ceahlău
Travel

Drumeție în Ceahlău. O experiență frumoasă

Pregătește-ți o zi de escapadă! În Ceahlău!

Nu este un secret faptul că ador să călătoresc. De obicei, îmi place să merg în orașe din diverse colțuri ale lumii. Însă, de multe ori resimt nevoia de a mă reconecta cu natura și de a-mi regăsi liniștea interioară.

Cum poți să scapi de agitația urbană în Ceahlău?

Nimic mai simplu. Chiar și o zi este importantă dacă alegi să o dedici unui loc mai lăturalnic, cu multă liniște și în care să îți încarci bateriile. Ei bine, eu am ales să merg în Durău și în comuna Ceahlău pentru două zile în acest scop.

Ceahlăul este locul în care ai impresia că totul încetinește. Poți să îți rezervi niște momente de relaxare de care ai atâta nevoie. Cum ajungi în Durău, parcă trăiești într-un slow motion.

Este o stațiune mică, în care vei vedea foarte multe hoteluri, pensiuni și locuri de camping. Nu mi-am imaginat că este atât de mic, mai ales pentru că nu m-am dus aici pentru a urca muntele. Însă, am profitat de cazarea la Hotelul Bradul care avea o vedere superbă către munte. De la balconul hotelului, am ascultat ciripitul păsărilor, foșnetul brazilor și m-am bucurat de o zi tare răcoroasă. În oraș, tind să ignor aceste lucruri adesea fiindcă toate aceste sunete ale naturii au tendința să fie acoperite încă de dimineață de roțile nervoase ale mașinilor, de televizorul pe care îl las aprins doar să aud pe cineva vorbind și așa mai departe.

Deconectare la Izvorul Muntelui

În a doua parte a zilei, am coborât cu un microbuz spre comuna Ceahlău unde mi-a plăcut mai mult. Am avut mult de mers, iar plimbările sunt pentru mine o adevărată sursă de deconectare și de înlăturare a stresului.

În Ceahlău, mi-am lăsat să zburde sufletul de copil. Rămâneam uimită la fiecare pajiște și la fiecare floare de câmp pe care am cules-o pentru un buchet în toate culorile. Totodată, un loc superb pe care îl recomand este Izvorul Muntelui de un albastru care efectiv m-a fascinat și care mi s-a imprimat în suflet.

Dacă vreți să ascultați sunete neîntrerupte de greieri sau să alergați pe pajiști de un verde aprins și să vă odihniți după o săptămână grea, Ceahlăul și liniștea lui e numai bun pentru o drumeție.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *