Lumânările din ceară de soia-câteva beneficii

lumanari ceara soia

Lumânări din ceară de soia sau lumânări din parafină? Dintr-o ofertă atât de largă, poate că îți este greu să alegi care e cea mai bună variantă. Toate lumânările parfumate arată drăguț, însă e bine să te informezi înainte și despre compoziția acestora. În acest fel, vei avea o experiență și mai frumoasă. Fiindcă, nu-i așa, îți cumperi lumânări parfumate pentru o adevărată experiență: pentru o atmosferă liniștitoare, pentru o seară plăcută de toamnă sau primăvară în care stai pe terasă sau pe balcon și aprinzi o lumânare parfumată, pentru o baie relaxantă după o zi de muncă grea sau pentru o cină romantică.

În acest articol, mi-am propus să îți arăt câteva beneficii ale lumânărilor din ceară de soia versus cele din parafină. Vei vedea că există numeroase avantaje.

Lumânări din ceară de soia? Nu doar o modă, ci o întreagă sumă de beneficii:

 • Sunt 100% naturale

Acesta este cel mai important aspect pentru tine, pentru sănătatea ta și a mediului înconjurător. În timp ce lumânările din parafină sunt obținute din petrol, fiind mai ieftine și mai nocive fiindcă emană funingine și alte substanțe dăunătoare, lumânările din ceară de soia sunt obținute din boabe de soia, transformate apoi în ulei de soia. Lumânările din ceară de soia sunt 100% biodegradabile și vegetale și nu conțin substanțe toxice, cum ar fi pesticidele. Pe deasupra, atunci când stingi o lumânare din soia, aceasta nu emană un miros neplăcut așa cum sunt cele fabricate din parafină.

Există și lumânările din ceară de albină și vei spune că și acestea sunt naturale, însă cele din ceară de soia sunt vegane, iar asta înseamnă că nu au origine animală.

 • Parfumul lumânărilor din ceară de soia se simte foarte bine în interior

Ai observat poate că anumite lumânări au un anumit parfum atunci când le vezi la raft într-un magazin, iar atunci când le aprinzi, nu simți nimic. Am avut și eu această experiență puțin neplăcută, însă atunci când am folosit lumânări din ceară de soia, am simțit parfumul în toată camera. Nu l-am perceput însă ca pe un parfum deranjant sau înecăcios, ci unul blând și relaxant. Așadar, difuzia parfumului lumânărilor din ceară de soia este una excelentă.

 • Sunt estetice

Da, lumânările din ceară de soia sunt frumoase. Spre deosebire de cele din ceară de albine care pot fi doar galbene, cele din ceară de soia sunt albe și mai estetice. De asemenea, textura lor este foarte fină, ceea ce le redă acel aspect delicat și rafinat.

 • Sunt economice

Poate că ai tendința să compari prețul unei lumânări din parafină cu cel al unei lumânări din ceară de soia care este puțin mai ridicat. Însă raportul calitate-preț al lumânărilor din ceară de soia este excelent. Arderea acestora este lentă, iar temperatura este scăzută, ceea ce te ajută să economisești.

În același timp, atunci când lumânarea arde cu totul și aceasta se află într-un recipient din sticlă, poți să refolosești recipientul, având în vedere că se curăță extrem de ușor. În plus, avantajele calitative sunt evidente față de cele din parafină, prețul fiind unul foarte bun.

 • Sunt ușor de curățat

Dacă ți se întâmplă să verși ceară pe masă sau chiar pe haine, nu te îngrijora, aceasta se scoate foarte ușor cu apă fierbinte.

Ce lumânări din ceară de soia am testat recent?

Eu am testat o lumânare de la ArtScent cu aromă de pere și merișoare în vin, de scorțișoară, nucșoară, vanilie și lămâie. Sună încântător și chiar așa și este. Această lumânare parfumată din ceară de soia are un miros îmbătător cu care te poți răsfăța în momentele tale de liniște. Are un timp de ardere de aproximativ 24 de ore. Este 100% naturală, fiind fabricată din ceară de soia și fitil din bumbac.

lumânări din ceară de soia

ArtScent mai are și alte lumânări parfumate pe care le poți găsi aici. Câteva nume de lumânări mi-au mai stârnit curiozitatea cum ar fi Fairytale, Daydreaming, When in Greece sau Bloom Wildly.

Fiindcă se apropie primăvara și 8 martie, lumânările parfumate din ceară de soia pot fi dăruite și ca mărțișor.

lumânări din ceară de soia

Din punctul meu de vedere, lumânările din ceară de soia sunt cea mai bună alegere

În concluzie, știm cu toții cât este de important să protejăm mediul, dar mai ales să avem grijă de sănătatea noastră. Astfel, poate că ar trebui să acordăm mai multă atenție lucrurilor pe care le cumpărăm. În această roată continuă în care alergăm, muncim și apoi achiziționăm tot felul de obiecte, mai bine ne oprim din ritmul agitat, ne gândim și la beneficiile sau materialele pe care le folosim în activitățile noastre cotidiene.

Desigur, atunci când vorbim despre lumânări parfumate, consider că cele făcute din ceară de soia sunt cele mai bune. Sunt sănătoase, prietenoase cu mediul, relaxante și da, sunt cu adevărat parfumate. Lumânările din ceară de soia nu sunt doar populare, ci sunt cu adevărat produse calitative.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

6 comentarii

 1. Folosesc si eu lumanari din ceara de soia, in urma cu ceva timp am descoperit un brand tare fain de unde achizitionez mereu.

 2. Sunt etraordinare! Mie îmi plac și am o adevărată pasiune pentru lumânările aromate.
  Le folosesc în funcție de culori ș zile, de decor, de atmosfera etc.
  Nu știam de aceste lumânări, mulțumesc pentru recomandare!

 3. Deși nu obișnuiesc sa aprind lumânări sunt curioasă de cele cu soia.

 4. Eu iubesc lumanarile parfumate si intr-adevar cele din ceara de soia sunt mai deosebite!

 5. Recent am aflat și eu despre avantajele lumanarilor din ceara de soia, de acum voi fi mai atenta.

 6. Am si eu cateva lumanari din ceara de soia si recunosc ca-mi plac foarte mult. Am remarcat la modelele alese de tine ca recipientele sunt cu adevarat deosebite, ceea ce le face cu atat mai speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *