De iubire nu te saturi niciodată

Dacă privesc înapoi, văd o copilă fragilă, îmbracată într-o fustă de blugi, mâncând o înghețată, zâmbind, fără niciun subînțeles.

Dacă mă uit înainte însă, văd o fată cu o fustă ceva mai lungă, neagră, scumpă și elegantă. Cu zâmbete sub care ascunde povești îndesate în sufletul prea mic. Ce paradoxal…când ești copil, ai un suflet mic în care zi de zi se iau la dans culorile, vata de zahăr, norii și stelele și în care locuiește multă multă iubire. Ai un suflet în care încap atât de multe lucruri. Iar odată ajuns matur, se presupune că ar trebui să ai inima pe măsura înălțimii, adică nițel mai mare.

Doar că…odată ce pășim spre seriosul tărâm al vârstei adulte, adunăm înfrângeri, dezamăgiri, căderi, resentimente, invidii și tot felul de bagaje urâte.

Cred că ar trebui să ne mai peticim din când în când sufletele, să facem puțină curățenie și să scoatem la iveală acea bunătate naivă din copilărie. Poate că în acest fel am ști să privim mai des cerul, norii, copacii, florile și buburuzele și melcii după ploaie. Poate că am privi cu alți ochi bomboanele din mâinile firave ale bunicii, pentru adultul de acum doar niște bomboane pe care le vezi în treacăt, dar pentru copilul de ieri niște bijuterii neasemuite. Poate că din când în când, uitându-ne înăuntrul nostru, ne-am aminti cât de bine e să alergi, să desenezi cu creta sau să zâmbești așa ștrengăresc, bucurându-te de clipa prezentă.

Poate că vom face curățenie în noi, iar ceilalți de lângă noi vor deveni și ei, la rândul lor, mai frumoși, mai zâmbitori, mai îngeri. Căci iubirea e cea care te face să îl vezi pe cel de lângă tine ca pe o minune, căci iubirea e cea care vindecă cele mai urâte cicatrici și iubirea e cea care trebuie să iasă mereu la iveală din sufletul de copil. Fiindcă, nu-i așa, nu există termenul de prea multă iubire. De iubire nu te saturi niciodată.

Sursă imagine copertă:

Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

23 de comentarii

  1. Mulțumesc mult pentru apreciere! ^_^

 1. Iubirea din sufletul de copil este cea mai sincera ai pura forma de dragoste. Imi place ce ai scris!

 2. Atunci cand ai copii cred că reînveți să iubești simplu, curat, ca în copilărie.

 3. Eu intotdeauna ma minunez de cat de multa dragostea exista in niste corpuri atat de micute si firave. Avem multe de invatat de la copii. Lucruri pe care noi le-am uitat.

 4. Corect, ai dreptate, nu exista prea multa iubire.

 5. Iubirea in toate formele ei ne umple sufletele de atat de multe emotii.

 6. O modalitate foarte eficientă de a vindeca rănile sufletului ( pe langa iubire) este concentrarea asupra stării fizice de sănătate. Să faci sport, să mănânci într-un mod echilibrat, să meditezi și să ai grijă de corpul tău în general este o tehnică pentru a-ți reechilibra mintea și a-ți găsi bunăstarea psihologică.

 7. Prima data trebuie sa te iubesti mult pe tine, apoi poti sa ii iubesti si pe ceilalti si sa ii inveti sa se iubeasca.

 8. Foarte adevărat, iubirea este totul. Atat de pură, frumoasă. 😊

 9. Cât de frumos! ❤️ În suflet, ar trebui să avem mereu iubirea și puritatea unui copil.

 10. Capacitatea de a iubi este … nemăsurabilă. Da, este sinceră și fără subânțelesuri cțnd esți copil, dar poate rămâne sinceră și mult mai profundă atunci când realizezi cu adevărat ce înseamnă iubirea: să iubești și să fii iubit!
  Felicitări!

 11. De iubire nu au cum sa te saturi. Ma minunez zilnic cata iubire poare existaintr-un copil.

 12. Iubirea este foarte importantă. Atât să o dai, cât să o și primești.

 13. Iubirea da sens vietii. Si mereu ar trebui sa fie neconditionata.

 14. Sunt de părere ca iubirea ne face viața mai frumoasa.

 15. Perfect adevarat! Iar iubirea are multe forme, din fericire pentru cei singuri in viata!

 16. Foarte frumos scris! Iubirea este intrun final esenta vietii!

 17. Nu cred ca exista prea multa iubire, dar am auzit de sufocare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *