el estudiante
Film

El Estudiante (2009)-recenzie film

El Estudiante (2009)-regizor: Roberto Girault

Filmul are în distribuție actori ca Jorge Lavat (bătrânul Chano), Pablo Cruz, Jorge Luis Moreno, Jeannine Derbez.

M-am uitat la El Estudiante ademenită de trailer dar și fiindcă mi-era dor să ascult vorbindu-se în spaniolă. A meritat.

E un film despre curaj, optimism, iubire, toate acestea arătate într-un mod delicat prin povești bine spuse.

Despre ce este vorba în filmul El Estudiante?

Filmul ne arată la început un bătrân care decide să studieze la Facultatea de Litere în ciuda vârstei sale de 70 de ani și a prejudecăților celorlalți. Nu degeaba e numit la un moment dat Don Quijote.

Reticența și uimirea tinerilor studenți sunt șterse în momentul în care bătrânul le vorbește deschis și le dă sfaturi pe măsura înțelepciunii sale. Ca exemplu, avem scena în care tinerii nu reușesc să intre în pielea unor personaje din Don Quijote de la Mancha. Bătrânul este cel care îi îndeamnă să rostească citate, fragmente unor oameni necunoscuți. Acest lucru îi va ajuta pentru a simți sensibilitatea din spatele cuvintelor și pentru a o transmite celorlalți. Tinerii au succes în cele din urmă.

Un film care ne vorbește cu blândețe despre dragoste

Am admirat și felul în care sunt construite poveștile de dragoste. E un fel de gingășie care le învăluie. Pe de o parte, vedem iubirea trainică dintre bătrân și soția lui. Ei au ritmul lor lent și frumos de a lăsa să se întâmple lucrurile. Observăm asta atunci când soția îi respectă libertatea soțului de a alege să meargă la facultate. Vedem asta atunci când se reunesc la masă, atunci când invitați la petrecerea tinerilor, dansează decent ca și cum ar avea bucățica lor de univers.

Pe de altă parte, ni se arată și povestea de dragoste a unui tânăr care încearcă să cucerească o fată. Acesta reușește, fiind ghidat de sfaturile bătrânului. Începe să asculte muzica lui Agustin Lara și îi declară fetei iubirea printr-o serenadă.

Părerea mea despre acest film

Mi-a plăcut filmul pentru sensibilitatea, eleganța și respectul pentru principiile morale pe care le transmite.

Trailer-ul filmului El Estudiante poate fi văzut aici.

Sursă imagine:
Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Hmm, eu ador spaniola si sunt curioasa sa vad si filmul. Am ce face in weekendul asta prelungit 🙂

    1. Și eu ador spaniola. Uite, dacă mai vrei să vezi filme în limba asta superbă, mie mi-au mai plăcut Julieta (2016), Loz abrazos rotos (2009), Vicky, Cristina, Barcelona (2008), serialul El Internado (2007), El laberinto del fauno (2006), La sagrada familia (2005), Septimo (2013), El secreto de sus ojos (2009). Enjoy! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *