locuri frumoase din paris
Travel

Locuri frumoase din Paris. Ce am văzut în 2 zile

Parisul este un adevărat ocean. Aruncați sonda înlăuntrul lui, nu-i veți afla niciodată adâncimea. Străbăteți-l, zugrăviți-l: oricât de mulți și de grijulii vor fi exploratorii acestei ape, totdeauna va rămâne un loc de necercetat, totdeauna vor rămâne flori, perle, monștri, lucruri nemaiauzite, pe care scafandrii literari le-au scăpat din vedere.

Honoré de Balzac, Moș Goriot

Pentru mine, Parisul a avut mereu acel ceva, acel „je ne sais quoi” magic, cu un farmec aparte. Încă de când eram la liceu și eram fascinată de cultura franceză, de sonoritatea limbii franceze, îmi petreceam timpul uitându-mă la fotografii pe Tumblr și pe alte bloguri care înfățișau Parisul, cu obiectivele sale cele mai cunoscute sau cu străduțele mai lăturalnice. Văzând toată acea splendoare, albul clădirilor, plimbându-mă pe Google Maps și uitându-mă la cafenelele care erau de o parte și de alta a drumurilor, mi-am propus ca într-o zi să ajung și eu la Paris.

S-a întâmplat. În luna iunie 2017, pe o vreme călduroasă, dar și puțin capricioasă, am ajuns la Paris. I-am descoperit poezia, însă puțin de tot, 2 zile.

Iată câteva locuri frumoase din Paris pe care le-am văzut în 2 zile:

 • Turnul Eiffel

Cel mai frumos este să vezi Parisul plimbându-te pe jos. Străduțele îți bucură ochii cu tot felul de magazine, florării și cafenele. Sunt umbroase și din unele unghiuri poți întrezări foarte ușor celebrul Tour Eiffel.

locuri frumoase din paris
Sursă imagine: Pexels
 • Clădiri frumoase tipice capitalei Franței

Am admirat clădirile majestuoase, cu istorie în spate. Totodată, mergând la pas, îmi imaginam cum este viața într-un astfel de oraș, cât de frumos este să te trezești într-un apartament micuț cu vedere la Sena, să privești forfota orașului și să îți pregătești hainele cu grijă pentru a te bucura de o nouă zi.

 • Sena

Mi s-a părut foarte poetic să stai pe Sena și să vezi acele bateaux-mouches care îi plimbă pe turiști. Sau să citești. Sau să faci fotografii.

 • Locuri frumoase din Paris: Le Pont Alexandre III

Am admirat podurile lor (mai ales acel pod cu lacăte sau Podul Alexandre III). Aici, Adele a filmat videoclipul pentru Someone like you.

locuri frumoase din paris
Sursă imagine: Pexels
 • Câteva muzee:

Mi-au plăcut și muzeele lor. Pe multe le-am văzut din afară fiindcă timpul a fost limitat. Însă, au fost și muzee pe care le-am vizitat și care m-au uimit prin măreția lor. Am cumpărat un Paris Museum Pass care a costat în jur de 50 € și care permitea acces în toate muzeele din Paris pentru 2 zile.

 • Musée du Quai Branly

Am văzut Musée du Quai Branly, aproape de Turnul Eiffel.

 • Muzeul Louvre

Am fost în Muzeul Louvre unde am admirat statuia ce întruchipează Victoria lui Samothrace, statuia lui Venus din Milo, Monalisa, camerele dedicate apartementelor lui Napoleon al III-lea, foarte somptuoase, expozițiile dedicate pictorilor italieni și spanioli. A fost o plăcere să mă rătăcesc prin acest muzeu enorm, dar care mi-a plăcut atât de mult.

 

locuri frumoase din paris
Interiorul Muzeului Louvre
 • Château de Versailles

De asemenea, am mers la Château de Versailles care a fost reședința unor mari regi ai Franței și care a cunoscut gloria în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea (Regele Soare/Le Roi Soleil). Destul de aglomerat, este totuși un obiectiv important de vizitat. Mi-a plăcut să văd grupuri de elevi care erau învățați despre istoria țării lor și am văzut multă pasiune în personalul din muzeu.

 • Domul Invalizilor

Domul Invalizilor este un alt obiectiv bifat, locul în care este înmormântat Napoleon Bonaparte. Mi-a plăcut arhitectura și măreția pe care o inspira clădirea. Puterea sa de a te face să dai timpul înapoi și să îți imaginezi acel loc animat de mari personalități istorice, acele străzi străbătute de ei.

 • Jardins de Tuileries

După-amiaza Parisul este foarte aglomerat, parizienii ies de la muncă pe motociclete, în mașini, iar locurile propice pentru relaxare sunt parcurile, grădinile. Personal, am ajuns la Jardins de Tuileries. Am fost mirată să văd că Parisul este mai curând verde decât plin de flori. Florile puteau fi admirate la florării, dar nu le-am observat în plimbările mele acolo.

Însă, grădinile au darul să te relaxeze, cu sau fără flori. Am stat pe celebrele scaune verzi adunate în jurul fântânii din Jardins de Tuileries, am ascultat vorbindu-se în franceză, am văzut cerul străbătut de avioane și mult verde relaxant.

 • Locuri frumoase din Paris: Montmartre și Sacre-Coeur

Un alt loc care merită văzut este cartierul Montmarte, cu acele scări numeroase de urcat. Mi-a plăcut atmosfera de seară: răsunau cântecele lui Michael Jackson, îngânate și de public, cafenelele erau pline de oameni care se bucurau de atmosfera chic, iar Sacre-Coeur este superbă atunci când e luminată. De asemenea, panorama văzută asupra Parisului din acest punct este minunată.

montmartre

 • Turnul Montparnasse

O altă panoramă asupra Parisului din orice unghi se poate admira din Turnul Montparnasse care are 58 de etaje și de unde Turnul Eiffel se vede superb.

montparnasse

Parisul are, cu siguranță, multe locuri și lucruri de văzut, aș vrea să revin acolo fiindcă am rămas cu dorința de a vizita muzee cum ar fi Musée d’Orsay, Musée Rodin. Mi-e dor deja să revin să mă plimb de-a lungul Senei, să văd Catedrala Notre Dame și să admir oamenii care știu să se relaxeze.

 

Iar voi? Ați văzut Parisul? Nu-i așa că v-ați întoarce acolo?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

8 comentarii

 1. L-am vizitat și eu, mi-a plăcut enorm!
  Cel mai mult m-au impresionat Montmartre și orașul văzut noaptea din Eiffel, dar, desigur, fiecare loc are farmecul său.

  1. O, da, chiar e frumos Montmartre, am ajuns noaptea acolo si chiar mi-a plăcut atmosfera. In schimb, nu stiu cum se vede orasul din Turnul Eiffel, l-am vazut doar din Montparnasse dar imi imaginez ca tot la fel de superb se vede.

 2. Mi-ai trezit amintiri si emotii. Am fost la Paris cu iubitul meu (acum sot) cand am implinit 6 luni de relatie. Eu credeam ca o sa ma ceara acolo dar nu s-a intamplat atunci ci putin mai tarziu…dupa 7 ani :)))

  1. Ce dragut, s-a intamplat tot la Paris cererea?

   1. Pe aproape….la Prislop :)))

    1. Ha ha, funny one :))

 3. Se zice ca cel putin o data-n viata trebuie sa vizitezi Parisul, nu-i asa? 😀 Eh..sper sa-mi indeplinesc intr-o buna zi si aceasta dorinta. 🙂

  1. Sa mergi, o sa fie o amintire tare frumoasa 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *