31 Locuri de vizitat în Iași+recomandări de localuri unde poți mânca bine

locuri de vizitat în Iași

Ai ajuns în oraș și cauți locuri de vizitat în Iași?

Iași. Când mă gândesc la orașul meu, mă gândesc la liniște și în același timp la energie, culoare, viață, miros de flori de tei. Mai adaug plimbări, multe plimbări.

Mărturisesc că în adolescență nu iubeam atât de mult Iașiul. Mi se părea puțin plictisitor, însă în ultima vreme, Iașiul are un chip mai tineresc, are parcuri mai îngrijite, oameni nițel mai veseli și evenimente care să te țină conectat cu cei din jur și care să te facă să te simți energic. Cu siguranță, nu te vei plictisi la Iași. Orașul are o viață culturală intensă și locuri minunate.

Toate cartierele, parcurile și clădirile pe unde m-au purtat pașii au câte o poveste, iar Iașul este cu siguranță locul unde mă simt acasă și locul unde păstrez și culeg amintiri. Sunt, însă, unele locuri cu mai multă încărcătură emoțională și pe care le asociez cu câte o stare, un cuvânt…

Iată câteva locuri frumoase din Iași. 30 Locuri de vizitat în Iași + câteva recomandări de restaurante și cofetării:

  • Strada LăpușneanuPoezie.

Este strada mea preferată din Iași și nu m-aș plictisi niciodată să merg pe aici. În ciuda faptului că e o stradă destul de mică, este mai tot timpul animată de oamenii care stau la terasă vara sau de oamenii care se adună într-o atmosferă călduroasă în cafenele, iarna.

locuri de vizitat în Iași

Am văzut de multe ori aici muzicieni cu tot felul de instrumente (acordeon, mandolină…). Anticariatele, de asemenea, dau un aspect poetic și cultural Iașiului alături de cinematograful Republica, destul de vechi, dar cu farmecul lui. Biserica Banu este și ea deosebită.

Dacă ajungi aici, îți recomand să intri și la Galeriile Anticariat Grumăzescu unde poți vedea numeroase cărți, obiecte de artă sau bijuterii.

Strada Lăpușneanu este fosta Uliță Sârbească care în trecut era la fel de animată. Aici se afla cofetăria Tuffli, unde doi prieteni cofetari, George și Tuffli, au adus din Elveția secretele ciocolatei sau a unor prăjituri delicioase. Cofetăria mai există și astăzi și are produse excelente. Totodată, în trecut, pe Lăpușneanu, exista o atmosferă specială redată de anticariate, magazine elegante unde vindeau bijutieri, croitori, berari sau parfumieri.

Această stradă boemă are o istorie dinamică care continuă să ne încânte și astăzi.

  • Biserica Banu

Inițial, biserica a fost construită din lemn în 1705. A fost însă refăcută în 1802, din piatră.

Era numită în trecut Biserica Calicilor, fiindcă aici se rugau săracii.

În prezent, are hramul ‘Duminica Tuturor Sfinților‘, amintind de prima Duminică după Rusalii.

  • Muzeul Unirii

locuri de vizitat în Iași

Tot pe Strada Lăpușneanu se află Muzeul Unirii, o clădire de o importanță istorică deosebită. A fost reședința domnitorului Al. I. Cuza (1859-1865) și a regelui Ferdinand pentru un an (1917-1918).

Mobilierul din interior mi s-a părut fascinant. Aici vei găsi colecții legate de Unirea Principatelor Române, cărți rare, hărți vechi, fotografii, costume, obiecte de decor.

Totodată, poți vizita diferite încăperi ce amintesc de epoca Unirii: cabinetele de lucru ale lui Alexandru I. Cuza și a doamnei Elena Cuza, sufrageria, salonul, camera de biliard și un dormitor.

locuri de vizitat în Iași

  • Piața Unirii

Este un loc de importanță istorică majoră. Aici s-a jucat Hora Unirii pentru prima dată.

locuri de vizitat în Iași

Astăzi, în Piața Unirii, poți admira Statuia Domnitorului Al. I. Cuza, Hotelul Traian (proiectat de arhitectul și inginerul Gustave Eiffel) și Hotelul Unirea (unde poți merge și la restaurantul de la etaj ce oferă o vedere superbă asupra orașului).

locuri de vizitat în Iași

  • Râpa Galbenă

Râpa Galbenă? Un loc romantic. Poți admira o priveliște drăguță de aici. Micile balcoane amintesc de povestea Romeo și Julietta.

locuri de vizitat în Iași

De altfel, Râpa Galbenă era locul de întâlnire al lui Mihai Eminescu cu Veronica Micle, aflându-se la jumătatea drumului între locuințele acestora.

locuri de vizitat în Iași

Locul este superb seara când este luminat.

  • Muzeul ”Vasile Pogor”

Muzeul a fost sediul Societății Literare ”Junimea” și al revistei ”Convorbiri Literare”. În trecut, casa aparținea lui Vasile Pogor, unul dintre fondatorii societății literarea ”Junimea”. Aici se adunau aici mari personalități precum Vasile Alecsandri, Vasile Conta, I.L. Caragiale, M. Eminescu, Ioan Slavici, Ion Creangă și mulți alții.

Poți vedea în interior obiecte importante precum ceasul de aur Breguet al lui Mihai Eminescu, tapiserii, tablouri, manuscrise sau piese de mobilier importante.

În fiecare an, are loc aici Festivalul Șotron care însuflețește acest loc minunat.

  • Parcul Copou

Parcul este în apropierea Universității Cuza. Este un loc excelent pentru plimbare în orice anotimp.

În Parcul Expoziției, poți vizita și Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” care are o sală de spectacole.

De asemenea, în Clădirea Muzeului ”Mihai Eminescu”, poți admira o expoziție interesantă despre viața lui Eminescu, manuscrise și fotografii, iar la etaj, poți admira o colecție interesantă: Istoria Teatrului Românesc. Aceasta oferă o viziune mai largă asupra teatrului din Iași prin costume, afișe ale unor spectacole, manuscrise ale lui Alecsandri, fotografii.

Un alt loc important din acest parc este Teiul lui Eminescu care are peste 450 de ani. La baza teiului, vei vedea poezia ‘Dorință’. Totodată, poți să te plimbi pe lângă Obeliscul cu lei.

În fiecare vară, în acest Parc, are loc Târgul de Ceramică ”Cucuteni” unde participă artizani și meșteșugari ai olăritului și ceramicii.

  • Grădina BotanicăRefugiu și Lectură

Grădina Botanică este locul în care merg atunci când simt nevoia să mă deconectez. Indiferent de anotimp, nu poți să te plictisești aici.

Are flori minunate, cactuși, mult verde, iar toamna, mă simt ca și cum aș face parte dintr-o pictură. Culorile odihnitoare de acolo mă fac să stau în mijlocul naturii și să privesc pur și simplu, să mă refugiez cumva de ceea ce este ‘afară’ și să citesc în liniște, să călătoresc odată cu personajele din cărți.

Te poți bucura de serele de aici sau vara, poți să privești nuferii, trandafirii cu nume simpatice și arcadele de flori.

  • Locuri de vizitat în Iași? Bulevardul Ștefan cel MareTei și Tihnă.

Situat în centru, aproape de Palatul Culturii, Bulevardul Ștefan cel Mare este un loc romantic, în care să te plimbi într-o zi de vară, pe sub tei, simbolul Iașului de altfel.

Totodată, este un loc spiritual, poți alege să intri la Mitropolie sau la Trei Ierarhi. Ambele îți oferă o stare de pace interioară și te fac să mai uiți de griji.

  • Mitropolia

Este un loc liniștit, spiritual, unde se află moaștele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Pictura murală a fost realizată de Tattarescu în stil renascentist, iar ferestrele sunt decorate cu vitralii. La intrare, ne impresionează mozaicul cu intrarea Domnului în Ierusalim.

Mitropolia are și un muzeu cu 7 săli tematice.

Imagine din interiorul Muzeului Mitropoliei

În fiecare an, de Zilele Iașului, are loc aici pelerinajul la Sf. Parascheva (14 octombrie).

  • Locuri frumoase din Iași: Strada Cuza VodăTramvaie și Culori

Strada Cuza Vodă este traversată mai tot timpul de tramvaie, care au farmecul lor alături de clădirile vechi și colorate și de magazinele chic de aici.

locuri de vizitat în Iași

Într-unul din ganguri, poți intra să citești poeziile scriitorului Emil Brumaru.

În trecut, strada purta numele de Ulița Goliei. De altfel, la capătul acesteia, se află Mănăstirea Golia.

  • Mănăstirea Golia

Biserica datează din sec. XVI. A fost ctitorită de logofătul Ioan Golia. Aici, Ion Creangă a fost diacon timp de 6 ani.

Biserica are atât elemente în stil neoclasic, cât și renascentist ce se îmbină armonios.

Poți urca și în turnul-clopotniță pentru a avea o vedere frumoasă asupra orașului.

  • Locuri de vizitat în Iași dacă vrei să vezi o piesă de teatru bună și un interior fantastic: Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”

Este o clădire superbă, atât în exterior, cât și în interior.

locuri de vizitat în Iași

Am văzut aici piese de teatru care m-au impresionat. Trupa Teatrului este excepțională.

Piesele pe care le recomand (în cazul în care mai sunt incluse în programul stagiunii) sunt ”Chirița în provinție”, ”Iarna dragostei noastre”, ”Colivia”, ”O scrisoare pierdută”. Găsește spectacolele din program aici.

Dacă vizitezi Iașul, îți recomand cu drag să îți rezervi din timp un bilet aici. Nu vei regreta. Vei vedea un spectacol frumos, dar și un interior foarte rafinat.

Alte locuri de vizitat în Iași? Un alt teatru este Ateneul Tătărași, iar un loc cu spectacole pentru copii este Teatrul Luceafărul.

  • Palatul Culturii și Grădina Palas – Good vibes, îmbrățișări și vată de zahăr.

Îmi place să merg la Palatul Culturii și în zona Palas. Chiar dacă e o zonă aglomerată, oamenii de aici par adesea veseli, mai ales vara când copiii aleargă, se joacă pe iarbă, fac baloane de săpun. Când vezi adulți cu vată de zahăr în mâini, cu înghețată, cu ținute lejere și bine asortate. Îmi place pentru atmosferă și pentru faptul că se organizează destul de multe evenimente interesante în apropierea Palatului Culturii.

Aici, vara este un spectacol de culoare datorită hortensiilor fascinante.

Actualul Palat al Culturii a fost construit între 1906 și 1925 pe ruinele Curții domnești medievale și ale Palatului Domnesc. Inaugurarea acestuia a fost făcută în prezența regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. A avut rolul de Palat de Justiție și Administrație.

Și-a schimbat scopul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind cazarmă și spital de campanie.

În prezent, se numește Palatul Culturii și găzduiește Complexul Muzeal Național „Moldova” ce cuprinde 4 muzee de importanță națională: Muzeul de Istorie al Moldovei (cuprinde colecții și piese care ilustrează viața comunităților de-a lungul istoriei, din Paleolitic până în prezent), Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” (are piese de referință pentru evoluția înregistrării și redării sunetului, istoria tehnicii fotografice și cinematografice, evoluția comunicațiilor), Muzeul Etnografic al Moldovei (cu diferite costume tradiționale, mecanisme folosite în agricultură, piese legate de datini și obiceiuri) și Muzeul de Artă (care cuprinde numeroase opere de artă, dintre care tablouri semnate Ștefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Tonitza).

Dacă vrei să-l vizitezi, îi poți dedica o întreagă zi. Nu trebuie să ratezi Sala Voievozilor (o impunătoare sală de festivități), Mozaicul Bestiarum, Holul de Onoare sau Sala Henri Coandă.

În turnul înalt (55 m) se află un ceas cu carillon care la ore fixe, cântă Hora Unirii.

În fața Palatului, se află statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.

  • Muzeul Dosoftei

Situat lângă Palatul Culturii, Muzeul este una dintre cele mai vechi clădiri din Iași. Este dedicat cărturarului Dosoftei, primul ierarh care a tradus cărți religioase în limba română.

Aici vei găsi prima tipăritură în limba română din Moldova: ”Cazania”, 1643. Totodată, poți observa cărți vechi, obiecte de cult, icoane.

  • Palatul Braunstein

Lângă Piața Unirii se află Palatul Braunstein care a fost pentru multă vreme în renovare. A fost construit în sec. XX, iar în ceea ce privește arhitectura, clădirea are un stil eclectic cu elemente Art Nouveau. În trecut, a fost hotel, bancă, sediu de partid.

  • Hotelul Select

Hotelul a fost construit în stil eclectic francez de către bancherul austriac evreu Iacob Neuschotz.

Este o construcție superbă. La intrare, găsești cofetăria lor și de asemenea, produse de patiserie.

  • Biserica Sf. Nicolae Domnesc

Datează din sec. XV și a fost ctitorită de Ștefan cel Mare.

  • Biserica ‘Sfântul Nicolae’ din Copou

Principalul ctitor al acestei biserici este Nicolae Iorga. Biserica a început să fie ridicată în 1937, iar construcțiile au durat până în 1943. Stilul bisericii este tradițional moldovenesc.

Icoanele de pe catapeteasmă și iconostasele au fost pictate de Corneliu Baba și într-adevăr, este o biserică specială, extraordinar de frumos pictată. Aș spune că se aseamănă chiar cu cea de lângă Palat.

  • Strada Lascăr Catargi- Umbră și liniște

Lascăr Catargi nu este o stradă pe care oamenii se plimbă foarte des. Însă, tocmai asta îmi place. Faptul că mă pot plimba în liniște. Pot admira casele vechi și noi care chiar au o arhitectură interesantă și cred că au multe povești de spus sau de imaginat. Un loc umbros, perfect pentru zilele toride de vară.

  • Bojdeuca lui Ion Creangă

Se află în cartierul Țicău. După ce și-a pierdut calitatea de preot, aici a locuit Ion Creangă, acesta trebuind să părăsească locuința de la Mănăstirea Golia. În această casă, în 1876, a locuit și prietenul său Mihai Eminescu. Tot aici au fost scrise Amintirile din copilărie.

Este prima casă memorială din România, inaugurată pe 15 aprilie 1918.

Bojdeuca are o un amfitreatru în exterior, iar în interior, sunt 2 odăi unde poți vedea obiectele lui Ion Creangă: călimara, ștergătorul de penițe, sfeșnice, vase, tablouri, cărți și manuale, fotografii.

  • Locuri de vizitat în Iași pentru iubitorii de lectură: BCU (Biblioteca Centrală Universitară) – Asociez locul acesta cu tinerețea.

La BCU am mers mult pe perioada studenției. Am împrumutat o grămadă de cărți. Am citit în sălile de acolo. Mi-am relaxat ochii privind pe fereastră la Copoul plin de flori și oameni cu fel și fel de treburi. Lucrurile se întâmplau rapid, împrumutam cărți pe care le returnam repede, totul se întâmpla într-o agitație specifică tinereții și energiei pe care trebuie să o ai în sesiuni și în momentul redactării tezelor de licență/masterat.

Biblioteca a fost construită în stil neoclasic între 1930 și 1934. Unele dintre sălile de referință sunt: Aula Bibliotecii (unde au loc diferite evenimente), Sala Hașdeu, sălile de lectură și Observatorul din cupolă.

Interiorul bibliotecii este realizat din marmură de Carrara și mozaic venețian, iar exteriorul se remarcă prin coloanele în stil ionic.

  • Locuri de vizitat în Iași spirituale: Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi

Mănăstirea se află pe Bulevardul central Ștefan cel Mare și impresionează prin arhitectura cu detaliile minuțioase ce datează tocmai din sec. XVII, fiind ctitorită de domnitorul Vasile Lupu.

Aici se află mormântul lui Alexandru Ioan Cuza și osemintele cărturarului Dimitrie Cantemir.

  • Mănăstirea Cetățuia

Drumul până la Mănăstirea Cetățuia este superb fiindcă poți vedea în jur păduri și podgorii frumoase.

Mănăstirea a fost construită în perioada 1668-1672 de către Gheorghe Duca, Domnul Moldovei.

Arhitectura Mănăstirii Cetățuia este inspirată de la Mănăstirea Trei Ierarhi, prin brâul median împletit și turlele octogonale cu baza stelată.

Un alt lucru interesant despre acest loc ar fi că în 1911, Aurel Vlaicu a zburat deasupra Cetățuii.

  • Mănăstirea Galata

Datează din 1584 și este ctitoria domnitorului Petru Șchiopu. A fost construită ca o cetate înconjurată de un zid de piatră, ziduri ce pot fi remarcate și astăzi.

De-a lungul timpului, a fost reședință domnească, adăpost în fața atacatorilor sau penitenciar.

În prezent, este mănăstire de maici și este o adevărată oază de liniște pentru cei ce ajung aici.

  • Mănăstirea Frumoasa

A fost construită pe locul unei vechi mănăstiri în ruine.

Aici poți vedea turnul clopotniță, biserica cu 4 turle cu o arhitectură superbă și zidul care le înconjoară.

Are hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

  • Mănăstirea Hadâmbu

Mulți credincioși vin aici pentru a se ruga la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

A fost ridicată încă din anul 1659. Complexul cuprinde biserica veche unde se află Icoana făcătoare de minuni, biserica nouă care este mult mai mare, clădirea pentru pelerini, magazinul de obiecte bisericești și mini-grădina zoologică.

Aici se ajunge cu mașina, se află cam la 30 km distanță de oraș. Există o parcare destul de mare la intrare.

Când am mers aici, am simțit multă pace și bucurie. În curte, poți vedea și animale precum căprioare, iepuri, struți, porumbei, lebede.

  • Biserica Ziua Crucii

Este situată lângă Gara Nicolina. Are hramul Înălțării Sfintei Cruci. Deține obiecte de cult de valoare precum o Sfântă Evanghelie din anul 1821, dăruită de Mitropolitul Veniamin Costachi.

  • Locuri de vizitat în Iași pentru iubitorii de plimbări: Râul Bahlui

Râul Bahlui străbate Iașul și izvorăște chiar din Botoșani. Te sfătuiesc să mergi aici să vezi apusul sau răsăritul. Vei avea o priveliște superbă.

locuri de vizitat în Iași

locuri de vizitat în Iași

locuri de vizitat în Iași

  • Locuri de vizitat în Iași de prestigiu: Colegiul Național

Este un loc de seamă din Iași, fiind una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din țară.

Printre băncile sale sau la catedra colegiului au fost mari personalități precum Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Ionel Teodoreanu, Nicolae Labiș, Gheorghe Asachi, Petru Poni, Grigore T. Popa, Alexandru Philippide.

locuri de vizitat în Iași

  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Istoria Universității este legată de anul 1563 când domnitorul Moldovei, Despot-Vodă, a înființat un colegiu cu un program școlar cu o durată de 5 ani. Se studia latina, retorica și dialectica.

Ulterior, în 1835, a fost înființată Academia Mihăileană, unde erau susținute cursuri de istorie, filosofie, drept, teologie, chimie, matematică, inginerie, agronomie, arhitectură.

Toate acestea au pregătit fondarea Universității inaugurată la 26 octombrie 1860. De-a lungul anilor, Universitatea a evoluat, devenind una dintre cele mai prestigioase instituții din România.

locuri de vizitat în Iași

Un loc foarte frumos de vizitat în interior este Sala Pașilor Pierduți, unde poți admira (gratuit) picturi realizate de Sabin Bălașa, cu o cromatică aparte de albastru. Picturile lui mă fac să mă gândesc la visare și tinerețe.

Unde mănânci bine în Iași?

  • Moo

Moo e unul din locurile mele preferate unde îmi place să revin de fiecare dată când am ocazia.

locuri de vizitat în Iași

Tot ce am încercat aici a fost foarte bun. Recomand risotto, pastele, bruschetele, legumele la grătar și ceaiul Angry Fruits. Totodată, ador atmosfera creată de o întâlnire cu oameni frumoși la care se adaugă luminițele și designul superb.

locuri de vizitat în Iași

  • Krud

Am fost foarte încântată de acest loc. Are o terasă generoasă, dar mai mult decât atât, are o ofertă foarte variată și originală de feluri de mâncare. Am mâncat aici avocado cu sos de portocale și chipsuri de cartofi, înghețata lor și un iced tea genial. Toate au fost delicioase. Recomand cu drag acest spațiu modern și primitor.

  • Cuib

Cuib este un loc aparte, unde te vei putea bucura de o atmosferă plăcută, relaxantă. Este locul unde ți-ai dori să mergi după o zi obositoare la muncă sau într-un week-end lejer, într-o primăvară ploioasă sau într-o zi de vară toridă.

Cuib are și un concept interesant. Mâncarea din meniul lor este realizată din ingrediente de sezon, provenite în mare parte de la producători locali. Tot ce am mâncat aici a fost foarte bun și hrănitor, iar prețurile sunt chiar accesibile. Recomand pastele cu sos roșu, sifonul cu sirop de afine și supele cremă.

Cuib este perfect pentru vegetarieni și pentru oamenii care iubesc mâncarea naturală.

  • Tucano

Mereu când merg pe Bvd. Ștefan, îmi iau o prăjitură Jamaican Coffee de la Tucano. Ultima dată am încercat și cheesecake-ul care, de altfel, este genial.

Îmi place atmosfera tinerească și călduroasă de aici.

  • La Conac

La Conac este un loc retras în Iași pe Lascăr Catargi, Strada Nicolae Gane, nr. 27. O stradă lăturalnică și departe de zgomotul urban. Pe lângă faptul că găsim acolo mult verde, este o oază de liniște în care să te regăsești, să restabilești o legătură cu țara ta, cu tradițiile de aici. Asta pentru că înăuntrul restaurantului vezi multe costume tradiționale, chelnerițele sunt și ele îmbrăcate în ii, pereții au motive tradiționale, iar meniul este la fel de autentic.

De asemenea, muzica te face să îți dorești să rămâi cât mai multe ore acolo, deconectat de griji și reconectat cu natura și cu ceea ce este firesc și frumos. Pot spune că m-am simțit acolo cumva ca într-un muzeu plin de viață.

Acestea sunt locuri de vizitat în Iași, frumoase, care mă încântă de fiecare dată.

locuri de vizitat în Iași

  • Cofetăria Mikka

Dacă vrei să te răsfeți cu un desert bun bun, îți recomand cofetăria Mikka din Nicolina, unde am mâncat un Paris Brest delicios însoțit de un cappuccino.

locuri de vizitat în Iași

  • Gist

Un alt loc chic și modern este Gist, o cafenea de pe Cuza Vodă care are un vibe plin de energie.

Îmi plac scaunele tip leagăne din interior, dar și oferta din meniu, în principal tarte și cornuri.

Eu am gustat Feta & Olive tart, foarte bună.

Tu ai fost în Iași? Pe tine ce locuri te leagă de orașul tău?

Mai cauți și alte locuri de vizitat în România? Îți recomand să mergi în Oradea.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

5 comentarii

  1. Recunosc, multe locuri bune sunt de vizitat prin Iasi. Ma gandesc si eu sa ajung intr-o zi, dar nu stiu cand. Eh, distanta…de la Baia Mare e mult 🙂 Si, spre rusinea mea, in zona Moldovei niciunde nu am ajuns inca.

  2. Uau! Ce poze si prezentare frumoasa!!! Îmi vine sa dau si eu o fuga pana la Iași! 🙂

    1. Mulțumesc tare mult! Vino, vino, chiar e frumos. 🙂

  3. La inceputul anului am vizitat Sibiul, am vrut de foarte mult timp sa ajung la Brukenthal. Sper ca anul viitor sa ajung si la Iasi.

    1. Chiar merită, sunt o grămadă de obiective de vizitat și o atmosferă foarte drăguță. <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *