Cum decorezi un perete cu rame foto?

Cu toții ne dorim să avem o locuință în care să fie pace, armonie, dar și frumusețe. Nu degeaba căutăm mobilă, obiecte de decor și chiar electronice cât mai estetice. Vrem să ne simțim bine, iar decorul influențează starea noastră de spirit. În mod cert, o idee originală ar fi să decorezi un perete cu rame foto. Va arăta fabulos.

Poți alege rame de diferite culori și mărimi, iar fotografiile pot avea orice tematică îți dorești: imagini cu cei dragi, peisaje, opere de artă, ilustrații, etc. De altfel, atunci când te plictisești, poți schimba fotografiile. Însă, un perete cu rame foto rămâne un perete statement care dă o notă de originalitate locuinței tale.

Așadar, cum decorezi un perete cu rame foto?

 • Construiește un perete cu rame foto ce au o tematică unitară

Gândește-te mai întâi la ce tip de imagini ți-ar plăcea să ai pe perete. Fotografii din natură, portrete, fotografii alb-negru, etc. Dacă îți este greu să alegi imaginile, poți folosi aplicații de creare colaje. Acestea te vor ajuta să îți creezi o idee asupra modului în care vor arăta fotografiile odată ce le pui pe perete.

perete cu rame foto

Pentru o varietate de produse, îți recomand să arunci un ochi pe Casa cu rame care realizează atât rame din lemn cât și rame sintetice, fără rabat de la calitate. Ramele pot fi realizate la comandă, după mărimile dorite astfel încât fotografiile tale să fie perfect încadrate.

 • Decorează-ți peretele doar cu rame albe sau rame negre

Albul este o culoare liniștitoare, neutră, suferitoare, iar ramele albe pot încadra cu ușurință fotografii sau ilustrații în orice culori, confundându-se ușor cu pereții, atunci când aceștia sunt albi sau într-o nuanță mai deschisă. Va da o notă de eleganță, de rafinament. Alege totuși pentru fotografii sau ilustrații maxim 3 culori principale pentru a nu crea un colaj prea țipător sau prea încărcat.

rame foto

În schimb, dacă alegi rame negre, vei reda un efect contrastant și modern.

perete cu rame foto

 • Creează un perete cu rame în care să încadrezi picturi sau ilustrații

Ideea de tablouri sau ilustrații puse la un loc pe un perete este una inedită care te va bucura pe tine, dar îi va încânta și pe musafirii tăi. Căci, nu-i așa, oare cine nu apreciază arta și bunul gust?

 • Decorează un perete cu rame în care să pui mesaje caligrafice

Mesaje motivaționale, de încurajare, optimiste, poezii, citate, toate arată superb atunci când sunt așezate unele lângă altele și încadrate în niște rame simple, cu bun gust.

rame foto

 • Decorează un perete cu rame foto mix & match

Poți să te joci cu ramele și să alegi diferite stiluri, pentru o abordare mai sofisticată. Cu siguranță, îți va încânta privirea.

 • Agață pe perete rame foto în diferite culori sau în diferite forme

Poți să creezi un perete vesel prin diferitele culori sau forme ale ramelor, însă trebuie să ții cont și de stilul din restul încăperii.

perete foto

perete rame

perete cu rame foto

Dacă este mai nonconformist, mai dinamic, cu siguranță se va potrivi, însă dacă ai o încăpere mai sobră, un singur perete de acest fel ar face notă discordantă. În cazul unei încăperi mai sobre, este indicată folosirea unor rame de aceeași mărime, dispuse simetric, ce vor crea efectul de ordine, de organizare.

 • Agață pe perete rame simple fără nicio fotografie

Alege câteva rame mai deosebite, ideal cu forme diferite și pune-le pe toate pe același perete. Acestea arată foarte frumos deasupra unei canapele sau a șemineului, de exemplu. Ramele vintage sunt perfecte pentru un astfel de decor.

Totodată, se potrivesc și ramele simple, fără niciun ornament pentru spațiile mai minimaliste.

 • Aranjează ramele foto pe mai multe rafturi

Tablourile așezate în acest fel sunt practice și arată foarte estetic, mai ales asociate și cu alte elemente decorative precum florile uscate, lumânările parfumate sau scoicile. De asemenea, poți pune alături de ramele cu fotografii chiar cărți, o idee care merge oricând.

perete cu rame foto

Ramele deosebite pot schimba total aspectul unei camere, creând un sentiment de căldură. Fie că alegi un perete mai lat, mai lung sau pereții dinspre scări, locuința ta va fi mai originală și mai artistică cu aceste rame foto. Eu îți recomand cu drag Casa cu Rame pentru mai multe modele fabuloase.

Tu cum ai decora un perete cu rame foto? Care variantă ți-a plăcut cel mai mult?

Surse foto:

Pexels

Unsplash

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

22 de comentarii

 1. Avem si noi rame si poze destule, dar inca nu le-am pus pe perete, le tinem pe mobila.

 2. Abia astept sa imi fac si eu un perete asa, deasupra patului din dormitor.

  1. Mă bucur că ți-au plăcut ideile. 🙂

 3. Pe hol vreau sa fac un perete numai cu rame foto diferite.

  1. O, da, o idee foarte originală! 🙂

 4. Dacă alegi ramele și imaginile potrivite, poți crea în casă o atmosfera de vis.

  1. Asta așa e, ramele și imaginile distribuite armonios dau personalitate locuinței. 🙂

 5. mie imi plac toate variantele, am si eu cateva rame foto pe pereti si sincer, as mai pune!

 6. Tare interesante indeile tale! Am decorat și eu de curând cu niște postere, dar mi-ar plăcea să decorez un perete într-o variantă recomandată..

 7. Eu am destul de multe rame foto prin casa, dar sunt cam haotice, cum am simtit noi. Din toate variante, cred ca doar pe cea cu rame goale nu as incerca-o, in rest toate sunt de efect.

  1. Mă bucur că îți plac variantele propuse. Da, este și aceea o variantă, în funcție de gusturile fiecăruia. 🙂

 8. Cred ca tablourile cu postere schimba mult aspectul unei perete, al unei incaperi. Si noi avem cateva prin casa. Mai trebuie sa batem niste cuie.

  1. Așa este, îi oferă personalitate. <3

 9. Casa arata mult mai bine dacă ai și astfel de decor. 😊 😊

 10. Pentru zona de make-up am optat si eu pentru astfel de tablouri. Efectul a fost de nota 10

 11. Am inceput si eu sa admir posterele cu rame foto dragute pentru ca pot schimba foarte mult interiorul unei camere

 12. […] Le poți așeza simetric sau le poți dispune în diferite forme, după preferințele tale. Pentru mai multe idei creative prin care poți decora un perete cu rame foto, te invităm să citești acest articol. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *