Me and Earl and The Dying Girl (2015)-recenzie film

me and earl and the dying girl

Me and Earl and The Dying Girl-regizor: Alfonso Gomez-Rejon

Filmul este o adaptare a cărții lui Jesse Andrews.

Despre ce este vorba în filmul Me and Earl and The Dying Girl?

Spune povestea lui Rachel, o adolescentă care suferă de leucemie și Greg, un licean care nu are încredere în sine, care încearcă mereu să se facă plăcut celorlalți. El ascunde însă o inimă generoasă, fiind cel care îi ține companie lui Rachel și îi devine prieten pe tot parcursul bolii.

Chiar dacă la început Greg este îndemnat și aproape obligat de mama să să o viziteze pe Rachel, puțin câte puțin, cei doi încep să povestească împreună. Greg, prin lucrurile sale ciudate, născocite adesea de imaginația sa, prin caracterul său mai diferit, o face pe Rachel să zâmbească.

Dincolo de boala care o transformă pe Rachel într-un corp care îi întemnițează sentimentele, Greg scoate la iveală ceea ce tânăra are mai frumos. Universul ei colorat. Camera ei cu multe perne de mărimi și texturi diferite. Tapetul cu arbori și veverițe. Florile. Cărțile aranjate frumos și unele dintre ele sculptate. Până la zâmbetul și sufletul ei cald care vede ceea ce este mai bun în ceilalți.

Părerea mea despre acest film

Este un film cu tente umoristice, dar în același timp, un film tulburător și emoționant prin tema principală pe care o prezintă. Până la urmă, ceea ce frapează este acest stil relaxat pe care îl întâlnim pe tot parcursul filmului.

Filmul urmărește maturizarea brutală a lui Rachel, o maturizare prin boală, prin suferință. Prin confruntarea cu moartea și cu frica în fața morții. Un film tulburător, cu lecții multiple.

Rolurile principale sunt interpretate de către actorii Thomas Mann (Greg), Olivia Cooke (Rachel) și Rj Cyler (Earl).

Trailer-ul filmului Eu Earl și sfârșitul ei poate fi văzut aici.

*Dacă ți-a plăcut acest film, îți recomand și L’Homme de Chevet, film care tratează tema bolii dintr-o altă perspectivă.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *