festivalul lavandei
Lifestyle

Cum a fost la Festivalul Lavandei din Bărăgan

După perioada lungă în care ne-am petrecut majoritatea timpului acasă, am simțit nevoia de libertate, de plimbare, iar pentru asta am ales să mergem la Festivalul de Lavandă din Comuna Bărăganului (situată între Slobozia și Brăila) care a avut loc în weekend-ul 13-14 iunie 2020. Am ajuns acolo pe 14 iunie cu mașina. Am ajuns ușor până la eveniment. La intrare era un indicator către festival, iar drumul către câmp care avea în jur de 1km jumătate nu era pietruit, dar a fost accesibil. De asemenea, au fost asigurate și locuri de parcare.

Cum a fost la Festivalul Lavandei din Bărăgan?

Când am ajuns, am fost izbită de parfumul delicat de lavandă și mi-am relaxat privirea de îndată ce am văzut întinderea de flori. Lavanda Bărăganului se află pe cel mai mare câmp de lavandă din România, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare și da, pot spune că senzația este inedită atunci când dai nas în nas cu peisajul de vis și mirosul fermecător.

festivalul lavandei

Atmosfera a fost una de calm, veselie, iar la asta a contribuit și muzica bună, oamenii frumoși, standurile cu produse de calitate. Am apreciat înghețata de trandafir și mentă de la Gelateria Adela și limonada neîndulcită, dar foarte gustoasă de la Atelierul de Limonadă, buchetele de lavandă superbe. Amenajarea a fost una deosebită pe care aș putea să o descriu ca un perfect amestec între tradițional și modern. Totodată, organizatorii au oferit posibilitatea de a alege să fii fotografiat de către un profesionist în lanul de lavandă. De asemenea, oamenii s-au putut bucura și de plimbări cu căruța.

Cei care au organizat acest festival și care ne-au asigurat această oază de liniște sunt Fleurane și Nympheum.

Câteva informații despre organizatorii Festivalului de Lavandă din Comuna Bărăganului

Produsele Fleurane provin din agricultura ecologică, fără îngrășământ sau chimicale. Cultura este lucrată manual, rezultând produse naturale în totalitate. Puteți găsi pe site-ul lor ulei esențial, apă florală, perne relaxante, săculeți, aranjamente, mărturii, suporturi de birou, toate având la bază conceptul de respect pentru natură și drag de lavandă.

De cealaltă parte, produsele Nympheum sunt realizate manual, cu ingrediente naturale. Puteți găsi pe site-ul lor săpunuri de lavandă, lumânări parfumate, creme anti-imbătrânire, loțiuni de corp. Toate aceste produse de îngrijire de calitate valorifică frumusețea naturală și respectul pentru natură. Produsele nu conțin parfumuri sau conservanți sintetici și nici parabeni, fiind 100% naturale.

Concluzii despre Festivalul Lavandei din Bărăgan

Festivalul Lavandei a fost frumos în mare parte. Însă, am avut totuși și puțin ghinion fiindcă a plouat atât de tare încât toate mașinile au rămas împotmolite în noroi și am așteptat răbdători, preț de câteva ore, niște tractoare pentru a ieși de acolo. Au fost mulți participanți și de aceea, a durat atât de mult să ieșim, însă am apreciat că organizatorii ne-au informat despre stadiul situației pe pagina evenimentului. Aș avea ca sugestie pe viitor, dacă vor mai fi situații similare, să aducă un food truck mai aproape de cei care au participat, mai ales că durata de așteptare a fost destul de lungă.

In linii mari, Festivalul Lavandei din Bărăgan a fost un succes. Mă bucur că am putut să iau parte la plimbările prin lanul de lavandă, în zumzetul albinelor.

M-am bucurat de parfum, de muzică, de atmosferă. Încă o dată, mi-am confirmat că a fi conectat cu natura, departe de zgomotul și stresul cotidian, este o experiență de neprețuit.

Surse:

Nympheum

Fleurane

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Ce mult mi-ai bucurat privirea, n-am știut nimic nimic despre acest festival mai ales că bunica mea e din Bărăgan. 🙂

    1. Mă bucur că am reușit să îți transmit starea asta, a fost superb. E de urmărit la anul, poate se mai organizează.

  2. m intenționat să mergem și noi, dar având un bebe extrem de mic ne-am bucurat de fotografiile din online. Speram că la anul sa putem ajunge și noi fiindcă Patolina va avea deja un an.

    1. Așa e, mai greu cu micuții și mai ales în perioada asta de pandemie. Însă, recomand cu tot dragul o astfel de plimbare, dacă vă decideți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *