librării românești
Carte

Librării românești frumoase. Top 10 librării

Întotdeauna mi-a plăcut să fiu înconjurată de cărți: fie că mergeam în bibliotecă sau în diferite librării, îmi plăcea să stau ore în șir să citesc, să răsfoiesc cărți, să le aleg în funcție de stările de moment, de recomandări, de diferite recenzii. Pe unele le alegeam doar după copertă, pe altele le alegeam doar pentru că văzusem o poză frumoasă sau doar pentru că citisem un citat care m-a prins prin magia cuvintelor. De multe ori mi s-a întâmplat să cumpăr cărți și datorită atmosferei magice pe care o creează o librărie. Muzica de bun gust, cărțile așezate pe categorii, oamenii care citesc interesați pe fotolii, toate acestea contribuie la o ambianță călduroasă.

Librăria mea preferată este Cărturești, iar asta pentru că aici e acea atmosferă liniștită, în care poți să stai într-un fotoliu să citești sau te poți așeza la o masă cu un ceai în față, întorcând paginile dintr-o carte nouă. Iar asta în timp ce asculți muzică în surdină.

Există multe librării românești frumoase, așa că am făcut o listă cu 10 librării care mi-au atras atenția de-a lungul timpului.

Iată câteva librării românești frumoase:

O librărie foarte chic ce își are numele de la personajul lui Panait Istrati, Kyra Kyralina. O librărie cu cărți exclusiv din literatura franceză și singura de acest tip în România. Cu o zonă dedicată cărților și jocurilor pentru copii.

librării românești frumoase
Sursă imagine: Librăria Kyralina, București

O librărie impresionantă din Centrul Vechi al capitalei. Foarte spațioasă, te poți pierde ore în șir aici, sunt atâtea cărți pentru toate gusturile, albume, lucruri deosebite care îți iau ochii. O librărie cu adevărat selectă.

O librărie foarte primitoare pentru copii. Colorată, veselă, ludică.

Librăria-castel este martoră a cuvintelor jucăușe din cărțile pentru copii, a inocenței și a creativității. Adăpost al unor evenimente destinate unei comunități închegate: ateliere creative, povești, cluburi de lectură, loc de joacă, lansări de carte și chiar sesiuni de fotografie. Așteptăm cu nerăbdare să treacă pandemia și să ne bucurăm din plin de aceste activități.

Librăria adăpostește cărți religioase, cărți duhovnicești pentru copii, cărți de istorie, psihologie, artă și arhitectură, etc. Aici mai poți găsi icoane și chiar CD-uri cu muzică psaltică, clasică, colinde și altele. O librărie aparte cu încărcătură spirituală în care să te pierzi printre paginile cărților. Sloganul lor este și el deosebit: Atât iubești, cât dăruiești.

O librărie cu ceainărie cu dulciuri artizanale, dar și locale, cu ceaiuri premium. Un spațiu modern de relaxare și de petrecere a timpului de calitate. Printre cărți, prietenii noștri de nădejde.

O altă librărie ce poartă titlul unei cărți, de data aceasta scrisă de argentinianul Jorge Luis Borges. Cu un farmec aparte, un spațiu care te poartă spre reverie, spre tărâmul magic al cuvintelor.

Lângă romanticul Cișmigiu, librăria aceasta m-a fascinat întotdeauna, numai privindu-i vitrinele cochete. Înăuntru, este un spațiu al delectării cu o mare varietate de cărți. Modernă, dar și atemporală în același timp.

Din grupul Librarium, Book Corner din Cluj este o librărie simplă, decorată cu mult bun gust și caracterizată de o atmosferă calmă. Situată într-un oraș deosebit care mi-a plăcut mai ales pentru modul așezat de a fi al locuitorilor.

Creată în 1990, este o librărie cu istorie, care a fost martoră a evoluției pieței de carte din România. Oferta librăriei este bazată pe cărți în proporție de 95%, iar restul de 5% este reprezentat de papetărie și jucării.

Books, coffee and more…

O librărie cu un nume super potrivit. O librărie veșnic tânără…cărți care nu se demodează niciodată…Ce concept frumos!

Sunt curioasă: pe voi care dintre aceste librării românești v-au impresionat?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

21 de comentarii

 1. DIACONU SIMONA spune:

  Cât de frumoase sunt toate! Mi-ar plăcea să pierd noțiunea timpului într-una din aceste librării!

  1. O, da, un mod foarte frumos de a petrece timpul. 🙂

 2. Cărtureșto Carusel rămane în topul preferințelor mele.

  1. E într-adevăr, o librărie superbă. 🙂

 3. La libraria cu pisici mi-ar placea sa ajung!

  1. O, da, pisici și cărți. Nice. 🙂

 4. Carturesti e intradevar un loc de vis, un Rai, pentru orice cititor. Eu ori de cate ori merg acolo ma pierd printre carti.

  1. Mâna sus și aici 🙂

 5. Dana spune:

  Cu siguranta, toate aceste librarii sunt minunate! As petrece un concediu in toate, cate un pic!

  1. O, da! O zi întreagă numai în librărie, sună bine de tot <3

 6. Cat de frumoase sunt toate! Imi doresc tare mult sa ajung la Carturesti, in Bucuresti.

  1. Mă bucur că îți place articolul. Da, e minunat Cărturești Carusel.

 7. Chiar avem niste librarii tare frumoase, si Clujul se poate mandri.

  1. O, da, mi-a plăcut mult și când am fost în Cluj.

 8. Foarte faină ideea topului de librării frumoase! Felicitări!
  Nu am mai fost într-o librărie de un an și jumătate iar asta s-a întâmplat la Cărturești la o lansare de carte.

  1. Mulțumesc mult! :*

 9. Caruselul e de departe cea mai eleganta librarie romaneasca, dar la categoria librarii mici si cochete am mai intalnit prin tara cateva.

  1. Așa este. 🙂

 10. La carturesti imi doresc sa ajung si eu. Nu stiam ca sunt atat de multe biblioteci frumoase

 11. cudrag.cristina spune:

  La humanitas Cismigiu am stat si la un ceai! Afara ploua mocnit, intr-o zi de vara, mi s-a impregnat in suflet sentimentul 🙂 Este tare frumos. Am fost si la Carturesti Carusel, imi place tare mult si jos, la zoa de anime si jocuri/muzica, dar si faptul ca au cateva mese la etaj. 🙂

  1. Da, deja îmi imaginez ce frumos a fost <3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *