi mari, care să se lipească de gene și de părul înfofolit în căciula împletită și fularul colorat.

Așteptam să ningă, în tihnă, așezat, ca să mai oprească din timpul ăsta. Sau poate nu timpul e de vină. Să mai oprească, de fapt, din neliniștea asta.

Atunci când ninge, parcă uiți de ceea ce e hâd și respingător. Fulgii de nea, dansul și veselia lor acoperă totul de poezie. Îngroapă claxoanele mașinilor, îngheață râsetele stridente și îți mângâie obrajii.

Ninge și simți cum urmează să se întâmple ceva bun. Iarna e anotimpul acela care te poartă cu gândul la tihnă, la plita bunicii, la ceaiuri băute lângă foc, la obraji roșii, la luminițe colorate și la amintiri de familie. Iar fulgii de nea sunt acolo să întregească tabloul ăsta minunat de sărbătoare și de zâmbet.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

12 comentarii

 1. Ce frumos! La noi a nins foarte slab((… Deja nici nu mai sper la o ninsoare adevarata!

 2. Si la noi a nins. Nu foarte mult, dar a fost ok incat sa aduca bucuria celui mic. Doar ca acum au inceput ploile si totul se transforma in alunecus.

 3. Ce contrast comparativ cu anul trecut, cand a fost cald de nu a nins toata iarna! Cel putin asa a fost la noi la Iasi. 🙂

  1. Da, eu tot în Iași eram anul trecut, da, îmi aduc aminte că a nins, dar puțin, în rest, o iarnă fără zăpadă.

 4. La mine în oraș deja s-a topit, sper să mai ningă, să fie totul alb.

  1. Da, ar fi frumos, mai ales acum, în preajma Crăciunului. 🙂

 5. Îmi plac mult peisajele de iarnă cu copacii plini de zăpadă.

 6. Îmi plac peisajele de iarnă când totul e îmbrăcat în alb, dar doar să le admir din interior. 🙂
  Şi la noi a fost frumos, alb, minunat, dar a plouat … şi nu a rămas decât ici-colo câte o pată alb-gri. 🙁

  1. Da, înțeleg ce spui, eu nu suport frigul, însă primele ninsori sunt magice, aș ieși oricând.

 7. Vai, cat de frumos! La noi ploua de rupe de cateva zile.

 8. Ce frumos ca ai putut sa te bucuri de niste zapada!! Sper sa ninga si la mine asa!!

 9. Vai cat de multa zapada este si ce frumos se vede. Vreau si eu sa ma bucur de cat mai multa zapada si poate anul asta avem ceva mai mult noroc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *