locuri frumoase din sibiu
Travel

Locuri frumoase din Sibiu. Despre Sibiu, cu drag

De mult am avut o afinitate pentru Sibiu și pentru zona Transilvaniei. Încă din liceu am admirat casele acelea colorate și vesele pe care nu le găsești în zona Moldovei.

Incă de când am ajuns la Sibiu, nu am fost dezamăgită nicio clipă. Sibiul este, într-adevăr, un oraș colorat, animat, care iti face cu ochiul la fiecare pas. Știm cu toții acele acoperișuri definitorii. Dacă stai mai multe zile aici, e bine să îți închiriezi un apartament chiar în centru fiindcă e accesibil și liniștit. Într-un apartament mic și cochet m-am cazat și eu. Avea vedere la un mic restaurant, ceea ce m-a făcut să ma bucur din plin de atmosfera de calm specific sibiană.

Iată câteva locuri frumoase din Sibiu:

Piața Mare din Sibiu
Piața Mare, Sibiu

Ce poți să vezi în Sibiu

Am stat timp de 4 zile în Sibiu. În acest timp, am admirat aproape fiecare casa din Centrul Vechi care era și monument istoric. Am urcat în Turnul Sfatului care mi-a încântat privirea cu panorama de acolo. Alte locuri frumoase din Sibiu? Am vizitat muzee ca Brukhental sau Muzeul de Istorie și am fost la Mitropolia Sfânta Treime, foarte frumoasă, de altfel.

Am trecut și pe sub Podul Minciunilor. Legenda spune că acest pod are urechi și de aceea, la fiecare minciună spusă, podul se prăbușește, atrăgându-i atenția mincinosului. Mi se pare întotdeauna interesant să vizitezi un oraș cu povești de spus pretutindeni.

locuri frumoase din sibiu
Piața Huet, Sibiu

De asemenea, este frumos să te plimbi primăvara pe lângă copacii înfloriți care sunt atât de fotogenici lângă o clădire colorată sau într-un parc unde se plimbă tinerii. Asemenea locuri sunt Parcul sub Arini, Parcul Dumbrava Sibiului sau Parcul Tineretului care au un farmec aparte.

locuri frumoase din sibiu
Parcul Tineretului, Sibiu

Puțin mai departe de centru, la câțiva km, vă puteți bucura și de Muzeul Astra, muzeu important pentru conturarea identității românilor din Ardeal. Am admirat casele tradiționale, morile de vânt, liniștea și verdeața. Un loc în care te pierzi si uiți de forfota orașului. De asemenea, drumul din centrul Sibiului până aici este relaxant, perfect pentru iubitorii de verde.

Unde poți mânca în Sibiu

Nu în ultimul rând, pentru a te bucura de atmosfera orașului, e frumos să mergi la cafenele sau restaurante, pe care le găsești din plin în centru. Am încercat câteva la care chiar merită să mergi: restaurantul Max (unde poți mânca pizza foarte bună), Kulinarium (unde poți mânca bine și poți să te relaxezi privind trecătorii de pe pietonal), Jules (restaurantul tipic francez unde poți să te bucuri de muzică bună și de o atmosferă cozy, dat fiind faptul că are și o gradină liniștită și luminată foarte drăguț seara) și Pardon (cafeneaua cu scaune colorate care se îmbină atât de bine cu Sibiul).

Enjoy Sibiu!

Voi ați fost la Sibiu? Ce locuri frumoase din Sibiu v-au plăcut cel mai mult?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. Oh, Sibiu! mergeam des cand traia bunica sotului meu. Acum am mai rarit-o dar imi lipsesc vacantele petrecute acolo.

  1. Da, e locul perfect pentru vacante pentru ca e tare linistit si frumos. 😊

 2. Ma bucur ca ti-a placut sejurul in Sibiu.
  Eu sunt nascuta in Bucuresti, dar de la vârsta de 7 ani am trait la Sibiu. Pâna în anul 2000 când m-am stabilit în Germania (adica, 30 de ani am locuit în Sibiu).
  Sibiul este pentru mine cel mai drag loc de pe Pamânt <3
  Augsburgul, orasul in care locuiesc de 18 ani, are multe asemanari cu Sibiul. Imi place foarte mult Bavaria, pe care o asemuiesc cu Transilvania din multe puncte de vedere 🙂

  1. Intr-adevar, e superb la Sibiu, cred ca e unul din cele mai vesele si artistice orase ale Romaniei… Si e asa calm, mi-a placut si daca o sa am ocazia, voi reveni cu drag 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *