Cum alegi un fotograf de nuntă în București sau alte orașe? 8 sfaturi importante de care să ții cont

fotograf de nuntă din București

Căsătoria este unul din cele mai speciale evenimente din viața fiecăruia și merită atenția și grija noastră cu privire la toate aspectele: sala de evenimente, aranjamentele florale, decorul, verighetele, rochia de mireasă și costumul de mire, dar bineînțeles și fotograful. Un fotograf bun va surprinde cele mai frumoase, inedite momente, într-un stil original. Astfel, vei păstra pentru totdeauna amintirile de neuitat de la acest eveniment superb din viața ta. Un fotograf bun va ști cum să imortalizeze fericirea de pe chipul vostru, micile gesturi, îmbrățișări, dar și atmosfera de distracție de la petrecere.

Cauți un fotograf de nuntă din București? Poate că te-ai uitat deja pe diferite site-uri, conturi de fotografi și te simți puțin copleșit/ă de toate aceste informații. Iți este greu să alegi și ai nevoie de mai multă claritate, de câteva criterii prin care să filtrezi toată această avalanșă de informații. Am trecut și eu prin asta anul trecut, iar pentru a alege un fotograf bun, am ținut cont de câteva criterii importante.

În acest articol, voi scrie câteva sfaturi importate pe care să le ai în vedere atunci când alegi fotograful de nuntă. În plus, îți voi recomanda un fotograf de nuntă din București care face fotografii extraordinare.

fotograf de nuntă din București

Iată câteva criterii de care să ții cont atunci când îți alegi fotograful de nuntă. Bonus: recomandare fotograf de nuntă din București:

1. Stilul fotografului-Alege un stil fotografic potrivit cu personalitatea voastră

În primul rând, stilul fotografului cântărește foarte mult în luarea deciziei. Trebuie neapărat să vezi înainte câteva fotografii de la alte nunți pentru a-ți face o idee și pentru a vedea dacă acestea corespund cu așteptările și cu gusturile tale.

Trebuie să te cunoști și pe tine și pe partenerul tău pentru a ști ceea ce vă doriți: care este stilul tău și al vostru, al cuplului? Unul clasic? Natural? Unul mai îndrăzneț? Definește mai întâi stilul tău, dar și al partenerului și apoi caută ținând cont de acest lucru. Astfel, veți evita rezultate finale care să nu fie deloc pe placul vostru sau chiar catastrofice.

Fotografiile de la nuntă vor reflecta personalitatea cuplului, vor arăta cine sunteți.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute stiluri fotografice:

 • Stilul tradițional:

Stilul clasic, tradițional se axează pe fotografiile ce surprind punctele importante din cadrul evenimentului, pe fotografiile de grup, fotografiile cu fiecare invitat, de exemplu.

 • Stilul fotojurnalistic:

În acest caz, mirii vor fi naturali, nu vor exista poze regizate, ci fotografiul îi va urmări de-a lungul evenimentului și va surprinde momentele cele mai interesante. Acest stil se bazează pe faptul că spune o poveste și surprinde priviri, cadre unice.

Acest stil este preferatul meu fiindcă este caracterizat printr-o doză de delicatețe, discreție, dar în același timp, este foarte expresiv, surprinzând momente spontane.

În acest caz, fotograful anticipează momente, observă foarte mult și realizează fotografii minunate, fără ca uneori să-și facă simțită prezența. La final, vei avea fotografii superbe, cu zâmbete largi, dar chiar și cu lacrimi de emoție.

Dacă tu cauți în acest moment un fotograf de nuntă din București, ți-l recomand pe Marius Migleș. Stilul abordat de acesta este înclinat spre fotojurnalism, iar stilul de editare este ”light & airy”. Elementele precum emoția, povestea, profesionalismul îi sunt caracteristice, iar dacă ești curios sau curioasă să vezi mai multe cadre, aruncă un ochi pe site-ul lui, Soulseeker.

Vezi aici câteva fotografii realizate de Marius:

fotograf de nuntă din București
Foto: SoulSeeker
Foto: SoulSeeker
fotograf de nuntă în București
Foto: SoulSeeker
 • Stilul fashion

Acest stil este asemănător fotografiilor de revistă de modă.

 • Stilul Fine Art

Acest stil se concentrează pe culorile pastelate, dulci, pe fotografiile romantice și delicate.

 • Stilul dramatic

Acest stil se axează pe culori sombre, este opus celui Fine Art. Prin acest stil, fotograful lucrează cu umbra pentru a evidenția de fapt lumina.

2. Bugetul-Stabilește un buget aproximativ pe care să îl aloci pentru un fotograf de nuntă din București / alte orașe

Este important să stabiliți un buget înainte de alegerea fotografului. Recomand să vă gândiți chiar la 2 fotografi dacă aveți mai mult de 70 de invitați. Atunci când alegeți fotograful, întrebați-l dacă are un alt fotograf cu care colaborează sau un asistent fotograf.

Din punctul meu de vedere și din experiența mea, bugetul ar trebui să reprezinte aproximativ 10-15% din bugetul total al evenimentului.

3. Data evenimentului-Caută din timp fotograful de nuntă

Cei mai buni fotografi sunt ”luați” din timp. Asta înseamnă că trebuie să acorzi importanță fotografului încă de la început, încă de când vei căuta sala de evenimente și DJ-ul/band-ul care va cânta la nuntă.

Discută aceste detalii înainte și programează cu fotograful o dată convenabilă pentru voi.

Înainte de a stabili totul, adresează cât mai multe întrebări despre modul în care va fi organizată acea zi pentru a fi siguri 100% și pentru a evita tot felul de neînțelegeri: Ce experiență are? De cât timp face fotografie de nuntă? Ce servicii sunt incluse în prețul final? În cât timp vor fi livrate fotografiile? Pe ce suport le va livra? Album foto, stick? Ce se întâmplă dacă va exista ceva neprevăzut în acea zi? Care vor fi costurile pentru transportul lui? etc.

4. Personalitatea fotografului

Ține cont de feeling-ul pe care îl ai atunci când vorbești cu fotograful de nuntă încă de prima oară. Amabilitatea, deschiderea, felul în care îl percepeți amândoi este deosebit de important.

Dacă fotograful are rezultate frumoase, caută să aveți ‘pachetul complet’, adică să fie și un fotograf deschis și cu care să vă simțiți în largul vostru. În special, nu trebuie să existe acea jenă în fața unui necunoscut atunci când sunteți fotografiați, având în vedere că va fi prezent alături de voi pe tot parcursul evenimentului, în momentele cele mai importante și emoționante. Din punctul meu de vedere, trebuie să fiți pe aceeași lungime de undă cu personalitatea fotografului.

fotograf de nuntă din București
Foto: SoulSeeker

Desigur, puteți stabili cu acesta o întâlnire la o cafea sau o întâlnire video pe WhatsApp sau pe altă platformă pentru a stabili toate amănuntele și pentru a-l cunoaște mai bine.

5. Site-ul fotografului

Un fotograf profesionist are un site bine pus la punct. Odată ce ai găsit un fotograf de nuntă din București sau din alt oraș care îți place, caută mai multe detalii despre el pe site-ul lui.

Vei descoperi aici stilul său (amuzant/serios, extrovertit/discret etc.). Vei vedea și dacă site-ul este actualizat, dacă are fotografii de la ședințe recente.

6. Recenzii-Uită-te la recenziile sau recomandările clienților anteriori

Caută pe Google numele fotografului sau al brandului și convinge-te dacă este un profesionist după părerile celorlalți. Cu siguranță, acesta nu este un criteriu suficient întrucât opiniile pot fi destul de subiective, însă îți poți face o idee generală.

De exemplu, eu recomand Soulseeker pentru stilul natural, pentru fotografiile deosebite și pline de personalitate. Căutând pe Google, vei vedea că are recenzii foarte bune, nu doar limitate la ‘Este un fotograf bun, mi-au plăcut rezultatele’, ci recenzii mai generoase, în care vei afla că mirii s-au simțit confortabil sau că au fost încântați de stil, de talent, de emoția și creativitatea transmisă prin fotografii.

Foto: SoulSeeker

7. Aparatul foto-Informează-te despre echipamentul folosit

Emoția, talentul fotografului sunt primordiale, însă aspectul tehnic nu este deloc de neglijat. Întreabă fotograful despre aparatul și obiectivele folosite. Nu este necesar să fii specialist pentru a căuta câteva lucruri despre echipamentul foto pe Internet și pentru a vedea dacă acesta este de calitate.

8. Termenii și condițiile oferite-Încheie un contract cu fotograful

Încă de când vă hotorâți asupra fotografului, stabiliți toți termenii necesari pentru buna desfășurare a evenimentului. Urmărește ca în contract să existe data, prețul final, avansul, timpul alocat pentru eveniment, costurile de transport sau cazare dacă este cazul, data de livrare a fotografiilor finale sau alte detalii importante pentru voi. Pentru a evita orice surpriză neplăcută, este recomandat întotdeauna să faci un contract.

Câteva concluzii: cum alegi un fotograf de nuntă din București sau din alte orașe

Așadar, atunci când alegi un fotograf, ai multe elemente de care să ții cont: stilul, bugetul, recenziile, echipamentul foto, termenii și condițiile contractului etc. Odată ce ți-ai ales fotograful perfect, pregătește-te să ai o nuntă de vis, fără stres, cât mai naturală și plină de emoții pozitive.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

8 comentarii

 1. De tinut cont de aceste sfaturi la momentul potrivit.

 2. In cazul indiferent carui eveniment major din viata si eu prefer sa aleg un folograf care sa imortalizeze momentul tot in stilul fotojurnalistic

 3. Imi plac pozele fotografului si eu ma ghidez in general dupa portofoliu si buget

  1. Da, sunt niște criterii importante. 🙂

 4. Noi am mers pe recomandari pentru nunta noastra si chiar au iesit bine pozele.

 5. Conteaza sa fie pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce-si doresc mirii pentru a iesii fotografii de exceptie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *