Louder Than Bombs (2015)-recenzie film

louder than bombs

Louder Than Bombs (2015) este un film regizat de norvegianul Joachim Trier și are în distribuție actori ca Isabelle Huppert (Isabelle Reed), Gabriel Byrne (Gene), Jesse Eisenberg (Jonah), Devin Druid (Conrad).

Louder Than Bombs pornește de la pregătirea expoziției unei fotografe de război, Isabelle Reed. Este un pretext pentru a pune în evidență viața familiei sale după ce aceasta a murit. Deși era cunoscut ca motiv al morții un accident de mașină, mai târziu un jurnalist dezvăluie că a fost vorba de sinucidere.

Despre ce este vorba în filmul Louder Than Bombs?

Adevărul despre moartea Isabellei nu este cunoscut de către fiul cel mic al acesteia, adolescentul introvertit Conrad. Acest lucru constituie, de fapt, intriga filmului. Astfel, desfășurarea acțiunii e marcată de încercarea tatălui, dar și a fratelui mai mare Jonah, de a-i dezvălui lui Conrad ceea ce se întâmplase cu mama sa. Aceștia vor să îi dezvăluie adevărul înainte ca jurnalistul Richard să scrie un articol în memoria mamei sale în prestigiosul New York Times.

Încetul cu încetul, pătrundem în viața de familie a fotografei. Ni se arată episoade care, alăturate unul de altul, ne fac să înțelegem cumva prin ceea ce a trecut Isabelle Reed.

În film, apar câteva reflecții ale fotografei despre această arta fotografiei, dincolo de trăirile de pe front. Ni se prezintă de asemenea și viziunea sa despre artă.

Un film despre familie și carieră

Isabelle Reed se simte legată în același timp de familia sa la care se întoarce periodic. Drama ei, însă, este legată de faptul că nu se simte integrată pe deplin în familie. Câteodată se simte ca o un străină. Străină noilor obiceiuri ale copiilor săi, ale preferințelor lor. O intrusă în activitățile lor obișnuite.

De multe ori, obosită la întoarcerea acasă, soțul său Gene reprezintă pentru ea doar omul la care are unde să se întoarcă atunci când pleacă, căruia îi povestește despre meseria sa, dar niciodată și despre aventura sa. Totodată, Gene resimte angoasă mereu la plecarea soției. Acest lucru se întâmplă din cauza nesiguranței și a fricii că nu o să se mai întoarcă. Însă, nu poate nici să o oprească din a-și practica meseria.

Apoi, ni se dezvăluie treptat și relațiile dintre membrii acestei familii. Dificila comunicare dintre tată și interiorizatul Conrad. Acesta își găsește liniștea mai degrabă în scrierile sale și în jocurile pe calculator. Neîmplinirea lui Gene în iubire. Dificultatea lui Jonah de adaptare la responsabilitatea față de viața de familie.

Părerea mea despre filmul lui Joachim Trier

Ceea ce mi-a plăcut la filmul Louder Than Bombs a fost povestea care a curs încet și care a lăsat loc reflecției asupra temei familiei și asupra sacrificiului pe care unele persoane îl fac pentru a-și îndeplini datoria în meseria pe care și-au ales-o. M-a făcut să mă gândesc la acest topic cu precădere în contextul în care vorbim despre artă și despre o chemare. În același timp, filmul propune ca subiect împlinirea în carieră versus singurătatea din viața personală.

Trailer-ul filmului Louder Than Bombs poate fi văzut aici.

*Dacă îți place acest film, recomand și un serial care are ca tematică familia și influența acesteia asupra unei persoane: Patrick Melrose.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Delicatese Literare, Wordswith2, Samewhiteblue, InaManu, 24TEK, Vis si realitate, Myblogmworld, Flori din calimara, Sange si Trandafiri, Sleeples, Yukiblack, Gara pentru doi, Loredana Milu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *