Cum poți decora pereții cât mai original? 3 idei pentru decor pereți

decorare pereti

Înainte să începi să decorezi noua locuință, fie că e vorba despre o casă sau despre un apartament, ai o sumedenie de idei. Poate că te inspiri de pe Pinterest sau citești reviste de design interior sau bloguri din același domeniu. Toate îți iau ochii și te fascinează prin culori, prin stil, prin modul în care toate lucrurile se completează. Parcă sunt toate în locul perfect.

Însă, atunci când dorești să decorezi propria locuință, ai tendința să fii mai exigent/ă cu modul de aranjare și de decorare al acesteia. După ce ai găsit mobila și lucrurile absolut necesare, rămâne partea de decor, partea de înfrumusețare a locuinței.

Ai niște pereți albi sau chiar colorați și care nu au nimic pe ei. Uitându-te la aceștia, parcă nu au personalitate. În ceea ce privește designul interior, există foarte multe fotografii pe internet și poate că îți este greu să iei o decizie sau nu știi de unde să cumperi anumite lucruri.

În acest articol, îți voi prezenta 3 moduri originale prin care îți poți decora pereții. Iată care sunt acestea:

1. Prin tablouri și rame foto

Este un mod inedit de a scoate din anonimat o locuință. Există o mulțime de moduri prin care poți folosi tablourile și ramele foto astfel încât să ai la final un rezultat deosebit.

Poți îmbina rame foto de aceeași culoare sau în culori complementare. Poți crea inclusiv un perete întreg cu rame foto. Ideea e să îi stabilești tonul și tematica. Pentru mai multe idei și sfaturi de creare a acestui perete cu rame foto, poți accesa acest articol.

Indiferent ce variantă ai alege, Casa cu Rame te poate ajuta cu rame pentru fotografii sau tablouri. Avantajul este că apelând la Casa cu Rame, vei putea avea rame personalizate, așa cum îți dorești tu, așa cum ai văzut poate într-o fotografie pe Internet. Îi poți contacta aici.

Este o diferență uriașă între niște pereți simpli și niște pereți cu rame foto sau cu tablouri. De aceea, pentru a avea rezultatul dorit, îți recomand să apelezi la un atelier profesionist care te poate ajuta cu toate detaliile de care ai nevoie.

Iată câteva imagini Before & After:

2. Prin biblioteci înrămate

Cărțile, pe lângă faptul că reprezintă noi lumi în care ne putem pierde în momentele noastre de liniște, acestea pot reprezinta inclusiv obiecte de decor. Poți cumpăra rafturi în culoarea pe care ți-o dorești și poți așeza cărțile în funcție de editură, de autori, de genul literar sau și mai original, în funcție de culoarea coperților acestora.

Poți pune raftul de cărți deasupra patului sau în sufragerie, redând acestor încăperi un suflu nou.

Pe deasupra, pentru a crea ceva și mai inedit, la final, poți înrăma aceste rafturi de cărți.

decor pereti

decor pereți

3. Decor pereți prin oglinzi înrămate

Poți achiziționa o oglindă cu dimensiunile potrivite pentru peretele tău, dar pe care să o înrămezi într-un mod mai orginal. Totodată, poți să optezi pentru mai multe oglinzi și să dai viață imaginației tale.

Apoi, poți să alegi rame colorate, negre sau albe. Indiferent de decizia ta, va fi ceva diferit, iar acest colț te va  binedispune, fiind colțul vesel din încăpere.

Un mic truc? Dacă ai o încăpere căreia vrei să îi redai iluzia de înălțime, așează oglinzile vertical. Dimpotrivă, dacă încăperea este mai mică, atunci dispunerea acestora trebuie să fie pe orizontală, pentru efectul de lățire.

decor pereți

 

Așadar, pereții tăi pot suferi adevărate transformări. Din niște pereți fazi, simpli pot deveni niște pereți cu personalitate care să te inspire pe tine și pe oaspeții tăi.

Tu ce idee de decor pereți ai prefera?

Sursă imagini:

Unsplash

Pexels

InsituArtRom

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *