Întâlnește artista: Elena Andrei, creatoare de produse din porțelan fantastice

Dacă ar fi să descriu arta și produsele brandului Istoriato, cred că aș alege cuvântul VIS.

În acest articol, te invit să o descoperi pe Elena Andrei și produsele ei de poveste din porțelan. Elena este o artistă complexă: a urmat secția de pictură de la Universitatea Națională de Artă și are un Master în Arte Vizuale. Elena este artistă de 20 ani, timp în care a pictat tablouri și murale, a participat la numeroase expoziții de grup, dar și personale, în țară, dar și în străinătate. Una din realizările ei remarcabile este o lucrare creată în 2019 pentru Papa Francisc care se află în prezent în colecția Vaticanului.

În 2011, Elena a creat brandul Istoriato-Alchimia Viselor. Nu întâmplător are acest nume. Observăm în produsele ei minunate această temă onirică.

În cele ce urmează, îți voi arăta 10 produse din porțelan fantastice care îmi plac în mod special. La final, poți să citești și un scurt interviu cu Elena.

Iată 10 produse din porțelan absolut superbe, marca Istoriato:

 • Produse din porțelan pentru iubitoarele de bijuterii: Cerceii inimă Poezia cuprului

Ador bijuteriile în formă de inimă și deja am adunat câteva broșe și cercei. Însă, aceste creații sunt atât de frumoase pentru că dincolo de forma lor, au și aceste păsări care îmi inspiră un sentiment de libertate. Cuprul se îmbină extraordinar cu porțelanul de Limoges.

produse din porțelan

Fiind arși la 1200 de grade, cerceii sunt foarte rezistenți așa că vei avea bijuterii unice, create manual și care vor dura în timp.

 • Cerceii Pană de păun

Acești cercei sunt foarte rafinați, amintindu-ne de grația păunilor. Sunt realizați din porțelan de Limoges și sunt pictați manual cu inserții de aur lichid.

produse din porțelan

Acest set superb este realizat din porțelan de Limoges.

Îmi imaginez că poate fi purtat la o rochie elegantă de vară, la o ținută formată din sacou și pantaloni sau la o cămașă lejeră.

produse din porțelan

 • Produse din porțelan pentru casă: Cana din porțelan 100 de flori

Cât de specială este această cană! Mi se pare că seamănă cu un tablou. Cred că mi-ar fi milă să o folosesc. Aș bea ceai din ea în cele mai colorate și vesele zile.

Are inserții de aur și pigmenți speciali. Culorile sunt rezistente chiar și la mașina de spălat vase.

Poți găsi cana aici.

produse din porțelan

 • O cană cu farfurie Paradis Mexican

Acest set de cană cu farfurie este pictat în culori vibrante și vesele, întocmai ca într-un paradis vizual.

Setul este modern, iar culorile și forma simpatică vor da viață și vor adăuga o notă de fantezie fiecărui moment la cafea/ceai.

produse din porțelan

 • Un set de espresso Simple Black

Dacă iubești cafeaua și în special espresso, acest set este perfect. Este realizat în culori elegante, cu inserții din aur. Se potrivește chiar și pentru un cadou special.

Setul conține două căni și două farfurii.

produse din porțelan

 • Produse de porțelan pentru iubitorii de ceai: Un set cu ceainic și cană cu farfurie Fir de Lavandă

Lavanda îmi provoacă o stare de ‘îmbătare’ a simțurilor prin parfumul ei intens, dar și prin culoarea acesteia. Imaginează-ți că bei un ceai în fiecare dimineață din acest ceainic elegant, cu motivele lavandei, completat minunat cu inserții de aur pur. Nu te-ar face să te simți aparte?

 •  Un set cu ceainic și cană cu farfurie Puf de Păpădie

Întodeauna am fost atrasă de păpădii și de povestea lor.

Pune-ți o dorință și suflă în păpădie.

Acest ceainic se remarcă prin simplitate și delicatețe. Tușele de albastru cobalt redau acestui set originalitate, dar și măiestrie.

 • Bolul din porțelan Puf de Păpădie

Un obiect de veselă care completează acest set din gama Puf de păpădie este acest bol simpatic, rezistent la orice tip de spălare.

 • O linguriță din porțelan

Cred că o linguriță cu un mesaj drăguț ar fi foarte apreciat drept cadou. Pe site-ul Istoriato, există mai multe variante cu diferite mesaje: Iubește, Crede, Creează, Visează, Dream, Believe.

Produsele Istoriato reprezintă așadar un întreg univers, al artistei, dar și al celor care le apreciază, prin interpretarea lor. Toate produsele sunt realizate meticulos în atelierul Elenei, iar acestea pot fi și personalizate.

Dacă ești interesat de arta picturii, Elena va avea în curând și un Curs de Pictură pe porțelan ce va avea loc pe 8 iunie între 11.30-13.30 la Stamina Workspace. Găsești toate informațiile pe pagina de Facebook a evenimentului.

În continuare, te invit să citești un mini-interviu cu Elena Andrei, artista vizuală și creatoarea brandului Istoriato:

Elena Andrei Istoriato

Cum ai descrie în 2 cuvinte brandul Istoriato?

Brandul Istoriato este pentru mine un vis devenit realitate, un vis la care muncesc de peste 13 ani și pe care încerc să-l inovez cu fiecare nouă colecție. Istoriato înseamnă literal “cu o poveste în sine”, „care conține o poveste” și fiecare obiect creat în atelier aduce arta în funcțional.

Cum arată o zi în atelierul tău?

Fiecare zi este diferită pentru că deseori lucrez la mai multe proiecte în paralel. Am zile în care mă ocup strict de modelarea porțelanului, glazurare și decor, iar în altele creez lucrări pentru diferite expoziții la care sunt invitată. Am și zile în care mă ocup de fotografierea produselor, încărcarea lor pe site și pe platformele de social media, dar și zile de schițe și documentare pentru următoarele colecții pe care le am în minte. Câteodată, ajung să mă ocup de puțin din fiecare într-o singură zi. Nu există vreun ritual anume pe care-l urmez în afară de munca neîncetată. Munca unui artist nu se termină niciodată atunci când iese de pe ușa atelierului, gândurile lui pendulează permanent prin diferite stări, înregistrează de la mirosuri și culori la bucăți de melodii și felul în care cade lumina pe obiecte.

Ce te inspiră cel mai mult în ceea ce faci?

În general, mă inspiră viața așa cum este ea, cu emoții puternice și trăiri lăuntrice profunde. Sunt o fire melancolică, deci petrec destul de mult timp printre cărți și albume de artă. Îmi place să mă inspir și din plimbările pe care le fac cu băiatul meu, îmi aduc mereu un suflu nou; îmi plac florile, vizitele în galeriile de artă și în muzee, concertele de muzică clasică sau alternativă atunci când am ocazia, piesele de teatru. Consider că inspirația este un proces perpetuu la care lucrez permanent prin însăși viața pe care o trăiesc și oamenii pe care-i am în jur.

Ne poți spune/arăta care este colțul tău preferat din atelierul tău?

Colțul meu preferat este biroul la care pictez obiectele din porțelan, care adăpostește o parte din materialele mele de lucru.

atelier Istoriato

Îl consider micul meu haos ordonat. 🙂

produse din porțelan

Care este cea mai specială creație pe care ai realizat-o? Care este povestea acesteia?

Pentru mine, toate creațiile sunt speciale și mi-e greu să aleg pentru că fiecare dintre ele trece prin procesul meu interior. La porțelan aș putea alege primul set întreg creat în 2011 atunci când am hotărât să deschid atelierul Istoriato. Se numește „Grația păunului” și este cel de la care a pornit obsesia mea pentru păuni. L-am creat ca dar de nuntă pentru prietena mea Ulpia și conținea ceainic, căni cu farfurii, zaharniță, cană pentru lapte și alte obiecte de veselă.

produse din porțelan Grația păunului Ceainic

Ne poți recomanda un film sau o carte care are ca subiect principal arta?

Sunt multe filme și cărți care-mi vin în minte, dar pentru că de mulți ani scriu și sunt profund interesată de arta femeilor, recomand documentarul „The Story of Women and Art” , iar la cărți „A Brief History of Misogyny The World’s Oldest Prejudice” de Jack Holland.

Dacă ai fi o culoare, care ar fi aceea?

Aș fi albastru cobalt. 🙂

Poți vedea toate produsele Istoriato pe site, pe Facebook sau Instagram.

Tu folosești produse din porțelan? Care sunt produsele preferate marca Istoriato?

Sursă foto: Istoriato

*Acest articol este sponsorizat.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

6 comentarii

 1. Din pacate nu mai folosesc produse de portelan, dar mi-au atras atentia bijuteriile create de Elena. Sunt superbe!

  1. Într-adevăr, sunt speciale. 💙💚

 2. Ce produse frumoase! 💙
  Nu știam până acum de ea, mulțumesc! mi-am salvat pagina și cred că am să revin, mi-a atras atenția bolul cu puf de păpădie, e megasimpatic, mă văd folosindu-l în fiecare zi! 😀

  1. E și unul din produsele mele preferate, super delicat și frumos!

   Mulțumesc! 🤗🤗

 3. Sunt absolut superbe toate aceste creatii. Fiecare are farmecul ei

 4. Lucia Mihaela Curea

  Dar ce lucruri minunate ies din mana artistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *