gifted hands
Film

Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)-recenzie film

Gifted Hands: The Ben Carson Story este un film regizat de Thomas Carter. Prezintă biografia neurochirurgului Ben Carson, personaj interpretat cu mult talent de Cuba Gooding Jr. Din distribuție mai fac parte Kimnerly Elise (Sonya Carson, mama lui Ben), Aunjanue Ellis (Candy, soția lui Ben).

Despre ce este vorba în filmul Gifted Hands?

Încă de când era copil, Ben crește fără tată, într-o casă modestă. Mama sa este cea care îi inspiră puterea, dorința de a face lucrurile cât mai bine, fără a se plânge de inconvenientele din viața sa. Credința, educația, dar și iubirea sunt punctele de bază care îl vor ajuta să fie un om și o personalitate de elită.

Trecând de anii copilăriei, îl vedem pe Ben la Universitatea Yale. Aici se confruntă cu dificultatea de a învăța cursurile, temându-se în același timp că își va pierde bursa. Iubita sa Candy care ulterior îi va deveni soție, este cea care îl va ajuta să treacă peste impedimente. Este cea care îi va fi alături în zilele proaste. Îi este alături atunci când este tratat cu superioritate la spitalul unde lucrează. Este în același timp și cea alături de care va trăi drama vieții sale.

Totodată, filmul ni-l arată pe Ben și abilitățile sale excelente. Acesta efectuează o operație complicată de hemisferectomie, separă doi gemeni siamezi, toate acestea cu o pasiune și o dăruire de admirat. Mai mult decât atât, își realizează meseria cu mult suflet, fiind mereu dirijat de ideea că nimic nu se poate face fără credință, rugăciune și de convingerea că orice creier este un miracol.

Părerea mea despre acest film

Prin eforturile proprii, prin credință se poate ajunge la excelență. Este o concluzie și o învățătură pe care filmul o transmite. Un film care inspiră și care te face să îți dorești să fii cât mai bun în ceea ce faci.

Trailer-ul filmului Gifted Hands: The Ben Carson Story poate fi văzut aici.

*Vă recomand să vedeți și Testament of Youth, un film cu totul diferit, însă Ben mi-a adus aminte de personajul Verei, o luptătoare pentru cauzele în care crede.

Sursă imagine copertă:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. interesant!
    Tks Laura! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *