Cum poți să înveți limba engleză mai ușor?

cursuri de limba engleză

Recunosc, relația mea cu limba engleză nu a fost niciodată prea bună. Însă, limba engleză este atât de prezentă în viețile noastre încât este imposibil să nu reții cuvinte sau chiar structuri gramaticale. În plus, este foarte utilă. Este evident: poți avea nevoie de engleză la job, în călătorii, dacă vrei să citești un articol dintr-un jurnal, blog sau dacă vrei să citești o carte direct în limba engleză.

În acest articol, voi scrie despre câteva metode pe care le poți folosi pentru a vorbi limba engleză mai ușor.

Iată 8 metode eficiente de învățare a limbii engleze:

 • Cursuri de limba engleză

Cred că cea mai potrivită metodă pentru învățarea limbii engleze și pentru învățarea limbilor străine în general sunt cursurile de limbi străine. Fie că faci cursuri individuale, în grup sau alegi varianta online, elementul comun este faptul că vei avea un profesor care să te îndrume. În acest mod, poți face progrese mai rapid.

Dacă începi să înveți pe cont propriu, uneori se întâmplă să reții cuvintele cu pronunția greșită sau poți înțelege timpurile verbale în mod greșit. De aceea, este important să ai un profesor îndrumător.

Cursuri de limba engleză cu Englishable

Eu am urmat cursuri de limba engleză cu Englishable. Am pornit de la Modulul pentru Nivel intermediar și am antrenat partea de vocabular (Emoții, Pasiuni, Preferințe, Activități de week-end), dar și partea de gramatică (Adjectivele, Formele pozitive, negative și interogative pentru Present Simple, Present Continuous, Past Simple și Present Perfect Simple etc).

Am fost încântată să o am pe Ana-Maria Gugu ca profesoară, chiar dacă aceste cursuri erau înregistrate. Ana transmite foarte bine informația. Totul a fost bine structurat și exprimat într-o ordine logică, aspect care îmi place enorm atunci când învăț ceva nou. Ana m-a îndrumat pe tot parcursul cursurilor urmate: am trimis tema și a verificat pronunția și anumite aspecte de gramatică. Acest lucru m-a ajutat să evoluez. Nu a fost doar un curs înregistrat unde de regulă, nu se stabilește un contact direct între cursant și profesor, ci dimpotrivă. I-am trimis Anei pe WhatsApp înregistrări vocale cu rezolvările exercițiilor, iar ea mi-a răspuns în același fel, cu precizări privind aspectele de îmbunătățit, de corectat.

cursuri de limba engleză

Ce altceva am mai apreciat la cursurile Englishable?

 • Ana lucrează după un manual modern, adaptat nivelului cursantului
 • Mi-a fost foarte ușor să înțeleg informația datorită interactivității și activităților diverse
 • Am apreciat sfaturile primite din timpul cursurilor cu privire la modul de pronunție, la greșelile frecvente și modalitățile de a le evita
 • Am primit sfaturi care pot fi destul de evidente, dar care nu sunt întotdeauna conștientizate de cursant (să citim mai rar, să scriem tema de mâna cu textul în întregime pentru a ne obișnui cu diferite structuri și pentru a gândi direct în limba engleză)
 • Am dezvoltat toate cele 4 competențe: Înțelegere scrisă, orală, Exprimare scrisă și verbală
 • Ana este o persoană foarte deschisă, caldă și este foarte plăcut să asculți explicațiile ei
 • Fiecare curs durează maxim o oră, ceea ce am apreciat foarte mult. De regulă, îmi pierd mai ușor concentrarea atunci când mă uit la ceva mai mult de o oră, așa că acest curs a fost perfect pentru mine
 • Ascultă muzică

Pe lângă aceste cursuri de limba engleză, muzica este o metodă perfectă pentru a reține structuri gramaticale, chiar dacă nu știi la perfecție teoria. Totodată, muzica te poate ajuta să-ți îmbunătățești vocabularul considerabil. Caută cântece care îți plac, uită-te la versuri și cântă. Poate fi foarte distractiv!

cursuri de limba engleză

 • Vizionează filme și seriale

Învățarea unei limbi străine trebuie să fie o plăcere. Astfel, te sfătuiesc să te uiți la serialele și la filmele care îți plac. Există resurse nenumărate. Pe deasupra, vei afla multe expresii familiare pe care nu le-ai fi auzit la un curs clasic de limbi străine. Încearcă, spre exemplu, să vezi Friends cu subtitrare în engleză și te vei convinge.

cursuri engleza

 • Aplicații de învățare a limbilor străine

Poți să descarci aplicații pentru învățarea limbii engleze. Însă, de cele mai multe ori, aplicațiile gratuite te pot ajuta doar pentru a cunoaște cuvintele și gramatica elementară. Dacă vrei să progresezi, atunci nu le consider suficiente. Însă, reprezintă o metodă excelentă pentru acumularea de cuvinte noi la început.

 • Citește

Pe lângă efectul de relaxare pe care îl au cărțile, acestea pot fi și buni pedagogi. Citește direct în limba engleză și vei vedea cum vei reține contextual o grămadă de cuvinte. Folosind și un dicționar, poți învăța chiar și mai multe cuvinte. E o metodă foarte plăcută de acumulare a cunoștințelor în engleză.

Nu trebuie să te limitezi la cărți, ci poți citi tot ceea ce îți cade în mână: un ziar, un articol de blog, un feed pe Facebook, un story pe Instagram în engleză etc.

 • Călătorește

Călătoriile sunt perfecte pentru învățarea limbii engleze, dar și pentru fluența ta. Atunci când înveți o limbă străină, trebuie să o practici, să îi găsești utilitatea. În prezent, aproape peste tot poți folosi limba engleză. Profită de toate ocaziile în care poți interacționa direct în această limbă. Acest lucru îți va crește încrederea în tine și în cunoștințele tale.

 • Vorbește cu prietenii în engleză

Poate că nu te simți foarte confortabil să vorbești în engleză cu prietenii fiindcă poate părea puțin ciudat la început. Însă, e o metodă perfectă pentru a pune în aplicare ceea ce ai învățat, mai ales dacă nu ai un interlocutor nativ. Vei vedea că totul se poate transforma în ceva foarte distractiv și plăcut.

 • Ascultă podcasturi

Poți găsi podcasturi pe Youtube, pe Spotify sau alte platforme și să le asculți în timp ce faci altceva (gătești, grădinărești, faci jogging etc). Astfel, vei reuși să realizezi lucrurile pe care le ai de bifat pentru acea zi în timp ce înveți, de asemenea, limba engleză.

Acestea sunt doar câteva metode pentru a învăța limba engleză. Cred că în ziua de astăzi, e important să cunoști engleza. Însă, pentru a învăța corect limba engleză, nu uita să folosești întotdeauna metode și resurse de calitate. De exemplu, articole de jurnal de renume, cursuri online bine structurate și cu explicații pe înțelesul tău (aici, recomand cu căldură aceste cursuri de engleză online de la Englishable), seriale bune etc.

De asemenea, aș adăuga să nu îți fie teamă să greșești. Este și aceasta o metodă bună de învățare!

Tu cum ai învățat această limbă? Ai apelat la cursuri de limba engleză online? Care este cea mai eficientă metodă pentru tine?

Sursă imagini:

Pexels.com

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *