La Novia (2015)-un film de basm care frânge inimi

la novia

În regia Paulei Ortiz și adaptată după opera Bodas de sangre a lui Federico Garcia Lorca, La Novia (2015) este un film care îmbină momente dramatice cu elemente fantastice. Atunci când privești acest film, ai impresia că de la început și până la sfârșit te afli într-o carte de povești sau un basm care însă îți dă fiori.

Despre ce este vorba în filmul La novia?

Povestea își are originile în perioada de tinerețe a unei femei, în rolul frumoasei Inma Cuesta. Aceasta a cucerit doi bărbați: Leonardo (Alex Garcia) și iubitul de acum (Asier Etxeandia).

În prezent, se pregătește o nuntă cu bărbatul bogat, cu pământuri pe care mireasa nu îl iubește. Inima ei ei îi aparține lui Leonardo cu care avusese o relație în trecut. Dacă mirele de acum reprezintă stabilitatea, seriozitatea și loialitatea, Leonardo este întunericul dar și gura de aer, poezia și piperul care sunt ingredientele principale ale unei povești de iubire.

Elementul magic este introdus atunci când o bătrână apare în fața miresei. O avertizează să nu se căsătorească niciodată cu un bărbat pe care nu îl iubește. Din acest moment, neliniștea miresei crește cu fiecare clipă. Totul pare sufocant: întâlnirea cu Leonardo, vedenia cu bătrâna care apare la nuntă, cioburile de sticlă și sângele care par să iasă din corpul miresei în timpul nunții, nădușeala din acel sat, totul culminând cu fuga miresei cu Leonardo.

Părerea mea despre acest film

Mi-a plăcut foarte mult felul în care au fost îmbinate simbolurile, elementele magice cu scenariul. Muzica a fost, de asemenea, foarte bine aleasă, emoționând spectatorul în momentele culminante. Dialogurile, poeziile rostite au fost în genul celor care îți frâng inima, dar care au o frumusețe aparte.

Totodată, m-am îndrăgostit de priveliștea satului: sterp, liniștit și parcă colorat numai în nuanțe de maro și alb, iar rochia miresei și accesoriile mi-au intrat la inimă.

Un film foarte bine realizat, care face cinste cinematografiei spaniole.

Trailer-ul filmului La Novia poate fi văzut aici.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Un articol ce mi-a placut sa il citesc!
    Tot ce faci acum, faci foarte bine si te felicit.
    Mai vreau continut de calitate.

    1. Hey, mulțumesc tare mult pentru apreciere. 🙂 Te invit să citești și alte articole legate de cinema și nu doar. De asemenea, te invit să te înscrii la newsletter pentru a primi cele mai noi articole. Îmbrățișări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *