Cum poți purta o eșarfă de mătase într-un mod creativ?

eșarfă de mătase

Iubesc materialele naturale, iar când vine vorba de eșarfe, îmi place foarte mult mătasea. În acest articol, mi-am propus să îți arăt câteva moduri de a purta o eșarfă de mătase, astfel încât să obții o ținută originală.

De multe ori, este greu să ai look-ul dorit, să înnozi eșarfa perfect și consider chiar că uneori, trebuie să ai îndemânare să porți o eșarfă. Îndrăznesc să spun că este o mică artă. Există însă și moduri mai simple și foarte creative de a purta o eșarfă.

Iată 6 moduri creative de a purta o eșarfă de mătase:

  • Poartă o eșarfă de mătase ca pe o brățară

Eșarfa poate fi purtată ca o adevărată bijuterie. Îmi place foarte mult să-mi accesorizez ținutele cu o eșarfă tip-brățară.

Pentru a avea acest accesoriu, ai nevoie de o eșarfă de dimensiuni mici. Nu trebuie decât să-ți înfășori încheietura o singură dată sau de două ori. Pentru un plus de rafinament, poți să o asociezi și cu alte bijuterii clasice precum niște brățări din aur sau argint.

Eșarfa din mătase este foarte fină și se simte foarte lejer pe piele.

eșarfă de mătase

  • Eșarfa ca accesoriu de păr

Poți să-ți împletești părul cu eșarfa, poți să înfășori un coc cu o eșarfă sau poți să o porți ca pe o bandană sau panglică înnodată în dreptul cefei. Vei obține un look retro sau estival.

eșarfă de mătase

  • Eșarfa ca accesoriu în loc de centură

Poți lega o eșarfă scurtă la blugi sau la pantalonii scurți sau dacă ai o eșarfă mai mare, poți să o porți exact ca o centură. Vei obține un look lejer și simpatic.

  • Eșarfa ca accesoriu de geantă

Geanta accesorizată cu eșarfa de mătase devine unică și mai elegantă. Aceasta se poate atașa simplu de toartă.

eșarfă de mătase

  • Eșarfa clasică purtată ca un colier

Eșarfa-colier este de fapt o eșarfă înnodată în diferite stiluri. Există mai multe tipuri de noduri, însă îmi place să fiu spontană și să le folosesc pe cele mai simple, cum ar fi nodul franțuzesc, foarte chic sau eșarfa purtată în formă de triunghi.

  • O eșarfă de mătase ca accesoriu de gleznă

Purtată astfel, eșarfa poate da un aspect casual unei ținute mai lejere sau unul foarte elegant dacă porți pantofi stiletto.

eșarfă de mătase

Cu siguranță, eșarfele pot transforma o ținută banală într-una uimitoare, elegantă și cu personalitate.

Ce eșarfă port imagini?

Îmi place în mod deosebit eșarfa de la Rozmarin Concept. De altfel, ea se numește chiar Cea mai frumoasă eșarfă și este o declarație pentru femeia pe care o primește sau pe care o poartă. Această eșarfă a fost inspirația pentru ținutele de aici. Designul ei este realizat de Anca Cernea și este realizată manual.

Această eșarfă are și o legendă foarte frumoasă: o vrăjitoare a transformat o femeie într-o floare de mac, iar aceasta putea să-și vadă familia doar în timpul nopții. Într-o noaptea, femeia i-a dezvăluit soțului că această vrajă ar putea fi ruptă dacă el o va recunoaște printre sutele de flori de maci de pe câmp și dacă o va culege. A doua zi, dimineață, bărbatul a observat că toate florile erau pline de rouă, în afară de una singură care a stat la adăpost toată noaptea. Astfel, el a recunoscut-o pe femeie și cei doi au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Eșarfa este realizată din 100% mătase și se simte atât de delicat. Are ca imprimeu niște flori de maci superbe, unele din florile mele preferate. Chiar cred că e cea mai frumoasă eșarfă din colecția lor, însă ai multe modele pe care le poți alege și care sunt extrem de frumoase. Toate imprimeurile sunt originale și atât de artistice, îmi plac foarte mult. Vezi aici mai multe modele.

Despre Rozmarin Concept

Rozmarin Concept este un brand autentic de poveste. Spun asta pentru că produsele pornesc de la simboluri și semne vechi, dar și reinterpretate. Astfel, acestea ne fac să ne gândim la tradiții, la istoria noastră personală sau chiar la istoria omenirii.

Aceste eșarfe sunt versatile așa încât pot fi purtate în diverse situații: într-un context mai elegant sau unul mai casual. Mai mult decât atât, pot fi purtate în orice sezon și aproape la orice tip de vestimentație.

Eșarfele de mătase sunt accesorii atemporale ce nu se vor demoda niciodată. Creativitatea este cheia pentru a aduce un strop de culoare în ținutele tale.

Ție cum îți place să porți o eșarfă de mătase?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

4 comentarii

  1. Eu o mai folosisem pe post de curea atunci cand nu o purtam la gat sau pe cap. Faine ideile tale!

  2. Am o multime de esarfe, ar trebui sa le port mai des!

  3. La capitolul asta nu stau bine deloc. Nu ma pricp sa folosesc o esarfa decat in varianta clasica. Am vazut tot felul de trucuri pe net in care aceatsa poate fi purtata si sugestiile tale imi sunt de un real ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *