3 lucruri frumoase din ultima vreme

bonprix

Ultima perioadă a fost presărată cu tot felul de lucruri, mai bune sau mai rele, însă au fost câteva lucruri care mi-au adus zâmbetul pe buze.

Iată 3 lucruri frumoase din ultimul timp:

 • Excursia în câteva zone din județul Suceava

Am fost de câteva ori deja în Gura Humorului, însă de această dată, am ales o altă destinație : orașul Suceava, orașul Rădăuți și comuna Marginea. Iată ce am descoperit pe meleaguri bucovinene:

 • Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea a fost consolidată de Ștefan cel Mare în sec. XV. Din păcate, aici am stat destul de puțin. Mi-a plăcut modul în care a fost creată atmosfera acelei perioade, priveliștea de sus de pe cetate. Mi-ar fi plăcut poate ca această atmosferă să fie întregită de muzică medievală, însă probabil că voi reveni aici pentru a vizita și Muzeul Satului care se află lângă Cetate.

 • Mănăstirea Sucevița

Pictată în culori intense, vii și bine conservată, Mănăstirea datează din sec. XVI și face parte din Patrimoniul UNESCO. Culorile sunt superbe și atmosfera atât de liniștită.

 • Hanul Domnesc, fost han medieval din Suceava

 • Atelierul de ceramica de la Marginea

Aici am văzut cum se realizează ceramica neagră, fiind singurul atelier din Europa unde se mai practică acest meșteșug. Aici poți să cumperi și lucruri practice sau decorative precum căni, oale, veze din ceramică, linguri de lemn frumos pictate sau alte mici lucruri care să te înveselească.

 • Muzeul etnografic Samuil și Eugenia Ioneț, Rădăuți

Vechi de aproape 100 de ani, păstrează un patrimoniu impresionant : costume tradiționale, obiecte specifice vieții de zi cu zi (obiecte de olărit, țesut etc.). Aici se află Atelierul de Ceramică de la Colibaba care însă nu mai funcționează astăzi.

 • Restaurantul Național, locul unde s-a născut ciorba rădăuțeană

 • Pasul Ciumârna, Palma

Aici e locul unde am văzut zăpadă pentru prima dată anul acesta. Este foarte frumos sus, însă din păcate, am prins ceață. Cu toate acestea, a fost superb. Locul este la câteva minute de Mănăstirea Sucevița. Dacă ești prin preajmă, ar fi păcat să îl ratezi, mai ales că și drumul până acolo este accesibil.

 • Mănăstirea Bogdana

O mănăstire ortodoxă de călugări care datează încă din secolul XIV și care m-a impresionat prin calmul de acolo.

 • Comanda de la Bonprix

Ultima comandă de la Bonprix a fost o încântare pentru mine. Îmi doream niște cizme negre, așa că am găsit aici niște cizme simple din piele. De asemenea, îmi era dor să port fustă de blugi dreaptă, așa că am găsit aici una pe gustul meu, din 99% bumbac. Pe lângă acestea, am cumpărat niște colanți negri, elastici și foarte comozi, din 95% bumbac. Îi poți găsi aici.

bonprix

bonprix

 • Piesa de teatru „Artă la domiciliu” la Teatrul de Comedie

Este o piesă despre problemele actuale în cuplu. Scenariul a fost creat după texte de Teodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ion Băieșu și I. L. Caragiale. A fost o piesă potrivită pentru o seară de duminică relaxantă.

Demult nu mai fusesem la teatru. Am purtat o ținută cu produsele de la Bonprix la care am adăugat o bluză în dungi și o insignă cu o pisică grumpy.

Tu ce lucruri frumoase ai făcut în ultima vreme?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

1 comentariu

 1. vuiet.com este o comunitate online, un forum, un agregator de stiri sau un loc unde putem primi un raspuns la o intrebare sau putem urmari diferite teme de discutii. Tot aici avem posibilitatea sa publicam propriile articole de blog cu o scurta descriere fara o limita minima de caractere si putem face trimitere la linkul blogului dvs. Putem publica o poza, un link cu o stire, o intrebare, un raspuns sau pur si simplu putem doar comenta alte articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *