Nicolas Barreau, Cafeneaua micilor miracole-recenzie carte

cafeneaua micilor miracole
Dacă adori să călătorești, cu siguranță îți va plăcea și cartea lui Nicolas Barreau. Încă de când am văzut coperta, am fost atrasă ca un magnet. O fată îmbrăcată chic în orașul romantic Veneția. Suna promițător de la început. Așa a și fost. Am citit-o dintr-o răsuflare, într-o călătorie dus-întors cu trenul.
Nicolas Barreau, Cafeneaua micilor miracole-5⭐/5
Editura Paralela 45
Anul apariției: 2019
Număr pagini: 248
Colecția: Best Seller Romance

Despre ce este vorba în Cafeneaua micilor miracole?

Eleonore Delacourt este o tânără de 25 de ani, timidă și cu o prea mare frică de a se arunca în „valurile vieții”. De la început, ni se arată cum dezvoltă o pasiune pentru profesorul ei de filosofie căruia însă îi este frică să îi dezvăluie sentimentele.
O altă frică puternică pe care o are? Frica de a zbura cu avionul. Mai mult decât atât, putem vorbi de o fobie întrucât părinții ei pieriseră într-un astfel de accident cu avionul.
Nu are nici pe departe curajul bunicii sale care, la aniversarea de 18 ani, îi oferise un inel pe care era gravat mesajul „Amor vincit omnia” (Iubirea învinge totul). Însă, Eleonore (Nelly) reușește să facă un pas cu totul neașteptat după ce își dă seama că iubirea pentru profesorul ei de filosofie nu avea să îi fie împărtășită niciodată.
Astfel, Nelly decide să plece în cea mai îndrăzneață aventură din viața ei. Pe o vreme complet nefavorabilă, într-un ianuarie mohorât, se hotărăște să plece din Paris către Veneția, într-o călătorie cu trenul. Pleacă la ea cu o geantă roșie. Dorește să calce pe urmele bunicii ei și să îi afle adevărata poveste de viață.

Aventurile Eleonorei într-o Veneție poetică și ascunsă de ochii turiștilor

cafeneaua micilor miracole
mde
Mai departe, cartea prezintă două planuri : călătoria lui Nelly la Veneția, în același timp în care ni se dezvăluie povestea de iubire a bunicii sale care avusese loc tot în Veneția.
În ciuda vremii urâte din Veneția, totuși, vom citi o poveste luminoasă ca o rază de soare, o poveste în care ne vom pierde și la final vom zâmbi. Ne așteaptă o călătorie prin Veneția autentică, într-o perioadă neaglomerată și care face loc celor mai nebănuite surprize.
Totul pornește de la geanta roșie pe care Nelly o scapă într-o gondolă. Valentino, un venețian simpatic și deschis, o ajută să își găsească geanta pierdută, dar în același timp, se și îndrăgostește de ea.
Însă, va reuși Nelly să își deschidă inima cu totul în fața necunoscutului? Ce este Cafeneaua micilor miracole? Există oare miracole reale? Un roman tandru, sensibil, magic care îți va oferi un zâmbet larg la final.
Mie cel puțin mi-a deschis și interesul de a călători în Veneția, într-o perioadă mai puțin aglomerată.

Citate preferate din Cafeneaua micilor miracole:

 • Iubea acel ritual de dimineață. Niciodată nu i-ar fi trecut prin minte să mănânce iute pe stradă un croasant sau să-și bea cafeaua în mers, dintr-un pahar de carton. (…) Nelly își rezerva timp dimineața. Ședea la masa mică de lemn, lângă singurul perete liber din bucătărie, bea două cești de cafea, mânca o bucată de baghetă cu unt și gem de căpșune și citea în detaliu Le Figaro, pe care în fiecare dimineață îl primea în cutia poștală. (…) La acele ore matinale lumea era încă a ei, și doar clinchetul ușor al ceștii sau foșnetul ziarului întrerupeau liniștea din când în când.

cafeneaua micilor miracole

 • Era un moment magic. Și așa cum se întâmplă cu momentele magice, apar mereu atunci când imposibilul devine posibil. Și atunci se numește ”miracol”. Iar uneori-nu numai în romane, ci și în viața reală-dragostea este cea care în final învinge frica și ne permite să zburăm împreună, în ciuda tuturor îndoielilor și incertitudinilor.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Tu ai citit Cafeneaua micilor miracole?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

10 comentarii

 1. Nu am citit cartea dar cu siguranta mi-ar placea.. este o arte pe gustul meu

 2. Din titlu cred că mă așteptam la altceva deși aspectul coperții îmi da un alt vibe.

 3. Mi se pare interesantă și mă tentează să citesc cartea Cafeneaua micilor miracole.
  Prin urmare, mi-am notat recomandarea ta penru a o căuta .
  Mulțumesc!

 4. Voi păstra aceasta carte pentru vacanta.

 5. Nu am citit-o încă, dar INI doresc și eu s-o citesc. O voi caută cu siguranța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *