Film

Louder Than Bombs (2015)

Filmul Louder Than Bombs (2015) pornește de la pregătirea unei expoziții a fotografei de război Isabelle Reed (1994-2011), pretext care pune în evidență viața familiei sale după ce aceasta a murit. Deși era cunoscut ca motiv al morții un accident de mașină, mai târziu un jurnalist dezvăluie că a fost vorba de sinucidere.

Adevărul despre moartea Isabellei nu este cunoscut însă de către fiul cel mic al acesteia, adolescentul introvertit Conrad, lucru care constituie intriga filmului. Astfel, desfășurarea acțiunii e marcată de încercarea tatălui, dar și a fratelui mai mare Jonah de a-i dezvălui lui Conrad ceea ce se întâmplase cu mama sa înainte ca jurnalistul Richard să scrie un articol în memoria acesteia în prestigiosul New York Times. Încetul cu încetul, pătrundem în viața de familie a fotografei, din care ni se arată episoade care, alăturate unul de altul, ne fac să înțelegem cumva prin ceea ce a trecut Isabelle Reed.

În film, apar câteva reflecții ale fotografei despre această artă, însă dincolo de trăirile de pe front și despre viziunea sa despre artă, Isabelle Reed se simte legată de asemenea de familia sa la care se întoarce periodic. Drama ei, însă, este legată de faptul că nu se simte integrată pe deplin familiei, ci câteodată este un fel de străină, străină noilor obiceiuri ale copiilor săi, ale preferințelor lor, o intrusă în activitățile lor obișnuite. De multe ori, obosită la întoarcerea acasă, soțul său Gene reprezintă doar cel la care are unde să se întoarcă atunci când pleacă, căruia îi povestește despre meseria sa, dar niciodată și despre aventura sa. Totodată, Gene resimte angoasă mereu la plecarea soției din cauza nesiguranței și a fricii că nu o să se mai întoarcă, dar nu poate nici să o oprească din a-și practica meseria.

Apoi, prin prezentarea ca element central al unor amănunte din viața fotografei, ni se dezvăluie treptat și relațiile din familia acesteia: dificila comunicare dintre tată și interiorizatul Conrad care mai degrabă își găsește liniștea în scrierile sale și în jocurile pe calculator, neîmplinirea lui Gene în iubire, dificultatea lui Jonah de adaptare la responsabilitatea față de viața de familie.

Părerea mea despre filmul Louder Than Bombs

Ceea ce mi-a plăcut la filmul Louder Than Bombs a fost povestea care a curs încet și care a lăsat loc reflecției asupra temei familiei și asupra sacrificiului pe care unele persoane îl fac pentru a-și îndeplini datoria în meseria pe care și-au ales-o, mai ales atunci când e vorba de artă și de o chemare spre aceasta și în același timp, m-a făcut să mă gândesc la împlinirea în carieră versus singurătatea din viața personală.

Filmul este regizat de norvegianul Joachim Trier și are în distribuție actori ca Isabelle Huppert (Isabelle Reed), Gabriel Byrne (Gene), Jesse Eisenberg (Jonah), Devin Druid (Conrad).

Trailer-ul filmului Louder Than Bombs poate fi văzut aici.

 

Sursă imagine: Cinemagia

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] Delicatese Literare, Wordswith2, Samewhiteblue, InaManu, 24TEK, Vis si realitate, Myblogmworld, Flori din calimara, Sange si Trandafiri, Sleeples, Yukiblack, Gara pentru doi, Loredana Milu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *