Filme religioase: 3 recomandări interesante

filme religioase

Îmi place să mă uit la filme religioase care transmit nu numai emoție, ci și profunzime. Îmi plac acele filme care îmi dau de gândit și din care am ce să învăț.

Iată 3 filme religioase care m-au impresionat de-a lungul timpului:

  • Ostrov (2006)

filme religioase

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Anatolie și căpitanul său Tihon sunt prinși de către naziști. Pentru ca Anatolie să scape, nemții îi cer să-și împuște căpitanul, lucru pe care îl și face.

Mai târziu, după 34 de ani, Anatolie trăiește la o mănăstire și se căiește în continuare de fapta sa. Nu este călugăr, ci un simplu viețuitor.

Filmul este unul pshihologic, urmărind zbuciumul interior al personajului. Este vorba despre drumul păcătosului către căință, rugăciune, apropierea de Dumnezeu și iertare. Metaforic vorbind, înfățișează pilda fiului risipitor care se întoarce la calea cea dreaptă.

Pyotr Mamonov, actorul rus din rolul principal, a fost în adolescență membru într-o trupă rock. Apoi, s-a retras din viața publică.

„Când am împlinit 40 de ani, m-am trezit și am început să îmi pun întrebări importante. Când locuiești într-un oraș ești expus la multe ispite. Trebuie să lupți împotriva poftelor tale. În acea vreme (1990), părea că cel mai important lucru în țară era să devii membru al așa-numitei lumi civilizate. În zilele noastre, mai mult decât atât se caută rezolvarea problemelor lăuntrice.”

Pyotr Mamonov

Trailer-ul filmului Ostrov poate fi văzut aici.

  • Filme religioase sensibile: Though none go with me (2006)

filme religioase

Adaptare după cartea lui Jerry B. Jenkins, filmul în regia lui Armand Mastroianni prezintă povestea lui Elizabeth, o femeie cu o credință de nestrămutat. Personajul trece printr-o serie de încercări și chiar tragedii personale.

Cu toate acestea, Elizabeth nu își încalcă credința sau valorile cu niciun chip. Un personaj puternic și admirabil, prin intermediul căruia învățăm despre încredere și recunoștință.

Trailer-ul filmului Though none go with me poate fi văzut aici.

  • Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)

filme tema religioasa

Gifted Hands: The Ben Carson Story este un film regizat de Thomas Carter. Prezintă biografia neurochirurgului Ben Carson, personaj interpretat cu mult talent de Cuba Gooding Jr. Din distribuție mai fac parte Kimnerly Elise (Sonya Carson, mama lui Ben), Aunjanue Ellis (Candy, soția lui Ben).

Despre ce este vorba în filmul Gifted Hands?

Încă de când era copil, Ben crește fără tată, într-o casă modestă. Mama sa este cea care îi inspiră puterea, dorința de a face lucrurile cât mai bine, fără a se plânge de inconvenientele din viața sa. Credința, educația, dar și iubirea sunt punctele de bază care îl vor ajuta să fie un om și o personalitate de elită.

Trecând de anii copilăriei, îl vedem pe Ben la Universitatea Yale. Aici se confruntă cu dificultatea de a învăța cursurile, temându-se în același timp că își va pierde bursa. Iubita sa Candy care ulterior îi va deveni soție, este cea care îl va ajuta să treacă peste impedimente. Este cea care îi va fi alături în zilele proaste. Îi este alături atunci când este tratat cu superioritate la spitalul unde lucrează. Este în același timp și cea alături de care va trăi drama vieții sale.

Totodată, filmul ni-l arată pe Ben și abilitățile sale excelente. Acesta efectuează o operație complicată de hemisferectomie, separă doi gemeni siamezi, toate acestea cu o pasiune și o dăruire de admirat. Mai mult decât atât, își realizează meseria cu mult suflet, fiind mereu dirijat de ideea că nimic nu se poate face fără credință, rugăciune și de convingerea că orice creier este un miracol.

Părerea mea despre acest film

Prin eforturile proprii, prin credință se poate ajunge la excelență. Este o concluzie și o învățătură pe care filmul o transmite. Un film care inspiră și care te face să îți dorești să fii cât mai bun în ceea ce faci.

Trailer-ul filmului Gifted Hands: The Ben Carson Story poate fi văzut aici.

Sursă imagini:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.