gabrielle roy
Lifestyle

Câteva lucruri interesante din această săptămână (4)

Săptămâna asta a trecut atât de repede, ca multe săptămâni din ultima vreme. Însă, s-au strecurat prin ea și lucruri frumoase de care m-am bucurat:

  • În weekend, am citit câteva fragmente din Bonheur d’occasion (Fericire întâmplătoare)

Este un roman scris de Gabrielle Roy, scriitoare din Canada. Pe fondul celui de-al doilea război mondial, ni se prezintă povestea unei chelnerițe, Florentine Lacasse. Aceasta lucrează de tânără pentru a-și ajuta familia săracă. Este nevoită să își schimbe mai mereu locuința din cauza problemelor financiare.

Tânara îl întâlnește pe Jean Levesque, un client al restaurantului unde lucra aceasta. Fire independentă, Jean i-l prezintă femeii pe Emmanuel, un soldat care se va îndrăgosti foarte repede de Florentine.

E o poveste de iubire, dar nu din aceea siropoasă, ci mai degrabă presărată de gânduri despre fragilitatea unei ființe, despre granițele unei iubiri, despre neputințele din iubire.

  • O variantă cântată frumoasă a poeziei Ce te legeni

Pentru a continua ritmul postării ce ține de cărți, mi-a plăcut foarte mult și interpretarea poeziei lui Eminescu, Ce te legeni, de către Cătălin Josan.

  • Lansarea albumului Indestructible, de către Diego el Cigala

De curând, în luna octombrie a acestui an, cunoscutul cântăreț de flamenco, Diego el Cigala a lansat albumul Indestructible, aducând ca noutate în stilul său muzical adăugarea unor elemente de salsa.

A dedicat albumul soției sale Amparo care a murit și care l-a lăsat cu un gol sufletesc enorm. Deși pierderea soției a însemnat cu siguranță o durere sfâșietoare, în albumul recent vedem îmbinarea unei muzici cu un accent mai melancolic dar totodată, salsa arată și o parte mai luminoasă, mai veselă a vieții alături de titlul Indestructible (Indestructibil) care arată forța de a merge înainte a artistului, forță care este transmisă și de muzica salsa.

Putem asculta cântece ca Moreno Soy, Conversación en Tiempo de Bolero, Periódico de ayer, Se nos rompió el amor, Cómo Fue, mi se pare un album tare reușit.

Aici puteți asculta o melodie care mi-a plăcut, Conversación en Tiempo de Bolero.

Voi? Ce lucruri interesante ați descoperit în această săptămână?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *