În primul rând, vă urez Crăciun liniștit, cu bucurie și colinde în suflete!
Cu ocazia acestei sărbători minunate, am realizat o listă cu 5 filme de Crăciun pe care le-am văzut și pe care vi le recomand cu drag să le vedeți în perioada asta tare frumoasă.
Iată 5 filme de Crăciun de văzut în această perioadă:
1.Little Women (1994)-pe primul loc în preferințele mele ca filme de Crăciun
Adaptat după cartea scrisă de Louisa May Alcott, filmul prezintă povestea celor trei fiice ale doctorului March. Acțiunea are loc în preajma sărbătorii de Crăciun.
Chiar dacă au dificultăți materiale, iar tatăl lor este plecat la război, cele trei fete sunt visătoare și au atâtea aspirații. Fiecare fată este unică. Celei mici, lui Amy, îi place să coloreze, lui Beth îi place să cânte la pian, Jo are un adevărat talent de scriitoare, iar Meg este foarte cuviincioasă și va fi prima din familie care se va căsători.
Dincolo de poveștile de familie, ni se dezvăluie povești de iubire care cuceresc prin decența și inocența lor.
Mi-au mai plăcut, de asemenea, decorul și vestimentația actorilor. Dacă v-a plăcut Mândrie și prejudecată sau Jane Eyre, consider că și acest film va fi pe gustul vostru.
Regizat de Gillian Armstrong, filmul are în distribuție actori ca Winona Ryder, Gabriel Byrne, Kirsten Dunst, Susan Sarandon.
Trailer-ul filmului Little Women poate fi văzut aici.
2.The Christmas Secret (2014)
Christine Eisley este o tânără mamă divorțată care se mută într-un mic orășel din Wilsonville, departe de fostul său soț, Brad. Însă, acesta este determinat să își ia înapoi copiii, pe Hayley și Zach, cu toate că până atunci nu arătase interes față de ei. Nu le-a plătit nici pensia alimentară. Brad încearcă cu tot dinadinsul să își atingă țelul, legându-se de orice întâmplare nefericită din viața lui Christine (pierderea locului de muncă, neputința de a le asigura un loc sigur în care să stea, un mic accident al fiicei lor).
Un alt personaj, Jason, este concediat și ajunge să lucreze pentru magazinul bunicilor săi în care comercializează produse, cadouri în spiritul Crăciunului. Bunica acestuia suferă un infarct, iar Christine este cea care o salvează. Această situație o face pe bunică să își dorească să o cunoască pe salvatoarea sa.
Jason este cel care pleacă în căutarea ei. O întâlnește pe Christine, dar Jnu își dă seama că ea este cea căutată, fiind încurcat de numele Rosemary care apare pe șorțul acesteia de la muncă.
Filmul mi-a plăcut fiindcă a reușit să creeze o atmosferă de sărbătoare. Povestea este țesută din miracole. Vedem secvențe în care apar magazine împodobite de luminițe. Copiii lui Christine sunt fascinați de cadourile de Crăciun, iar personajele își petrec timpul în sânul familiei.
Mi-a plăcut un citat care spune că o stea este un semn că mereu există o cale și atât timp cât aceasta strălucește, ea reprezintă o speranță.
Filmul este o adaptare după cartea lui Donna VanLiere și este regizat de Norma Bailey. Din distribuție fac parte actori ca Bethany Joy Lenz (Christine), John Reardon (Jason), Greyston Holt (Brad).
Trailer-ul filmului The Christmas Secret poate fi văzut aici.
3.Ho ho ho (2009)
Filmul reușește să ne inducă starea specifică sărbătorii de Crăciun prin atmosfera veselă. Ni se prezintă peripețiile unui băiat de 8 ani adus de mama sa la mall pentru a-i cumpăra un cadou de Crăciun. În timp ce aceasta așteaptă niște mecanici pentru a-i repara mașina, Iancu merge în mall, unde dă peste o gașcă de Moș Crăciuni răufăcători. Însă, unul dintre aceștia, interpretat de Ștefan Bănică Jr., îi va deveni prieten.
Mi-a plăcut că dincolo de situațiile comice arătate, ni se prezintă și poveștile de familie ale protagoniștilor. Iancu a fost părăsit de tată atunci când avea 2 ani, însă mama sa îi este aproape și îi arată afecțiunea mereu. Noul său prieten Moș Crăciun are un băiat departe de el, în Italia.
Atmosfera din mall, colindele, bradul împodobit, ninsoarea și tramvaiul pe care este pictat moșul întregesc starea de calm și voie bună specifică Crăciunului.
Trailer-ul filmului Ho ho ho poate fi văzut aici.
4.A Christmas Carol (1999)
Adaptare a cărții lui Charles Dickens, filmul A Christmas Carol urmărește etapele din viața lui Scrooge, un bărbat avar și morocănos cu cei din jur. Acestuia i se dă șansa de a acționa corect în situații din trecutul său, fiind vizitat de Fantomele Crăciunului din trecut, prezent și din viitor.
Este un film care îți încălzește inima, care te face ca odată cu Scrooge să-ți dorești să fii mai bun.
Filmul este regizat de David Hugh Jones, iar rolul principal îl are Patrick Stewart care îl interpretează pe Scrooge.
Trailer-ul filmului A Christmas Carol poate fi văzut aici.
5.The Holiday (2006)
Filmul este regia lui Nancy Meyers și are în distribuție actrițe precum Cameroun Diaz (Amanda) și Kate Winslet (Iris). The Holiday arată povestea a două femei care plictisite de viața monotonă, aleg să facă schimb de case într-o vacanță. Experiența va fi una de neuitat.
Amanda se va refugia într-o casă de poveste din Marea Britanie, evadând din viața tumultuoasă pe care o are ca actriță. De cealaltă parte, Iris va fi fericită să trăiască într-o casă spațioasă și foarte confortabilă din America. Însă, ceea ce se întâmplă nu este o simplă coincidență fiindcă acestea își vor găsi astfel partenerii de viață.
The Holiday este un film care relaxează, este comic și potrivit pentru perioada de vacanță de iarnă.
Trailer-ul filmului The Holiday poate fi văzut aici.
6. A boy called Christmas (2021), un film de Crăciun memorabil
Este un film magic de Crăciun, adaptare după cartea Un băiat numit Crăciun, scrisă de Matt Haig.
L-am văzut pe Netflix și m-a încântat povestea băiețelului roșcat, Crăciun. El și tatăl lui locuiesc în pădure, fiind o familie destul de săracă. Mama sa murise, iar tatăl și băiatul rămân singuri: tatăl îi citește povești, iar Crăciun crede în miracole. Îl învață chiar și pe șoarecele său să vorbească.
Într-o zi, pentru a strânge mai mulți bani, tatăl lui pleacă în căutarea Speranței din Ținutul Elfhelm, lăsându-l pe micuțul Crăciun cu mătușa sa, o femeie posacă, urâcioasă. Sătul de toanele acesteia, băiatul decide să plece împreună cu șoarecele lui să își caute tatăl.
Tot ce urmează va fi ca un basm: călătoria prin ținuturi înghețate, renul care îi vine în ajutor băiatului, tărâmul elfilor unde bucuria dispăruse. Filmul creează o atmosferă magică prin poveste, costumații și mesajul de final: nu contează cadoul pe care îl primim, ci intenția din spatele acestuia, faptul că cineva s-a gândit la noi.
Trailer-ul filmului A boy called Christmas poate fi văzut aici.
Acestea sunt câteva din recomandările de filme de Crăciun care mi-au plăcut de-a lungul timpului.
Frumoase și inspirate filme pentru aceasta perioada ne-ai recomandat! Am văzut The holiday- chiar de 2 ori, deoarece mi-a plăcut foarte mult.
Mi-am notat celeilalte titluri, vreau sa le vad.
Mulțumesc!
Da, The Holiday mi-a plăcut și mie foarte mult <3
Mersi pentru selectie, o sa le privesc neaparat!
Cu drag, sper să găsești ceva ce o să îți placă 🙂
Cred ca filmul cu Stefan Banica l-am vazut si eu. Restul nu le cunosc. Anul asta m-am uitat la multe filme de copii
Poate concediul acesta le voi vedea si eu, imi e dor de atmosfera de Craciun din filme.
da, ar mai fi A wonderful life pe care as vrea sa il vad.
Am vazut si eu doua dintre ele, iar celelalte le-am pus pe lista. Eu anul asta am apucat sa vad doar Christmas Chronicles cu cei mici.
Am auzit și eu de filmul ăsta. E pe listă.